پایگاه خبری تحلیلی جهت پرس

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.
منتشر شده در 18 بهمن 1399
در سرویس

به گزارش جهت،مریم حضرتی روز شنبه در نشست خبری آنلاین از محل وزارت بهداشت افزود: سال ۹۹ سال بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم، اما دستاورد‌های خوبی داشتیم و توانستیم به نتایج بزرگی برسیم. یکی از آن‌ها قانون تعرفه گذاری خدمات پرستاری بود که سال ۸۶ تصویب شده بود و با پیام رهبر معظم انقلاب در روز پرستار جان تازه گرفت و برای اجرای آن تلاش می‌کنیم.

وی ادامه داد: برای اجرای این قانون سه کار لازم است یکی تعیین منابع مالی، دوم نحوه تعرفه گذاری و خرید خدمت و باز توزیع آن با دستور وزیر بهداشت ابلاغ شد و معاونت پرستاری به جد پیگیری می‌شود با کمک بقیه معاونان، دستگاه‌های و سازمان نظام پرستاری بتوانیم این قانون را اجرا کنیم.

معاون پرستاری گفت: در دو سال گذشته در سال‌های ۹۸ و ۹۹ حدود ۲۰ هزار پرستار در وزارت بهداشت استخدام شدند و در آزمون وزارت بهداشت در ۲۴ بهمن نیز ۱۷ هزار و ۵۰۰ پرستار دیگر استخدام و در اسفند ماه بکارگیری می‌شوند.

وی از اختصاص یک روز مرخصی تشویقی برای پرستاران فعال در بخش‌های کرونا در ماه خبر داد که اجباری است و قابل ذخیره سازی نیست.

وی گفت: در مطالعات وسیعی که انجام شده در سال ۹۰ حدود ۵۲۷ خدمت پرستاری برای تعرفه گذاری تعیین شده بود. این خدمات در قالب ۵۸ بسته خدمتی تعریف شده بود. برخی بسته‌های خدمتی مشابه هم بودند که در بازنگری به ۱۰ بسته خدمتی رسید.

معاون وزیر بهداشت افزود: مطالعات انجام شده برای اجرای این قانون بازنگری شد. این بسته‌ها در سه کارگروه تخصصی دنبال می‌شود و از ۱۸۰ پرستار در این مورد نظرخواهی شد. جلسه کارگروه آن هفته آینده برگزار می‌شود و امیدوارم با تکلیف رهبر معظم انقلاب و با همت و دستور وزیر بهداشت در سال ۱۴۰۰ این قانون را اجرا کنیم. اول پایلوت آن در چند بیمارستان شبیه سازی می‌شود و بعد در کل کشور اجرایی خواهد شد.

حضرتی ادامه داد: مشکل مهم تعیین منبع اجرای این قانون است که امیدوارم در کارگروه تخصصی که هفته آینده تشکیل می‌شود، تعیین تکلیف شود.

ی با تشریح دستاورد‌های حوزه پرستاری در وزارت بهداشت گفت: دستورالعمل خرید خدمت پرستاران شرکتی تدوین و ابلاغ شده است. اسفند سال گذشته نیز با ابلاغ سه معاون درمان، پرستاری و توسعه وزارت بهداشت کارانه و اضافه کار پرستاران جداسازی شد و همه بدهی پرستاران تا پایان سال ۹۸ تسویه شده و معوقات سه ماه اول سال ۹۹ نیز پرداخت شده و معوقات سه ماه دوم پرستاران نیز در حال پرداخت است.

حضرتی از برگزاری آزمون صلاحیت حرفه‌ای پرستاران برای اولین بار خبر داد و افزود: اکنون فاز دوم این آزمون در حال انجام است و کسانی که نمره قبولی گرفته اند، به زودی گواهی صلاحیت حرفه‌ای خود را می‌گیرند و از سال آینده نیز هر سال دو بار این آزمون بر گزار می‌شود.

وی گفت: در مورد سختی کار نیز حق سختی کار پرستاران سوختگی و روانی محاسبه و پرداخت می‌شود و پرداخت حق سختی کار پرستاران در بخش اطفال، انکولوژی و عفونی نیز در دست اقدام است.

معاون پرستاری وزیر بهداشت از افزایش تخت‌های آی سی یو بعد از کرونا خبر داد و گفت: برای ارائه خدمات پرستاری برای این تخت‌ها پنج هزار پرستار آموزش دیدند و جلسات آنلاین آموزش به این پرستاران ادامه دارد.

وی افزود: یکی از برنامه‌های مهم در حوزه پرستاری که برنامه ششم توسعه آمده برنامه مراقبت تسکینی است که مکلف به اجرای آن هستیم. اجرای آن در کنار کار‌های همه گیری کووید۱۹، کار سنگینی بود، اما این برنامه هم با موفقیت انجام شد و تعدادی از پرستاران برای یادگیری مراقبت تسکینی به اردن اعزام شدند. دو وبینار مراقبت تسکینی نیز انجام شد.

حضرتی ادامه داد: از کار‌های دیگر تدوین و ابلاغ دستورالعمل‌های استاندارد مراقبت در منزل است. هدف از اجرای آن افزایش رضایت مردم و کاهش بار بیمارستانهاست. مردم از خدمات مراقبتی در منزل رضایت بیشتری دارند. استاندارد‌های این خدمات برای بیماران مزمن قلبی، سرطان، انسداد مزمن ریوی و کووید۱۹ ابلاغ شده است. استاندارد این خدمات برای بیماران هموفیلی و ام اس هم در دستور کار است و امیدواریم به زودی با تصویب شورای عالی بیمه این خدمات تحت پوشش بیمه نیز قرار گیرد.

معاون وزیر بهداشت گفت: جلسه با سازمان بیمه نیرو‌های مسلح برای اجرای طرح پیشگیری از بیماری‌های مزمن در سالمندان و پوشش بیمه‌ای خدمات در منزل و ارائه خدمت در منزل به سالمندان نیز دنبال می‌شود و به دنبال این هستیم با بیمه‌های نیرو‌های مسلح تفاهمنامه‌هایی امضا کنیم که این خدمات برای افراد تحت پوشش آن‌ها نیز اجرا شود.

وی ادامه داد: الکترونیک سازی ثبت خدمات پرستاری در منزل را نیز دنبال می‌کنیم و به دنبال طراحی نرم افزار آن هستیم. طرح دیگری که در حال اجراست، طرح پرستار پیگیر است. قبلا بیماران پس از ترخیص از بیمارستان پیگیری نمی‌شدند، اما با اجرای این طرح تا ۶ ماه پس از ترخیص از طریق تلفن وضعیت آن‌ها دنبال می‌شود و اگر به آموزش یا مشاوره نیاز داشته باشند پیگیری می‌شوند تا کیفیت خدمات مراقبتی به آن‌ها افزایش یابد.

وی افزود: ثبت الکترونیک اقدامات پرستاری نیز تحولی عظیم است که به طور مجدانه در معاونت پرستاری با همکاری معاونت درمان دنبال می‌شود.

اشتراک گذاری :
jhtp.ir/124424

اخبار پیشنهادی

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار ویژه

تبلیغات

اخبار جدید

شبکه های اجتماعی