پایگاه خبری تحلیلی جهت پرس

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

در گزارش جهت پرس بخوانید

خبرگزاری دولت اسامی تمامی کاندیداهای مجلس که صلاحیتشان رد یا تایید شد را اعلام کرد که با انتشار اسامی رد صلاحیت‌ها و عدم احراز صلاحیت‌ها حواشی زیادی به وجود آمد.

منتشر شده در 16 دی 1402
در سرویس

به گزارش جهت پرس؛ حدود ۹ درصد از نمایندگان مجلس یازدهم برای حضور در رقابت‌های انتخاباتی مجلس دوازدهم از سوی شورای نگهبان تایید صلاحیت نشدند.

انتظار داوطلبین یازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی پس از ۵۰ روز به پایان رسید و عصر پنجشنبه فهرست نهایی نامزد‌های تایید صلاحیت شده برای وزارت کشور ارسال شد و کارزار انتخابات ۱۴۰۲ رسما کلید خورد.

از ساعات ابتدایی صبح پنج شنبه گمانه زنی‌های زیادی در فضای رسانه‌ها به انتشار رسید. طبق شنیده‌ها تمام‌نمایندگان فعلی تهران توانستند تاییدیه صلاحیت خود را از شورای نگهبان‌کسب کنند و علاوه بر آن تعداد زیادی از داوطلبانی که در هیات اجرایی عدم صلاحیت یا عدم احراز شده بودند پس از بررسی اعتراض ها، صلاحیت آن‌ها به تایید رسیده است که علی مطهری مسعود پزشکیان، محمدباقر نوبخت، غلامرضا تاجگردون از جمله این افراد هستند.

ه گفته سخنگوی شورای نگهبان ۱۱ هزار داوطلب تایید صلاحیت شده و تنها فقط ۲۶ نفر از نمایندگان فعلی مجلس رد صلاحیت شده‌اند.

طبق اطلاعات کسب شده اسامی نمایندگان فعلی مجلس که صلاحیت آن‌ها تایید یا احراز نشده و در محافل سیاسی و خبری بصورت غیر رسمی مطرح شده به شرح زیر است:

رد صلاحیت نماینده چابهار از سوی هیات نظارت

نماینده چابهار از رد صلاحیت خود از سوی هیات نظارت خبر داد.

معین‌الدین سعیدی در گفتگو با ایلنا، درباره خبر رد صلاحیتش برای حضور در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس گفت: به خود من اطلاع نداده‌اند و ظاهراً این اتفاق افتاده، ولی پیامکی برای من نیامده است. ظاهراً آن‌هایی که تایید نشده‌اند برایشان پیامک ارسال نشده است.

وی در پاسخ به اینکه آیا به شورای نگهبان در خصوص رد صلاحیتش اعتراض خواهد کرد، عنوان کرد: حتماً از ظرفیت‌های قانونی استفاده خواهم کرد.

خوزستان

قاسم ساعدی از حوزه انتخابیه دشت ازادگان
سید لفته احمد نژاد از حوزه انتخابیه خرمشهر
سید مجتبی محفوظی از حوزه انتخابیه ابادان
سید محمد مولوی از حوزه انتخابیه ابادان
فریدون حسنوند از حوزه انتخابیه اندیمشک
سهراب گیلانی از حوزه انتخابیه شوشتر
جلیل مختار از حوزه انتخابیه ابادان

گلستان:

امانقلیج شادمهر از حوزه انتخابیه گنبد کاووس
غلام علی کوهساری از حوزه انتخابیه ازادشهر

فارس:

علیزاده از حوزه انتخابیه رستم

جلال رشیدی کوچی از حوزه انتخابیه مرودشت

خراسان رضوی

احسان ارکانی از حوزه انتخابیه نیشابور
حجت الاسلام اکبر احمد پور از حوزه انتخابیه خواف و رشتخوار
جلیل رحیمی جهان آبادی از حوزه انتخابیه تایباد

لرستان

محمد خدابخشی از حوزه انتخابیه الیگودرز

همدان

فتح الله توسلی از حوزه انتخابیه بهار و کبودرآهنگ

کردستان:

