خطر امنیتی رفع فیلتر واتساپ بدون حکمرانی در فضای مجازی!
رضا تقی پور در میزگرد بررسی حکمرانی در فضای مجازی گفت: من مخالف رفع فیلتر واتساپ و گوگل پلی، بدون پذیرش حکمرانی و اجرا شدن قانونمندی فضای مجازی بودم.

به گزارش جهت پرس؛ رضا تقی پور عضو شورای عالی فضای مجازی در میزگرد بررسی حکمرانی در فضای مجازی گفت: “رفع فیلتر واتساپ و گوگلپلی از خواسته های دولت بود که من بدون پذیرش حکمرانی و قانونمدی این فضا مخالف آن بودم، و توصیه من این بود که ابتدا قانونمندی اجرا شود.”
وی در ارتباط با سوال مجری برنامه پاسخ داد: ” ما حتما قابلیت قانونمند کردن این فضا رو داریم، چرا که خیلی از کشور ها این کار رو انجام دادند.”
دلیل این صحبت آقای تقی پور در ارتباط با حکمرانی و قانونمندی در فضای مجازی بدلیل خطراتی است که در نبود این قانونمندی شامل حال مردم و دولت ها خواهد شد از جمله این خطرات به شرح زیر است:
- افزایش جرائم سایبری: بدون قوانین شفاف و نظارت مناسب، احتمال وقوع جرائم سایبری مانند هک، حملات فیشینگ، سرقت اطلاعات حساس و کلاهبرداری آنلاین بسیار بیشتر میشود.
- انتشار اطلاعات نادرست و اخبار جعلی: در فضای مجازی بدون نظارت، اخبار جعلی و اطلاعات نادرست به سرعت منتشر میشود و میتواند به بحرانهای اجتماعی و سیاسی منجر شود.
- حریم خصوصی و امنیت اطلاعات: بدون قوانین مناسب، حفاظت از حریم خصوصی کاربران به شدّت تهدید میشود. شرکتها و سازمانها میتوانند به راحتی اطلاعات شخصی کاربران را جمعآوری و استفاده کنند، بدون اینکه فرد مورد نظر آگاهی یا اجازه داشته باشد.
- افزایش خشونت و رفتارهای مخرب: فضای مجازی بدون محدودیت میتواند به دامن زدن به خشونت، آزار و اذیت آنلاین، و… شود.
- نفوذ و دخالتهای خارجی: در کشورهایی که فضای مجازی قانونمند ندارند، احتمال نفوذ کشورهای دیگر یا گروههای خارجی برای تبلیغات سیاسی، ترویج فعالیتهای تروریستی، یا بیثباتی اجتماعی وجود دارد. بدون نظارت، کشورها آسیبپذیرتر به حملات سایبری و مداخله خارجی خواهند بود.
- تضعیف اعتماد عمومی: عدم وجود قوانین شفاف باعث میشود مردم به فضای مجازی اعتماد نکنند. اگر هیچگونه نظارتی بر محتوای منتشر شده یا امنیت اطلاعات نباشد، افراد بیشتر به آسیبپذیریهای فضای دیجیتال پی میبرند و از آن استفاده نمیکنند.
- آسیب به اقتصاد دیجیتال: فضای مجازی بیقانون ممکن است به کسبوکارهای آنلاین آسیب بزند. شرکتهای معتبر و مصرفکنندگان از تهدیدات امنیتی و کلاهبرداریهای آنلاین دوری میکنند و این امر میتواند به رکود و کاهش رشد در اقتصاد دیجیتال منجر شود.
- آسیب به کودکان و نوجوانان: نبود قوانین کافی برای محافظت از کودکان در فضای مجازی میتواند منجر به دسترسی آنها به محتوای نامناسب، خشونت، یا حتی تعرضهای جنسی آنلاین شود. کودکان و نوجوانان در فضای آنلاین بدون نظارت کافی آسیبپذیرتر هستند.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.