پایگاه خبری تحلیلی جهت پرس

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

امام جمعه همدان با بیان اینکه اغلب کارشناسان اقتصادی حذف ارز 4200 تومانی را به نفع کشور می‌دانند چراکه با تخصیص این ارز پول به جیب رانت‌خواران رفت و مشکلات نصیب مردم شد گفت: در این زمینه باید اقناع‌سازی صورت گیرد و دولتمردان و اقتصاددانان مردم را توجیه کنند.

منتشر شده در 21 آبان 1400
در سرویس

آیت‌الله حبیب‌الله شعبانی ظهر امروز در خطبه‌های عبادی سیاسی نماز جمعه این هفته همدان با بیان اینکه لایحه حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی به مجلس ارائه شده است اظهار کرد: دولت قبل برای اینکه تأمین کالاهای اساسی مانند دارو، روغن، گندم مدیریت کند، برنامه ارزی را تدارک دید تا به واردکنندگان اختصاص یابد و بهای کالاهای مصرفی برای مردم کاهش یابد.

وی افزود: دولت گذشته به دنبال این بود بودجه را اختصاص دهد تا نهاده‌های دامی با قیمت پایین‌ترین تهیه شود تا قیمت محصول نهایی در بازار کاهش یابد و به این ترتیب در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۰ بالغ بر ۸ هزار میلیارد دلار ارز ۴۲۰۰ تومانی به واردکنندگان اختصاص یافته و در ۶ ماهه دوم تا پایان سال بالغ بر ۱۷ میلیارد دلار دولت باید به واردکنندگان پرداخت کند.

آمار کتابخوانی در جامعه ما مطلوب نیست

امام جمعه همدان با بیان اینکه بنابراین ۲۰۰ هزار میلیارد تومان در ۶ ماه اول سال پرداخت شده است، تصریح کرد: این برنامه به دنبال کنترل قیمت کالاهای اساسی بود به چند دلیل درست اجرا نشد، دلیل اول آن تساهل خود دولت بود، دلیل دوم ایجاد مشکلات پیش‌بینی نشده بود به طوری که هم ارز پرداخت می‌شد هم قیمت کالاها مانند مرغ افزایش پیدا می‌کرد و امروز هم شاهد همین مسأله هستیم.

وی ادامه داد: اتفاقاتی چون تحریم‌ها و بیماری کرونا هم تأثیر گذاشت تا این یارانه بی‌تأثیر شد و یارانه‌ها به جیب برخی رانت‌خواران رفت و مردم منتفع نشدند.

شعبانی با اشاره به اینکه دولت سیزدهم به دنبال حذف این یارانه است خاطرنشان کرد: کارشناسان اقتصادی اعتقاد دارند یکی از مسائلی که باعث رانت شده همین ارز ترجیحی است و امضاهای طلایی فساد را به دنبال داشته است، به طوری که پول آن به جیب دیگران رفت و مشکلاتش نصیب مردم شد.

وی گفت: امروز نهادهای دامی با ارز ۴۲۰۰ تومانی وارد می‌شود اما قیمت کالاهایی مانند مرغ افزایش می‌یابد و شاهد گرانی کالاهای اساسی هستیم بنابراین یک جای کار از نظر اقتصادی مشکل دارد.

امام جمعه همدان اظهار کرد: ابتدا باید به تبعات اقتصادی این طرح نیز توجه کرد چراکه ممکن است موج روانی آن اثر سوء بر بازار به جای بگذارد و تورم شدید به دنبال داشته باشد و دولت باید برنامه‌های قوی‌تر تعریف کند.

وی با اشاره به اینکه اغلب کارشناسان اقتصادی حذف این یارانه را به نفع کشور می‌دانند افزود: این اتفاق یک جراحی اقتصادی است و باید در شرایط خاصی انجام شود و باید سه مسأله را رعایت کرد، البته همراهی مردم به عنوان سرمایه اجتماعی امری مهم است.