سید مهدی فرشادان از حوزه انتخابیه سنندج
محسن فتحی از حوزه انتخابیه سنندج

آذربایجان شرقی

احمدعلیرضا بیگی از حوزه انتخابیه تبریز
الله وردی دهقانی از حوزه انتخابیه ورزقان

کرمان:

شهباز حسن‌پور از حوزه انتخابیه سیرجان

استان تهران

احمد رسولی‌نژاد از حوزه انتخابیه دماوند

استان مازندران:

علی کریمی فیروزجایی از حوزه انتخابیه بابل

آذربایجان غربی:

جلال محمودزاده از حوزه انتخابیه مهاباد

فتح الله توسلی نماینده بهار و کبودرآهنگ در گفتگو با انتخاب اعلام کرد که وی تایید صلاحیت شده است.

محمودزاده: پیامک رد صلاحیت را دریافت کرده‌ام

نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی گفت: پیامک رد صلاحیت را دریافت کرده‌ام.

جلال محمودزاده درباره خبر رد صلاحیتش برای حضور در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس گفت: بله خبر درست است. صبح از فرمانداری تماس گرفتند و نامه را دریافت کردم.

نماینده مهاباد در مجلس شورای اسلامی ادامه داد: تازه پیامک رد صلاحیت را دریافت کرده‌ام.

وی در پاسخ به این که آیا به شورای نگهبان برای رد صلاحیت خود اعتراض خواهد کرد، اظهار داشت: بله حتما اعتراض خواهم کرد.

رسولی‌نژاد: تایید صلاحیت شدم

در همین رابطه آقایان احمد رسولی‌نژاد نماینده دماوند، حسن محمدیاری نماینده رضوانشهر، علی کریمی فیروزجایی نماینده بابل و رحمت الله فیروزی پوربادی نماینده نطنز در تماس های جداگانه با تسنیم، اعلام کردند که صلاحیت آنها از سوی هیئتهای نظارت استانی تایید شده است.

شهباز حسن پور نماینده سیرجان نیز با تکذیب خبر رد صلاحیت خود گفت که از سوی هیئت های نظارت استانی مورد تایید قرار گرفته است.

تایید صلاحیت دو نماینده سابق مجلس

صلاحیت دو نماینده سابق عضو فراکسیون کارگری مجلس زهرا ساعی نماینده دوره دهم و علی‌اصغر یوسف‌نژاد، نماینده دوره‌های پنجم، هشتم و دهم از سوی هیئت‌های نظارت شورای نگهبان برای دوازدهمین دوره انتخابات مجلس تأیید شد.

تایید صلاحیت ۳۷۷ داوطلب نمایندگی مجلس در مازندران

رئیس ستاد انتخابات مازندران در گفت: بر اساس ماده ۶۳ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی فرایند رسیدگی به صلاحیت داوطلبان نمایندگی مجلس در شورای نگهبان با توجه به اتمام مهلت رسیدگی به صلاحیت‌ها پس از ۵۰ روز اعلام شد.

قاسم عزیز زاده گرجی افزود: هیات نظارت استان پس از کسب نظر هیات نظارت صلاحیت همه داوطلبان مبنی بر تایید یا عدم تایید یا احراز را به فرمانداری‌ها حوزه انتخابیه اعلام کرده است و فرمانداران نیز ۱۵ و ۱۶ دی ماه وضعیت صلاحیت را به داوطلبان اعلام می‌کنند.

سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی استانداری مازندران ادامه داد: از مجموع ۷۴۸ داوطلب مازندرانی که برای انتخابات مجلس شورای اسلامی نام‌نویسی کرده بودند که از این تعداد ۳۷۷ نفر معادل بیش از ۵۰ درصد تایید صلاحیت شدند.

رئیس ستاد انتخابات مازندران با بیان اینکه ۳۲ نفر از داوطلبان انصراف دادند، گفت: صلاحیت ۲۱۸ نفر حدود ۲۹ درصد نیز عدم تایید از سوی هیات نظارت بود و صلاحیت ۱۵ درصد داوطلبان نیز احراز نشد.

