تلگرام
آخرین و مهمترین خبرهای تلگرام را در جهت پرس دنبال کنید
دو ماه و نیم حساس!
روز انتخابات آمریکا فرا رسیده و رقابت تنگاتنگ میان هریس و ترامپ به اوج خود رسیده است. درحالیکه نتیجه انتخابات همچنان نامعلوم است، تاثیر این رویداد بر تنشهای خاورمیانه بهویژه جنگ غزه و لبنان غیرقابل انکار است. این دوره گذار دو ماه و نیمه، فرصتی برای هر دو طرف است تا به اهداف خود دست یابند و شاید باعث تشدید یا پایان درگیریها شود. با توجه به احتمال تغییر سیاست آمریکا پس از انتخابات، خاورمیانه در انتظار دورهای پرچالش و سرنوشتساز است.
پیروزی کدام یک به نفع ایران است؟/ فیل یا اُلاغ؛ ترامپ یا هریس؟
با رقابت نزدیک هریس و ترامپ در انتخابات آمریکا، این پرسش مطرح میشود: پیروزی کدامیک به نفع ایران است؟ آیا دموکراتها واقعاً از جمهوریخواهان ملایمتر هستند یا دشمنیشان فقط ظاهری لطیف دارد؟ این متن به تحلیل این موضوع و تاثیرات احتمالی نتایج انتخابات بر سیاست داخلی و جهانی آمریکا میپردازد.
گسترش موج انتقادات داخلی و جهانی علیه اسرائیل؛ از تحریم هاآرتص تا چالشهای جمعیتی
در هفتهای که گذشت، آموس شوکین، مالک قدیمیترین روزنامه اسرائیل، «هاآرتص»، در سخنانی بیسابقه در لندن، نیروهای فلسطینی را «مبارزان آزادی» و اسرائیل را یک «نظام آپارتاید» خواند و خواستار تحریم جهانی آن شد. این اظهارات با واکنشهای گستردهای در داخل اسرائیل مواجه شد و وزارتخانهها ارتباط با این روزنامه را قطع و آن را از تبلیغات دولتی محروم کردند. همزمان، بحران سیاسی و نظامی ناشی از جنگ غزه و پیامدهای آن، که با مقاومت فلسطینیها و تغییر تدریجی افکار عمومی جهان به نفع آنها همراه بوده، ابعاد تازهای یافته است. حتی آمی آیالون، رئیس پیشین شاباک، هشدار داده که عدم ارائه افق سیاسی روشن برای فلسطینیها پیامدهای بیشتری در پی خواهد داشت. آیا اسرائیل با تشدید بحران داخلی و فشارهای بینالمللی، به سمت انزوای بیشتر حرکت میکند؟
فعال اصلاحطلب: ظریف را مناسب جایگاه وفاق ملی ندیدم
یاسر عرب، فعال فرهنگی اصلاحطلب، پس از دیدار با محمدجواد ظریف و چند چهره اصلاحطلب دیگر، ظریف را از نظر خلقوخُلق و تجربه برای سِمَت وفاق ملی مناسب ندانست. عرب معتقد است در جامعهی متنوع ایران، وفاق بدون تعریف مسئلهی مشترک ممکن نیست و به جای توافق همگانی، باید بر همزیستی و مدارا تمرکز کرد.