7 آذر 1402 شرایط جدید خرید و فروش لاستیک اعلام شد اتاق اصناف ایران شرایط جدید خرید و فروش لاستیک را اعلام کرد.
7 آذر 1402 پاسخ سازمان توسعه تجارت به یک ادعا: باز شدن پنجرههای تازه اقتصادی در ارتباط با آفریقا دولت سیزدهم در کنار عقد برخی قراردادهای مهم با آفریقا در حال تکمیل زیرساختهای لازم برای کار منظم تجاری با آفریقا است که آشکار شدن آثار قراردادها و زیرساختها در بخشهای مختلف نیازمند زمان است.
6 آذر 1402 نقد بودجه ۱۴۰۳ یا تخریب دولت؟ سال آینده اتفاقات مهمی در زمینه مالیات خواهد افتاد؛ از همین رو بودجه ۱۴۰۳ مقدمه حرکت به سمت بودجهریزی بدون نفت و تمرکز بر پاسخگویی به مصارف جاری کشور از طریق درآمدهای پایدار بودجهای و همچنین به حداقل رساندن کسری تراز عملیاتی است.
6 آذر 1402 نقدی بر ارزشگذاری گمرکی در کالاهای صادراتی چرا آمار صادرات کمتر از میزان واقعی گزارش میشود؟ از سال ۱۳۹۷ همزمان با اجرای سیاست رفع تعهد ارزی صادرات، ارزش پایه گمرکی کالاهای غیربورسی به دلایل مختلف با افت ناگهانی مواجه شد. برآوردهای اولیه نشان میدهد به دلیل عدم رعایت «الزامات اجرایی» سیاست مذکور، آمار صادرات تنها در ۶ قلم کالای عمده صادراتی، سالانه بیش از ۱ میلیارد دلار کمتر از میزان واقعی گزارش میشود. این مسئله علاوه بر اینکه تحلیل دادههای تجاری را با انحراف مواجه کرده، منجر به کاهش ارزآوری و تثبیت بازار غیر رسمی ارز شده است.
5 آذر 1402 مشاور اقتصادی وزیر صنعت، معدن و تجارت: بیثباتی نرخ ارز؛ عامل اصلی افزایش صف ثبت سفارش یونس سلمانی مشاور اقتصادی وزیر صنعت، معدن و تجارت و عضو کمیته علمی دهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی، ضمن تأکید بر لزوم تنوعبخشی به روشهای تامین ارز مورد نیاز واردات کشور، گقت: ثبت سفارش بیش از آن که یک فرآیند باشد یک متغیر رفتاری است و نااطمینانی اقتصادی باعث میشود صف طویلی از ثبت سفارشها به وجود آید که بسیاری از آنها تقاضای مضاعف یا آتی است و به همین دلیل حوزه ارز در کشور باید سیاستگذاری یکپارچه داشتهباشد. موضوع واردات مربوط به سیاستگذاری تجاری و موضوع ارز مربوط به سیاستگذاری ارزی قرار میگیرد و این دو مساله باید حتما باهم هماهنگ باشند نه این که در خلاف جهت یکدیگر حرکت کنند.
5 آذر 1402 کارشناس حقوق اقتصادی: مهمترین چالش حوزه ارز، عدم تطابق سیاست تجاری و ارزی است اسماعیل علی دادی کارشناس حقوق اقتصادی، عدم تطابق بین سیاستهای تجاری و ارزی را چالش اصلی حوزه سیاستگذاری ارزی دانست و افزود: ممنوعیتهای وارداتی که با شعار حمایت از تولید داخل ولی در اصل با هدف مدیریت تقاضای ارز وضع شده تا به امروز کارآمد نبوده است؛ چراکه کالاهای ممنوعه به صورت قاچاق وارد میشوند که هم منابع ارزی را مصرف میکنند، هم عملا با تعرفه ناچیز وارد میشوند و هم کیفیت مناسبی ندارند. بنابراین ضروری است با بازنگری در سیاستهای ارزی و تجاری کشور، از تعدد و تناقض قوانین و مقررات تجاری و ارزی کاسته شود.
5 آذر 1402 بنیانگذار گروه توسعه صنایع غذایی تحفه: نتیجه سیاستگذاری ارزی غلط، رکود در تولید داخلی و صادرات است صالح ادیب زاده بنیانگذار گروه توسعه صنایع غذایی تحفه، با اشاره به اینکه نتیجه سیاستگذاری غلط ارزی، رکود در تولید داخلی و صادرات است، تغییرات مستمر و عدم ثبات در قوانین و مقررات را یکی از مصادیق سیاستگذاری غلط عنوان کرد و افزود: عدم تخصیص ارز برای تولیدکنندگانی که طرح توسعهای دارند، تولید خود را افزایش دادهاند و بازار هدف صادراتی بزرگتری را به دست آوردهاند، یکی از مشکلات اصلی حوزه تولید است که سیاستگذار باید راهکاری برای آن در نظر بگیرد.
5 آذر 1402 پژوهشگر حوزه اقتصاد کشاورزی: افزایش شفافیت و تقویت تولید؛ راهکار کاهش صف ثبت سفارش مراد محمدی پژوهشگر اقتصاد کشاورزی، ضمن تاکید بر اینکه تسهیل فرآیندهای واردات، حذف روابط غیررسمی و اطلاعرسانی بهموقع به واردکنندگان میتواند یکی از راهکارهای کاهش صف و تسهیلکننده فرآیند ثبت سفارش، تخصیص و تامین ارز باشد، افزود: حذف انحصار در واردات، کارآمدسازی نظام توزیع کالایی، تسریع در ترخیص کالاها، افزایش شفافیت و تقویت تولید داخل اقداماتی هستند که در حل چالشهای فرآیندهای ارزی واردات تأثیر بهسزایی دارد.
5 آذر 1402 چرا افزایش سن بازنشستگی درست است؟ مهدی پناهی، سردبیر خبرگزاری ایسنا نوشت: دولت گنج قارون هم داشته باشد وقتی این همه ناترازی بین ورودی(حق بیمه) و خروجی(حق بازنشستگی) باشد؛ مدیریت را هم درست کند؛ باز هم کمی میآورد.
30 آبان 1402 تحیا فلسطین، سرود ترند غرب علیه اسرائیل! موج همدردی مردم جهان با مردم فلسطین پس از طوفان الاقصی و اعلام بیزاری از اسرائیل به اوج خودش رسیده است.
از بایکوت سیاسی تا تحریم کالای اسرائیلی/ عزمی برای حل مشکلات نیست/ تشکیل دولت فراگیر فلسطینی تنها راه دیپلماتیک است