سرپرست معاونت سیاسی اجتماعی استانداری مازندران افزود: داوطلبان در صورت اعتراض با توجه به بند ب ماده ۶۳ حداکثر ظرف ۳ روز پس از ابلاغ، می‌توانند شکایت خود را به صورت مجازی از طریق سامانه انتخابات ارسال کنند.

تأیید صلاحیت ۳۰۵ نامزد انتخاباتی استان مرکزی

رئیس ستاد انتخابات استان مرکزی و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری گفت: با پایان مهلت بررسی صلاحیت نامزد‌ها در هیئت نظارت انتخابات این استان، ۳۰۵ نامزد برای شرکت در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تأیید صلاحیت شدند.

بهنام نظری افزود: از مجموع ۵۲۴ پرونده نامزد‌های ثبت نام شده که به هیئت نظارت استان ارسال شد، ۱۶۴ نامزد نیز رد صلاحیت شدند. همچنین ۱۵ نامزد واجد احراز شرایط نامزدی تشخیص داده نشدند و ۴۰ نامزد دیگر نیز انصراف دادند. بر اساس قانون انتخابات فرایند رسیدگی به شکایت احتمالی داوطلبان رد صلاحیت شده در هیئت مرکزی نظارت به زودی آغاز می‌شود. افرادی که به تعیین صلاحیت خود اعتراض دارند باید با مراجعه به فرمانداری حوزه انتخابیه مستندات لازم را به مراجع رسیدگی کننده، ارجاع دهند.

رئیس ستاد انتخابات استان مرکزی و معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری اظهار داشت: این استان با ۶ حوزه انتخابیه اصلی، ۷ کرسی نمایندگی در مجلس شورای اسلامی برای راهیابی به ساختمان بهارستان دارد.

تائید صلاحیت ۱۰۶ کاندیدای انتخابات در کهگیلویه و بویراحمد

رئیس ستاد انتخابات و معاون سیاسی امنیتی استاندار کهگیلویه و بویراحمد از تائید صلاحیت ۱۰۶ کاندیدای انتخابات دوازدهم مجلس شورای اسلامی در سه حوزه انتخابیه این استان که حدود ۶۰ درصد از کاندیدا‌های انتخاباتی است خبرداد.

سید جواد هاشمی‌مهر” در نشست رسانه‌ای با تشریح آمار‌های مختلف از پیش ثبت نام کاندیدا‌ها تا اعلان اسامی کاندیدا‌های رد و تائید صلاحیت شده در استان کهگیلویه و بویراحمد، اظهار داشت: از مجموع ۱۵۴ نفری که ثبت نام خود را برای دوازدهمین دوره مجلس شورای اسلامی در سه حوزه انتخابیه این استان نهایی کرده بودند ۱۰۶ کاندیدا تایید صلاحیت شدند.

وی با بیان اینکه، هم اکنون ۲۹ کاندیدا ردصلاحیت، ۱۲ کاندیدا عدم احراز و هفت کاندیدا نیز در بررسی هیئت‌های اجرایی تائید صلاحیت نشدند، خاطرنشان کرد: از ۶۰ داوطلب نمایندگی در حوزه شهرستان‌های سه گانه سردسیری بویراحمد، دنا و مارگون، ۴۴ کاندیدا تأیید صلاحیت، هشت کاندیدا ردصلاحیت و چهار کاندیدا نیز عدم احراز صلاحیت شدند.

رئیس ستاد انتخابات استان کهگیلویه و بویراحمد با اشاره به آمار کاندیدا‌های رد و تائید صلاحیت شده در حوزه انتخابیه کهگیلویه بزرگ هم یادآورشد: در حوزه انتخابیه کهگیلویه بزرگ هم ۴۹ کاندیدای انتخاباتی، ثبت نام خود را نهایی کرده بودند که از این تعداد ۳۲ کاندیدا تأییدصلاحیت، ۱۲ کاندیدا ردصلاحیت و چهار کاندیدا نیز عدم احرازصلاحیت شده‌اند. از ۴۵ داوطلب نمایندگی در حوزه انتخابیه گچساران و باشت هم ۳۰ کاندیدا تأییدصلاحیت، ۹ کاندیدا ردصلاحیت و چهار کاندیدای دیگر عدم احراز صلاحیت شدند.