شعبانی با بیان اینکه دولت باید ۴۲۵ هزار میلیارد تومان به واردکنندگان در ۶ ماه دوم سال پرداخت کند تصریح کرد: زیرساخت‌های اقتصادی باید آماده شود و حذف تدریجی در دستور کار قرار گیرد و ثبات اقتصادی را در نظر گرفت تا به شوک تورمی دچار نشویم.

وی با اشاره به اینکه اقناع‌سازی باید صورت گیرد و دولتمردان و اقتصاددانان مردم را توجیه کنند ادامه داد: این ۱۷ میلیارد دلاری که باید به واردکنندگان پرداخت شود جز فساد و رانت چیزی به دنبال ندارد و مشکلات آن هم گریبان مردم را می‌گیرد.

امام جمعه همدان در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه امروز متأسفانه آمارهای کتابخوانی در جامعه ما مطلوب نیست خاطرنشان کرد: یک ملت متدین، یک ملت فرهنگی ریشه‌دار مانند ما نباید آمار پایینی در حوزه کتابخوانی داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه امروز کتابخوانی باید به فرهنگی عمومی بدل شود گفت: طبیعتاً هرچه مطالعه در جامعه افزایش یابد، توسعه فرهنگی بیشتری هم به دنبال دارد.

وضعیت طرح جامع شهری مشخص شود

شعبانی با بیان اینکه هرچه قدر اهل مطالعه باشیم کیفیت زندگی هم افزایش می‌یابد اظهار کرد: گاهی مطالعه یک کتاب مسیر زندگی یک انسان یا یک جوان را تغییر می‌دهد و مسأله ارتباط با کتاب را باید جدی گرفت.

وی با اشاره به اینکه مردم به یکدیگر کتاب هدیه بدهند افزود: در خانواده درباره کتاب بحث کنید و کتاب مفید را معرفی و آموخته‌های خود را به دیگران منتقل کنید.

امام جمعه همدان با بیان اینکه ارتقای اندیشه و تفکر محصول مطالعه است تصریح کرد: شب‌ها به جای تماشای تلویزیون نیم ساعت به مطالعه اختصاص دهیم و کتاب‌های مرتبط را مطالعه کنیم.

وی با اشاره به اینکه دولت نیز باید در حوزه فرهنگی و ارتقای آن حمایت کند ادامه داد: قیمت کتاب با توجه به شرایط روز جامعه گران است و یک طلبه یا دانشجو سخت می‌تواند کتابی تهیه کند.

شعبانی با بیان اینکه شهرداری‌ها و نهادهای دولتی به یاری کتاب بیایند خاطرنشان کرد: البته باید مراقب بود هر کتابی چاپ نشود، به ویژه کتاب‌های ضد فرهنگ که باعث فساد در جامعه می‌شود بنابراین باید کتاب‌های فرهنگی و منطبق با موازین انسانی و اسلامی چاپ شود.

وی در ادامه سخنانش با اشاره به اینکه مشکلات بسیاری در مناطق کمتر برخوردار شهری هستیم گفت: باید برنامه بلندمدت در نظر گرفت و قانون بودجه‌ای شهرداری‌ها تغییر کند تا به مناطق‌ کمتر برخوردار توجه بیشتری صورت گیرد.

امام جمعه همدان با بیان اینکه در آموزش و پرورش هم با کمبود معلم مواجه هستیم اظهار کرد: امیدواریم هرچه سریعتر وضعیت وزیر آموزش و پرورش مشخص شود زیرا مشکلاتی وجود دارد که باید حل شود.

وی با اشاره به اینکه در همدان ثبت مسکن ملی آغاز شده است افزود: البته باید زمین مسکن‌ها مشخص شود و مشکلات گذشته مانند وجود معارض را نداشته باشد، بنابراین باید با شناسایی مناسب این مشکلات را برطرف کنیم، ضمن اینکه وضعیت طرح جامع شهری نیز به زودی مشخص شود.

اشتراک گذاری :
jhtp.ir/85340

اخبار پیشنهادی

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار ویژه

تبلیغات

اخبار جدید

شبکه های اجتماعی