پایگاه خبری تحلیلی جهت پرس

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
منتشر شده در 7 اردیبهشت 1400
در سرویس

به گزارش جهت، فعالان بازار سهام پس از پشت‌ سر گذاشتن یک نیم‌سال پر سود در اوایل سال ۹۹، حدود ۹ماه است که شاهد اصلاح قیمت‌ها در بورس تهران هستند. اصلاحی که گویا قرار نیست پایان یابد و هر روز صف‌های فروش سنگینی در مقابل سهم‌ها شکل می‌گیرد و با ادامه اعمال دامنه نوسان نامتقارن بر معاملات بازار، نقدشوندگی بازار را نیز به‌ شدت کاهش داده است.

اما بازار امروز مثبت و متعادل شروع به کار کرد و بسیاری از شاخص‌ سازان از صف‌های فروش قفل شده فاصله گرفتند. امروز با روند صعودی و مثبت شاخص هم وزن نیز مواجه شدیم و این شاخص در مدار ۴۲۷ هزار واحد قرار گرفت. اما باید دید که این روند ادامه‌دار خواهد بود؟

امیدی به بازار بورس هست؟

مریم محبی، کارشناس بازار سرمایه گفت: با وجود آنکه شاخص امروز مثبت شروع به کار کرد و نمادهای موثر بر شاخص متعادل هستند و روند صعودی را دارند اما این وضعیت ادامه‌دار نخواهد بود.

این کارشناس بازار در این باره افزود: بازار سرمایه به دلیل درگیر بودن با مسائل بنیادی مثل دامنه نوسان نامتقارن و عملکرد ضعیف حقوقی‌ها روند مثبت کوتاه‌مدت خواهد داشت و افزایش قیمت‌های مس و سنگ آهن به نظر می‌رسد این سیگنال را به سرمایه‌گذاران مخابره می‌کند که شاید بهتر باشد از این سهم‌ها خارج شوند.

سود ۲۰ هزار میلیارد تومانی بانک‌ها با رانت اطلاعاتی در بورس
ارکانی، عضو کمیسیون برنامه بودجه و محاسبات مجلس گفت: یکی دیگر از علل وضعیت کنونی بازار بورس بانک‌ها هستند که با رانت اطلاعاتی در زمانی که هنوز بورس به اوج نرسیده بود اقدام به خرید سهام با قیمت کف کردند و زمانی که قیمت سهام به اوج خود رسیده بود سهام را به مردم می فروختند.

ارکانی گفت: بانک‌ها از محل خرید سهام با قیمت کف و فروش آن به مردم در زمان اوج قیمت سهام بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان سود کسب کردند و پس از فروش سهام به مردم، دارایی‌های خود را از بازار بورس بیرون کشیدند.

رشد شارپی عامل سقوط بورس/پایان سال وضعیت بازار بهتر می‌شود

هادی قره باغی مدیر سرمایه گذاری شرکت کارگزاری صبا تامین، رشد شارپی در ابتدای سال ۹۹ و وعده‌های بی عمل و دستاویز سیاسی قرار گرفتن بازار را بلایی می‌داند که سبب به وجود آمدن شرایط کنونی بازار شد.

قره باغی وضعیت بازار سرمایه را برای آخر سال را به دلیل شفاف‌تر شدن وضعیت کلان اقتصاد و رفع ابهامات مثبت ارزیابی می‌کند.
قره باغی با تاکید خروج پول از صندوق‌های سرمایه‌گذاری سهامی گفت: با توجه به شرایط بازار، به دلیل اینکه بخش بیشتر دارایی صندوق‌های سهامی سهم است، افراد ترجیح می‌دهند برای جلوگیری از بیشتر شدن زیانشان از صندوق‌ها خارج شوند اما وضعیت صندوق‌های سرمایه‌گذاری با درآمد ثابت بهتر است و ورود سرمایه‌گذار به آن در این شرایط بیشتر شده است.

پیش بینی جذاب از آینده بورس / مردم صبر کنند

کاظم موسوی نماینده مردم اردبیل، نیر، نمین و سرعین در مجلس شورای اسلامی درباره جلسه محمدعلی دهقان دهنوی رییس سازمان بوس در مجلس اظهار کرد: جلسه خوبی در کمیسیون تلفیق با حضور روسای سازمان بور و کمیسیون اقتصادی مجلس و اعضای کمیسیون و معاونین سازمان بورس تشکیل شد و این امید را به ما داد که سهام داران بیشتر از گذشته ضرر نکنند و اذیت نشوند؛ در این جلسه درباره تقویت زیرساخت های بورس صحبت شد و ما اعلام کردیم که دولت متعهد شده و باید در قبال تعهد یاد شده پاسخگوی اموال از دست رفته مردم باشد.