وی با بیان اینکه روز‌های ۱۵ و ۱۶ دی ماه، فرمانداران هر سه حوزه انتخابیه، وضعیت تائید و رد صلاحیت کاندیدا‌ها را به کاندیدا‌ها یا نمایندگان قانونی آن‌ها اعلان می‌کنند، خاطرنشان کرد: داوطلبان نمایندگی مجلس از ۱۷ تا ۱۹ دی ماه می‌توانند اعتراض روز خود را از طریق درگاه وزارت کشور اعلام تا در مهلت مشخص شده بررسی شود.

رئیس ستاد انتخابات استان کهگیلویه و بویراحمد از تائید صلاحیت هرسه نماینده فعلی این استان در مجلس یازدهم شورای اسلامی هم خبرداد و ادامه داد: فرصت رقابت برای همه جریان‌های سیاسی در انتخابات ۱۱ اسفند این استان فراهم شده است.

صلاحیت ۷۸۰ نامزد انتخابات مجلس در خراسان رضوی تایید شد

مدیرکل دفتر امور سیاسی، انتخابات و تقسیمات کشوری استانداری خراسان رضوی گفت: هیات نظارت شورای نگهبان، صلاحیت ۷۸۰ نامزد را در این استان برای حضور در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی تایید کرد.

امیر فریدنیا در این خصوص اظهار کرد: نامزد‌های تایید صلاحیت شده در سراسر خراسان رضوی ۴۵ درصد از مجموع هزار و ۷۴۴ داوطلب ثبت‌نام شده در استان را تشکیل می‌دهند. نامزد‌های تایید شده برای تصدی ۱۸ کرسی نمایندگی خراسان رضوی در مجلس شورای اسلامی با یکدیگر رقابت خواهند کرد.

دبیر و سخنگوی ستاد انتخابات خراسان رضوی همچنین اظهار داشت: صلاحیت ۱۳۵ داوطلب برابر با هشت درصد ثبت‌نام شدگان در هیات نظارت استان احراز نشد و صلاحیت ۵۲۸ داوطلب نیز به تایید نرسید.

به گفته فریدنیا، ۷۸ داوطلب معادل چهار درصد ثبت‌نام شدگان نیز شرایط نامزدی در انتخابات را نداشته‌اند و نام‌نویسی آنان تکمیل نشده بود و ۲۲۳ نفر نیز انصراف داده و یا اعتراضی به نطر هیات‌های اجرایی نکرده‌اند.

گفته می‌شود تمام نمایندگان فعلی تهران مجلس که برای انتخابات ثبت نام کرده اند، تائید شده اند.

از حوزه انتخابیه قم هم علیرضا زاکانی که هم اکنون شهردار تهران است، ذالنوری تائید صلاحیت شده است، امیرآبادی فراهانی هم که انصراف داده است.

محمدرضا باهنر نیز هم گفته که تائید صلاحیت شده است.

سید محمد بطحایی وزیر آموزش و پرورش دولت روحانی هم گفته که تائید صلاحیت شده است.

پیرموذن فعال سیاسی اصلاح طلب اعلام کرده که صلاحیت مسعود پزشکیان برای انتخابات آینده تائید شده است.

روح الله متفکر آزاد نماینده فعلی مجلس هم گفته که صلاحیتش برای انتخابات مجلس تائید شده است.

حمید رسایی نماینده سابق مجلس نیز در پیج خود از تائید صلاحیتش خبر داده است.

الله وردی دهقانی نماینده ورزقان نیز در صفحه شخصی خود در فضای مجازی گفته که تائید شده است.

علیرضا منادی رئیس فعلی کمیسیون آموزش مجلس هم گفته که صلاحیتش برای انتخابات آتی تائید شده است.

حسین محمد صالحی دارانی نماینده فریدن، چادگان و فریدون شهر هم در صفحه خود از تائید صلاحیتش خبر داده است.

پرویز اوسطی نماینده قروه و دهگان در مجلس هم گفته که به عنوان نامزد در انتخابات آینده مجلس حضور دارد.

