زیتون از جمله میوههای خوش خوراک و خوشمزهای محسوب میشود که بطور معمول در اغلب رژیمهای غذایی وجود دارد و بسیاری آن را در وعدههای غذایی خود گنجانده اند، اما آیا میدانید این میوه ریز و خوشمزه چه خواصی دارد؟
زیتون؛ میوهای پرخاصیت
زیتون افزودنی خوشمزه به وعدههای غذایی یا پیش غذا است که خواص ثابت شده متعددی دارد پیشنهاد ما استفاده منطقی از این میوه است. زیتون کربوهیدرات کمی دارد، اما چربیهای زیادی دارد. آنها همچنین با چندین مزیت سلامتی از جمله بهبود سلامت قلب مرتبط هستند.
زیتون دارای مقدار زیادی ویتامین E و سایر آنتی اکسیدانهای قدرتمند است.
مطالعات نشان میدهد که آنها برای قلب مفید هستند و ممکن است از پوکی استخوان و سرطان محافظت کنند. چربیهای سالم موجود در زیتون برای تولید روغن زیتون، یکی از اجزای اصلی رژیم غذایی فوق العاده سالم مدیترانهای استخراج میشوند، جایی که ۹۰ ٪ زیتونها برای تهیه روغن زیتون استفاده میشود.
فواید زیتون
- بهبود سلامت چشم
مصرف زیتون سیاه میتواند مصرف روزانه ویتامین آ را تامین کند.
- زیتون؛ منبع غنی آنتی اکسیدان
زیتونها میتواند به مقداری از آنتی اکسیدان قوی مثل پلی فنولها و فلانوئید بدن را تامین کنند.
- تقویت تولید گلبولهای قرمز خون
آهن برای تولید گلبولهای قرمز خون یا سلولهای خونی قرمز ضروری است و زیتون حاوی آهن فراوانی است.
- بهبود شکم
زیتونها غنی از فیبر هستند و یکی از فواید سلامتی فیبر، شکم سالم است.
- زیتون؛ منبع عالی ویتامین ایی
این نوع ویتامین در میان آنتی اکسیدان موجود است و همچنین مسئول پوست و شکم سالم و کاهش خطر توسعه سلولهای سرطانی است.
- کاهش ریسک سرطان کولون با مصرف زیتون
زمانی که ویتامین ایی با تک چربی اشباع نشده ترکیب میشود، آنها میتوانند با سرطان روده بزرگ مبارزه و آن را کاهش دهند.
- زیتون؛ مفید برای استخوانها و بافت بدن
برخی مطالعات نشان داده اند که خوردن زیتونهای سیاه میتواند نقش ایبوپروفن را در تسکین برخی دردها در مفاصل و یا بافتهای ارتباطی جایگزین کند.
- درمان طبیعی پوست با کمک زیتون
ترکیب ویتامین ث و ویتامین ایی که در زیتونهای سیاه یافت میشوند دلایلی هستند که چرا این میوه به طور مرتب به عنوان درمان طبیعی پوست در نظر گرفته میشوند.
- نقش زیتون در تقویت مو
زیتونهای سیاه نه تنها برای پوست خوب بلکه برای مو خوب هستند و جالب است بدانید که؛ این اتفاق در دوران کودکی میافتد.
- تقویت قلب با مصرف زیتون
زیتونهای سیاه حاوی برخی خواص ضد التهاب قوی هستند که میتواند از برخی بیماریهای قلبی عروقی جلوگیری کند.
- کاهش فشار خون بالا پس از مصرف زیتون
زمانی که از قلب محافظت میشود کاهش علایم فشار خون بالا بخشی از نتیجه است، اما باید در مورد زیتونهای سیاه کنسرو شده دقت داشته باشید، چون حاوی سدیم بیشتری است که میتواند سلامت قلبی و عروقی شما را به خطر بیندازد.
- مدیریت سطح کلسترول با مصرف زیتون
زیتونهای سیاه از غذاهای سالم هستند که سطح کلسترول پایینی را برای آنهایی که میخواهند سطح سالم کلسترول را داشته باشند، توصیه میکنند.
- تنظیم سطح قند خون با مصرف زیتون
خوردن زیتونهای سیاه برای بیمارانی که مبتلا به انواع خاصی از دیابت تشخیص داده شده اند، مفید است.
- تقویت حافظه با مصرف زیتون
زیتونها حاوی پلی فنول ها، یک ماده شیمیایی طبیعی است که استرس اکسیداتیو را در مغز کاهش میدهد.
- مبارزه با استرس اکسیداتیو با مصرف زیتون
اولئوروپین یکی از ترکیبات آنتی اکسیدان موجود در زیتون است. اولئوروپین از آسیب رادیکالهای آزاد به سلولها و بافتها جلوگیری میکند و در نتیجه از پیری و بیماری جلوگیری میکند.