عضو کمیسون اقتصادی مجلس در ادامه بیان کرد: پیشنهاد بر این شد از اوراق تبعی بیشتر استفاده شود تا قسمتی از مشکلات سهامداران حل شود و شاهد بهتر شدن اوضاع بورس باشیم.

پیشنهادهای 10 گانه سازمان بورس برای اصلاح بازار
محمدعلی دهقان دهنوی عنوان کرد: اختصاص یک درصد از منابع صندوق توسعه ملی به صندوق تثبیت بازار، رفع ممنوعیت نهادهای مالی بازار سرمایه برای استفاده از تسهیلات بانکی و اعطای اقامت ۵ ساله برای سرمایه‌گذاران خارجی برای خرید سهام از امروز به صورت مصوبه در بازار سرمایه اجرایی خواهد شد.

وی گفت: همچنین یکی از این پیشنهادها این بود که خریداران پالایش یکم که از دولت خریداری کرده‌اند بر اثر ریزش شاخص بازار دچار زیان شده‌اند که پیشنهاد کردیم دولت از محل سهام جایزه به میزان زیان این افراد واحدهای جدید از همین صندوق ای‌تی‌اف پالایشی یا از صندوق‌های دیگر ای‌تی‌اف دولتی به آنها سهام جایزه بدهد تا زیانشان جبران شود.

وی گفت:‌ قبلا شرکتهای سرمایه‌گذاری برای دریافت تسهیلات بانکی برای خرید سهام ممنوعیت داشتند، اما پیشنهاد شد با توجه به نیاز بازار موافقت شد این ممنوعیت دریافت تسهیلات رفع شود و این شرکتها بتوانند برای توسعه سرمایه‌گذاری از تسهیلات بانکی استفاده کنند.

رئیس سازمان بورس همچنین گفت: همچنین مقرر شد خارجی‌هایی که اقدام به خرید سهام در بازار بورس ایران می‌کنند، اعطای اقامت پنج ساله برایشان قائل شویم که خارجی‌ها با خرید سهام در بازار می‌توانند اقامت پنج‌ساله دریافت کنند.

وی همچنین گفت:‌ 7 پیشنهاد دیگر به شورای عالی هماهنگی اقتصادی ارجاع شده است که یکی از آنها این است که قبلا مصوبه داشتیم که طی آن 80 درصد از درآمد ناشی از مالیات نقل و انتقال سهام در سال 1400 به عنوان آورده دولت در حساب صندوق تثبیت بازار و برای حمایت از بازار قرار گیرد. پیشنهاد دوم این بود برای ترغیب شرکتهای بورسی به توسعه سرمایه‌گذاری، از محل سود انباشته شرکت‌ها اگر صرف افزایش سرمایه بشود، به همان میزان افزایش سرمایه از پرداخت مالیات معاف شود. همچنین شرکت‌هایی که اقدام به خرید سهام شرکت‌های زیرمجموعه خود می‌کنند، در جهت حمایت از بازار 50 درصد از مبلغ خرید سهام یادشده به عنوان امهال مالیات یک سال این شرکت‌ها قبول شود یعنی به عبارت دیگر شرکتهای بزرگ می‌توانند مالیاتی که باید به دولت بپردازند را یک سال نزد خود نگه دارند و با پول این مالیات به خرید سهام شرکت‌های زیرمجموعه خود کنند.

دهقان دهنوی پیشنهاد چهارم سازمان بورس را اینگونه عنوان کرد که بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری به دلیل علاقمندی به سرمایه‌گذاری و حمایت از بازار سرمایه و سهامی که متعلق به آنهاست بتوانند وارد بازار سرمایه شوند. قبلاً ماده 16 قانون رفع موانع تولید شرکتها را از خرید سهام ممنوع کرده بود و برای آن جریمه درنظر گرفته بود، اما پیشنهاد کردیم، اگر بانکها از محل اموال مازاد خود به خرید سهام اقدام کردند، به مدت سه سال بتوانند از مجازات ماده 16 معاف شوند و منابع بانکها به حمایت از بازار سرمایه بیاید.

رئیس سازمان بورس در مورد پیشنهاد پنجم گفت: قرار شد با توجه به اینکه امکان سرمایه‌گذاری صندوق توسعه ملی در بازار سرمایه خارجی طبق اساسنامه فراهم است، این امکان در بازار سرمایه ایران هم فراهم شود و صندوق توسعه ملی بتواند بعد از مصوبه‌ای که دولت داشت، اگر شورای هماهنگی هم تصویب کرد، بتواند در بازار سرمایه ایران سرمایه‌گذاری کند.