محمدحسین فرهنگی نماینده فعلی مجلس هم می‌گوید صلاحیتش برای انتخابات آتی تائید شده است.

علیرضا زندیان نماینده بیجار هم در صفحه خود از تائید صلاحیتش خبر داده است.

سمیه محمودی نماینده شهرضا و دهاقان هم از تائید صلاحیت خود خبر داده است.

منصور علی زارعی نماینده ساری و میاندرود هم گفته که تائید صلاحیت شده است.

لطف الله سیاهکلی نماینده قزوین، آبیک و البرز هم در کانال خود اعلام کرده صلاحیتش تائید شده است.

سلمان اسحاقی نماینده قائنات از تائید صلاحیت خود خبر داده است.

سیدمحمد موحد نماینده کهکیلویه، بهمئی، چرام و لنده هم می‌گوید صلاحیتش تائید شده است.

براساس آنچه اعلام شده همه نمایندگان آذربایجان شرقی به جز بیگی نماینده تبریز و موسوی نماینده ملکان تائید صلاحیت شده اند.

یک منبع موثق از تایید صلاحیت هرسه نماینده فعلی ارومیه در مجلس شورای اسلامی خبر داد. جلال محمودزاده نماینده مهاباد و عیسی زاده نماینده مردم میاندوآب نیز رد صلاحیت شده اند. نادر قاضی پور و جواد جهانگیرزاده از نمایندگان ادوار مجلس در ارومیه نیز رد صلاحیت شده اند.

از نمایندگان فعلی مجلس استان گیلان نیز تنها نام احمد دنیامالی نماینده فعلی بندرانزلی در جمع اسامی تأیید صلاحیت شدگان قرار ندارد.

همچنین در اسامی تأیید شدگان اسامی همچون محمود شکری و بهمن محمدیاری نمایندگان اسبق تالش، ماسال و رضوانشهر، ابوذر ندیمی نماینده اسبق لاهیجان و سیاهکل، محمدحسین قربانی و حسن شاخصی نمایندگان ادوار آستانه‌اشرفیه و بندرکیاشهر، محمد مهدی افتخاری نمایده اسبق فومن و شفت، دیده نشده، اما نام مهرداد لاهوتی نماینده سابق لنگرود، هادی حق شناس نماینده اسبق بندرانزلی، صمد مرعشی نماینده اسبق رودبار در جمع تأیید صلاحیت شدگان دیده می‌شود.

در حوزه انتخابیه رشت اسامی همچون حسن تامینی و محمدصادق حسنی (نمایندگان ادوار مجلس از حوزه انتخابیه رشت)، امیرحسین علوی، فاطمه شیرزاد در جمع تأییدشدگان دیده نشده، اما رامین مهمانپرست، مهدی فلاح، مصطفی بلورچی در جمع تأیید شدگان قرار گرفت.

همچنین حسن نورزی نماینده فعلی رباط کریم و بهارستان تایید صلاحیت شده است. حسن قشقاوی نماینده ادوار مجلس شورای اسلامی رباط‌کریم و بهارستان و بیژن سلیمان پور فرماندار نیز تایید صلاحیت شدند.

هر سه نماینده استان البرز در مجلس یازدهم؛ مهدی عسگری، علیرضا عباسی و علی حدادی توسط شورای نگهبان تایید صلاحیت شدند.

حسن قشقاوی و ناهید تاج الدین نمایندگان ادوار و اصلاح طلب مجلس تایید شدند. همچنین زهرا ساعی پیامک تایید صلاحیت را دریافت کردند.

عدم تایید صلاحیت انتخابات مجلس

جلال کوچی نماینده فعلی مجلس نیز در فضای مجازی گفته که تائید نشده است.

اسماعیل حسین زهی هم به خبرنگار فارس گفت که تائید نشده است.

علی موسوی از حوزه انتخابیه ملکان، لیلان و مبارک شهر هم گفته ردصلاحیت شده است.

محمد فیضی نماینده مجلس دهم هم در صفحات مجازی خود گفته که صلاحیتش تائید نشده است.

جواد هروی سخنگوی حزب اعتدال و علی محمد نمازی عضو حزب کارگزاران هم رد صلاحیت شدند.