- نقش زیتون در کنترل اشتها
با خوردن چند زیتون قبل از غذا، میتوانید اشتها خود را کنترل کنید.
- کمک زیتون به کاهش وزن
با مصرف زیتون چربی داخل سلولها تجزیه و چربی شکم کاهش مییابد هم چنین گفته شده این افراد کالری کمتری دریافت میکنند در نتیجه احتمال اضافه وزن در آنها پایینتر است و با مصرف زیتون ترشح هورمون سیری به نام سروتونین افزایش مییابد و به تولید آدیپونکتین که یک ماده شیمیایی موثر در سوختن چربی است کمک میکند.
- افزایش گلوتاتیون در خون پس از مصرف زیتون
گلوتاتیون یکی از قویترین آنتی اکسیدانها در بدن است و مطالعهای نشان داد که خوردن زیتون به مقدار زیادی باعث افزایش سطح گلوتاتیون در خون میشود.
- مصرف زیتون و کاهش آلرژی
بررسیهای انجام شده نشان میدهد عصارهی زیتون به عنوان آنتی هیستامین در بدن عمل میکند. زیتون میتواند واکنش هیستامین نسبت به آلرژنها که در بدن اتفاق میافتد، را کاهش دهد واکنشی که باعث میشود در حین تجربهی آلرژی نشانههای ناخوشایندی را تجربه کنیم.
- جلوگیری از لخته شدن خون با مصرف زیتون
زیتون سرشار از ترکیبات مفید برای قلب به نام فنول است که خطر تشکیل لخته خون را در افرادی که کلسترول بالا دارند کاهش میدهد.
- ویژگیهای ضد التهابی در زیتون
برخی مطالعات ثابت کرده اند که زیتونهای سیاه حاوی برخی ترکیبات فعال هستند که میتوانند رشد آنزیمهای خاص را مهار کنند که میتواند منجر به التهاب شود.
- درمان التهاب پانکراس با مصرف زیتون
زیتون فلاونوئید دارد که میتواند از آسیب به پانکراس محافظت کنند و به دلیل خاصیت ضد درد و ضد التهابی که دارد، میتواند برای رفع التهاب و درد شدید ناشی از التهاب پانکراس موثر واقع شود.
- افزایش باروری پس از مصرف زیتون
بررسیهای نشان داده، بیمارانی که چربیهای تک اشباع نشده بیشتری مانند ماده موجود در زیتون، مصرف میکنند را در رژیم غذایی شان گنجانده اند ۳.۵ برابر شانس لقاح موفق تری داشتند.
- نقش زیتون در بهبود سیستم ایمنی بدن
زیتون مواد مغذی ضروری و اسیدهای چرب بدن را تامین میکنند که با التهاب و آسیب مبارزه میکنند و به روشهای مختلف سیستم ایمنی بدن را بهبود میدهد.
بدن میتواند با ویروسها و باکتریهایی که مضر هستند، مبارزه کند هنگامی که سیستم ایمنی بدن عملکرد خوبی دارد.
مبارزه با بیماری آلزایمر با مصرف زیتون
از ویژگی اصلی بیماری آلزایمر، میتوان تجمع پلاکتهای بتا آمیلوئید در سلولهای مغزی را نام برد، اما مواد موجود در زیتون ممکن است به از بین بردن این پلاکها از سلولهای مغزی کمک کنند.
- پیشگیری از سرطان روده با مصرف زیتون
هنگامی که ویتامین ایی با چربیهای تک اشباع شده ترکیب میشود، میتواند با سرطان روده مقابله کند و احتمال ابتلا به آن را کاهش دهد. زیتون منبع سرشار از ویتامین ایی است.
- نقش مصرف زیتون در کاهش ابتلا به سرطان سینه
طبق پژوهشهای انجام شده زنان یونانی که در رژیم غذایی خود زیتون بیشتری داشتند ۲۲ درصد احتمال ابتلا به سرطان سینه در آنها کمتر بود.
- بیشتر بخوانید:
- کندر چه خواصی برای بدن دارد؟ +طریقه مصرف
- انواع نشاسته و خواص آن
- قرص کمر و نحوه استفاده از آن
- اسراری شگفت انگیز از خواص دمنوش شوید
- نگاهی به خواص و مضرات پسته شامی
- به این دلایل دور ذرت مکزیکی را خط بکشید!
- معرفی انواع مختلف دارچین و بهترین نوع آن
- از بروز آلرژی تا سنگ کلیه پس از مصرف کورکاما
- تاثیر ماش در لاغری+ نحوه استفاده از آن در اقصی نقاط دنیا
- تفاوت جو پرک و جو دو سر پرک درچیست؟ + تاثیرات آن در لاغری
- افزایش حافظه و کاهش وزن به کمک بلوبری
- لاغری به کمک زرشک چطور امکان پذیر میشود؟
انتهای پیام/