دهقان دهنوی همچنین گفت: مورد ششم پیشنهادی بود که صندوق توسعه بازار تا سقف 20 هزار میلیارد تومان اوراق بدهی با ضمانت دولت منتشر کند و سیاست حمایتی از بازار سرمایه اعمال کند.

وی هفتمین مورد پیشنهاد سازمان بورس را به شورای هماهنگی اقتصادی سران گفت: کسانی که واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق پالایش یکم یا ای‌تی‌اف دولتی را خریده‌اند، برخی از آنها به خاطر ریزش بازار دچار زیان شده‌اند. قرار شد زیان آنها جبران شود، به ین ترتیب که یا از واحدهای سرمایه‌گذاری همین صندوق پالایشی یا واحدهای صندوق بعدی به عنوان سهام جایزه به اندازه زیان آنها داده شود تا زیان خریداران پالایشی جبران شود و این در راستای تقویت اعتماد سرمایه‌گذاران به دولت ارائه شده است که در هیأت دولت موافقت شد.

خودسوزی مقابل ساختمان بورس شایعه یا واقعیت؟

دیروز، ۶ اردیبهشت ۱۴۰۰ فیلمی کوتاه از خودسوزی یک فرد در شبکه‌های اجتماعی گروه‌های بورسی در حال دست به دست شدن بود و بسیاری از کاربران از آن به عنوان فیلم “خودسوزی مقابل بورس” یاد کردند!

بررسی‌های اولیه فیلم بیانگر آن است که این فیلم مربوط به زمان حال نیست و به گذشته مربوط می‌شود. دلیل این موضوع هم این است که افراد حاضر در این تصاویر هیچ کدام دارای ماسک نمی‌باشند و مشخص است که فیلم مربوط به دوران ما قبل کرونا است.

هر چند که شرایط این روز‌های بورس بحرانی است و بسیاری به وضع موجود اعتراضاتی را دارند، اما بهتر است کمی هوشیارتر عمل شود و هر فیلمی را به سادگی به بورس ارتباط ندهیم.

بورس یا دیگر بازارها؟

در سال گذشته بازار سهام با کمترین هزینه مبادلاتی برای سرمایه‌گذار یا حتی سفته‌باز به گزینه ورودی نقدینگی سرگردان تبدیل شد و با وجود افت در نیمه دوم سال، اما رشدی ۱۵۵ درصدی در مجموع سال را ثبت کرد. پس از آن مسکن رشد ۹۴ درصدی را ثبت کرد و سکه و دلار به ترتیب رتبه‌های بعدی را به خود اختصاص دادند. رمزارزها، اما رقیب جدید و البته پرطرفدار بازار سهام در سال‌جاری هستند. این مهم در نظرات دریافتی از فعالان بازار سهام نیز مشاهده می‌شود؛ به طوری که یک سوم کارشناسان و ۴۴ درصد سهامداران معتقدند رمزارز‌ها جدی‌ترین رقیب بورس در سال ۱۴۰۰ خواهند بود و پس از آن بازار پول است که می‌تواند در برابر سهام قد علم کند.

بورس ۱۴۰۰؛ صعودی یا نزولی؟

مسیر نماگر اصلی بازار سهام در سال جاری به مولفه‌های بسیاری وابسته است. پاسخ‌های دریافت شده در نظرسنجی نشان‌دهنده تفاوت دیدگاه‌ها در این خصوص میان کارشناسان و سهامداران است. از این‌رو بیش از ۵۸ درصد از ۷۰ کارشناس شرکت کرده در این نظرسنجی روندی صعودی را برای بورس تهران در سال ۱۴۰۰ متصورند و ۳۶ درصد نیز روندی کم‌ نوسان برای این بازار متصورند.

سهامداران که از روند فرسایشی بازار سهام به ستوه آمده‌اند، اما نظری متفاوت دارند و بیش از ۴۷ درصد آن‌ها روندی کم‌ نوسان برای این بازار تا پایان سال جاری پیش‌بینی می‌کنند. پیش‌بینی نزول بورس، اما طرفدار چندانی میان هر دو گروه شرکت‌کننده نداشت.

اشتراک گذاری :
jhtp.ir/114908

اخبار پیشنهادی

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار ویژه

تبلیغات

اخبار جدید

شبکه های اجتماعی