محسن اسلامی سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت که نتایج بررسی صلاحیت‌ها از سوی ستاد انتخابات کشور به استانداری‌ها اعلام شده است.

وی همچنین تاکید کرد که هم اکنون نتایج به داوطلبانی که تائید صلاحیت شده اند پیامک شده و در مرحله بعد نیز امروز عدم احراز‌ها و ردصلاحیت‌ها اعلام خواهد شد.

اسلامی گفته که کسانی که اعتراض دارند از ۱۷ تا ۱۹ دی فرصت دارند به صورت مجازی اعتراض خود را ثبت کنند و شورای نگهبان تا ۱۹ بهمن فرصت رسیدگی به اعتراضات را دارد.

احمدی‌نژادی ردصلاحیت شدند

آنطور که خبر‌آنلاین گزارش داده است برخی کاندیدای نزدیک به احمدی‌نژاد ردصلاحیت شدند صلاحیت احمدعلیرضابیگی نماینده تبریز، سیدمجتبی محفوظی نماینده آبادان، احسان ارکانی نماینده نیشابور،‌ علی کریمی فیروزجایی نماینده بابل، رحمت‌الله فیروزی پوربادی نماینده نطنز، حسن محمدیاری نماینده رضوانشهر، احمد رسولی‌نژاد نماینده دماوند، الله‌وردی دهقانی نماینده ورزقان،‌ سیدعلی موسوی نماینده ملکان،‌ جلال محمودزاده نماینده مهاباد، عادل نجف‌زاده نماینده خوی و سیدکاظم موسوی نماینده اردبیل در مجلس یازدهم از سوی هیأت‌های نظارت استانی رد شده است.

مهلت اعتراض ردصلاحیت شده‌ها

سخنگوی ستاد انتخابات کشور گفت: کسانی که اعتراض دارند از ۱۷ تا ۱۹ دی فرصت دارند به صورت مجازی اعتراض خود را ثبت کنند. محسن اسلامی اظهار کرد: نتایج بررسی صلاحیت داوطلبان انتخابات مجلس را دیروز دریافت کردیم و از صبح به صورت پیامکی به داوطلبان تایید صلاحیت شده اعلام کردیم. از ظهر هم برای داوطلبانی که ردصلاحیت یا عدم تایید صلاحیت شده اند، پیامک فرستادیم. همچنین نتایج را به فرمانداری ها و روسا و دبیران ستادهای انتخابات استان ها اعلام کردیم. وی افزود: کسانی که اعتراض دارند از ۱۷ تا ۱۹ دی فرصت دارند به صورت مجازی اعتراض خود را ثبت کنند و شورای نگهبان تا ۱۹ بهمن فرصت رسیدگی به اعتراضات را دارد. اسلام

واکنش کاربران شبکه‌های اجتماعی درباره تصمیم شورای نگهبان

فعالان رسانه‌ای و کاربران شبکه‌های اجتماعی به دو دسته موافق و مخالف تصمیمات شورای نگهبان تقسیم شدند. آن‌ها دسته از افرادی که موافق ردصلاحیت‌ها بودند شروع به انتشار مطالبی کردند که به ظن خودشان این مسائل باعث ردصلاحیت نماینده مذکور شده است.

و دسته دیگری هم که مخالف ردصلاحیت‌ها بودند با ناسزاویی علیه شورای نگهبان شروع کردند تا به انتشار اقدامات مثبت نماینده مورد نظرشان رسیدند، بدون آنکه به دلیل ردصلاحیت کاندیدای مورد نظرشان توجهی کنند.

اصلاح‌طلبان پا را فراتر گذاشته و علیرقم تایید صلاحیت تعداد زیادی از کاندیداهای خود باز هم در رسانه‌ها منسوب به خودشان ادعا می‌کنند که هرکس منتقد دولت است رد صلاحیت شده است در صورتی که منتقدین و مخالفین قدیمی دولت سیزدهم مثل پزشکیان و مطهری تایید صلاحیت شدند.

اشتراک گذاری :
jhtp.ir/153928

اخبار پیشنهادی

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار ویژه

تبلیغات

اخبار جدید

شبکه های اجتماعی