پایگاه خبری تحلیلی جهت پرس

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

اصرار روحانی بر کنار کشیدن همتی از انتخابات، باعث بلبشو مدیریتی شد

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: قائم‌مقام بانک مرکزی را خودم مشخص کردم و در مواقع غیبت و معذوریت رئیس کل، قائم مقام می تواند تمام اختیارات رئیس کل را داشته باشد.

منتشر شده در 9 خرداد 1400
در سرویس

همزمان با تأیید خبر برکناری عبدالناصر همتی از بانک مرکزی توسط روحانی، برخی رسانه ها مدعی شدند که حمید پورمحمدی که پیش از این در سازمان برنامه حضور داشت بعنوان رئیس کل بانک مرکزی منصوب شده است. اما ساعتی بعد، پورمحمدی انتصابش به ریاست بانک مرکزی را تکذیب کرد. سید حمید پورمحمدی در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، خبر برخی رسانه‌ها مبنی بر انتصابش به ریاست بانک مرکزی را تکذیب کرد. او گفت: فشارهای زیادی وجود داشت که این مسئولیت را قبول کنم، ولی نمی‌توانم کار بودجه را نیمه‌تمام رها کنم.
حضور اکبر کمیجانی قائم‌مقام رییس بانک مرکزی در جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت به جای عبدالناصر همتی نیز گمانه ها از احتمال انتصاب وی را دارد.

گفته می شود علت عزل همتی، حضور وی در انتخابات است و به اصرار روحانی مبنی بر کنار کشیدن از انتخابات تن نداده است.

همتی: تا تصمیم رئیس جمهور من رئیس بانک مرکزی‌ام
عبدالناصر همتی بعد از ضبط برنامه تبلیغاتی خود در رادیو در جمع خبرنگاران درباره خبر برکناری‌اش از ریاست بانک مرکزی گفت: قائم‌مقام بانک مرکزی را خودم مشخص کردم و طبق قانون بانک مرکزی در مواقع غیبت و معذوریت رئیس کل، قائم مقام می تواند تمام اختیارات رئیس کل را داشته باشد.

وی ادامه داد: همچنین حکم قائم مقام هم با رئیس جمهور است. در دوران رقابت های انتخاباتی به دلیل اینکه فرصت کم تری دارم که به مسائل بانکی برسم، اختیارات خود را به جناب آقای دکتر کمیجانی تفویض کردم.

سید حمید پور محمدی کیست؟

سید حمید پورمحمدی گل‌سفیدی در سابقه کاری خود معاونت اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه کشور،‌ قائم‌مقام رئیس کل بانک مرکزی ایران،‌ مشاور عالی رئیس بانک مرکزی، معاون بانکی وزیر اقتصاد و دارایی را دارد.

شایعات مربوط به برکناری عبدالناصر همتی از ریاست‌کلی بانک مرکزی در روزهای گذشته مطرح شده بود که اتفاقا آثاری هم در بازار ارز و سرمایه داشت. آن‌طور که همتی در کلاب هاوس گفت: بحثی با رئیس جمهور داشتیم، ایشان تأکید کردند “اگر در انتخابات بایستید،‌ نمی‌توانید رئیس‌کل بمانید چراکه در سیاست‌های پولی و ارزی اثر می‌گذارد”، من البته گفتم “تأثیری ندارد و می‌توانم بمانم.”، با این حال شنیده‌ام دیروز هم با چند نفر از دوستان اقتصادی برای جایگزینی من صحبت کردند، من مشکلی با تصمیم ایشان ندارم.

همتی البته این را هم گفته است که دو روز است در بانک مرکزی حضور ندارد و مدیریت این بانک با اختیارات کامل، به‌عهده اکبر کمیجانی قائم‌مقام کنونی بانک مرکزی است.

طبق مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام، حکم رئیس‌کل بانک مرکزی ۵ساله است و رئیس جمهور در صورتی که از دوره تصدی رئیس‌کل بیش از یک سال باقی مانده باشد، می‌تواند رئیس‌کل بانک مرکزی را تغییر دهد.

براساس این مصوبه رئیس‌کل بانک مرکزی به‌پیشنهاد وزیر امور اقتصادی و دارایی و بعد از تصویب هیأت دولت، با تأیید و حکم رئیس جمهور نصب می‌شود و دوره تصدی ریاست‌کل بانک مرکزی پنج سال خواهد بود و انتخاب مجدد وی بلامانع است.

گفتنی است، از سال ۱۳۳۹ تاکنون بانک مرکزی ۲۰ رئیس‌کل را به خود دیده است که هرکدام سیاست‌ها و عقاید متفاوتی در خصوص بانک‌داری و بازار پولی و ارزی داشتند و همین امر موجب شد اقتصاد ایران در سالهای مختلف شاهد وقایع متفاوت ارزی و پولی باشد.

ابراهیم کاشانی، علی‌اصغر پورهمایون، مهدی سمیعی، خداداد فرمانفرمائیان، عبدالعلی جهانشاهی، محمد یگانه، حسنعلی مهران، یوسف خوش‌کیش، محمدعلی مولوی، علیرضا نوبری، سید محسن نوربخش، مجید قاسمی، سید محمدحسین عادلی، ابراهیم شیبانی، طهماسب مظاهری، محمود بهمنی، ولی‌الله سیف و عبدالناصر همتی رؤسای بانک مرکزی از سال ۱۳۳۹ تا ۱۴۰۰ بودند.

اشتراک گذاری :
jhtp.ir/111685

اخبار پیشنهادی

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار ویژه

تبلیغات

اخبار جدید

شبکه های اجتماعی