به گزارش جهت پرس، روغن آرگان؛ سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست و خواص آن برای پوست و مو بارها و بارها به اثبات رسیده است، اما آیا این روغن در آشپزی نیز کاربرد دارد و یا مصرف آن میتواند عوارضی داشته باشد؟!
روغن آرگان در یک نگاه کوتاه
روغن آرگان سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و آنتی اکسیدان هاست و بطور معمول از آن برای جلوگیری از عواقب کهولت سن بسیار مناسب است، زیرا به هیدراتاسیون و نرم شدن موها، صورت، بدن و ناخنها کمک میکند.
باید توجه داشته باشید که با داشتن مقدار بالای آنتی اکسیدان، اسیدهای چرب و ویتامین E به احیای پوست و افزایش خاصیت ارتجاعی موها کمک میکند و درخشش را به موهای خشک و بی جان میبخشد.
آنتی اکسیدان این روغن از پوست در برابر اشعه ماوراء بنفش و رادیکالهای آزاد محافظت میکند.
روغن آرگان، پوست را آبرسانی کرده و آن را مرطوب میکند که این امر موجب میشود چهرهای شاداب و جوان داشته باشید.
دوز مصرفی روغن آرگان
میزان مصرف روغن آرگان برای بیماران قلبی و عروقی بصورت روزانه ۱۵ گرم روغن آرگان تا ۴ هفته توصیه میشود.
برای بیماریهای متابولیک مصرف روزانه ۱ تا ۲ قاشق غذاخوری توصیه میشود.
خواص روغن آرگان
روغن آرگان سرشار از اسیدهای چربی، چون اسیدلینولئیک و اسید هیالو رونیک است که دارای ویتامین E است.
خاصیت ضد پیری پوست، مرطوب کنندگی و آنتی اکسیدان بودن روغن آرگان به سبب وجود این اسید هاست.
در تحقیقات علمی ثابت شده است این روغن میتواند آسیبهای پوستی ناشی از افزایش سن را که سبب از دست رفتن آب پوست و نیز انعطافپذیری پوست میشود ترمیم کند.
این روغن یک آنتی اکسیدان طبیعی است و میتواند اکسیژن رسانی درون سلولی را افزایش دهد که این عمل منجر به خنثی شدن رادیکالهای آزاد و حفظ نرمی بافتها میشود.
همچنین این روغن منبع سرشاری از ویتامین E و A امگا ۳ وامگا ۶ و قدری امگا ۹ است. این ترکیبات هم خاصیت آنتی اکسیدانی را افزایش میدهند و هم باعث میشوند روغن آرگان فوائد کم نظیر و شفا بخشی برای پوست ومو داشته باشد.
استفاده از روغن آرگان در پخت و پز
روغن آرگان میتواند مانند روغن زیتون یا هر روغن پخت و پز دیگری استفاده شود. با این حال، به دلیل قیمت آن بیشتر مردم ترجیح میدهند که آن را روی ماکارونی، خورش، سالاد و سایر غذاهای آماده بریزید.
عوارض جانبی استفاده از روغن آرگان
روغن آرگان به طور کلی برای مصرف خوراکی و موضعی بی خطر تلقی میشود، اما با این حال در برخی از افراد ممکن است نوعی حساسیت به نام درماتیت تماسی ایجاد کند که با ایجاد بثورات، قرمزی و خارش مشخص میشود.
این روغن حاوی توکوفرول، نوعی ویتامین E است که ممکن است خون را رقیق کرده و باعث دیر لخته شدن آن شود و باید به این موضوع توجه داشته باشید که در صورت بروز هرکدام از این علائم سریعا به پزشک مراجعه کنید.
- بیشتر بخوانید:
- از خواص حیرت انگیز زیتون چه میدانید؟!
- کندر چه خواصی برای بدن دارد؟ +طریقه مصرف
- انواع نشاسته و خواص آن
- قرص کمر و نحوه استفاده از آن
- اسراری شگفت انگیز از خواص دمنوش شوید
- نگاهی به خواص و مضرات پسته شامی
- به این دلایل دور ذرت مکزیکی را خط بکشید!
- معرفی انواع مختلف دارچین و بهترین نوع آن
- از بروز آلرژی تا سنگ کلیه پس از مصرف کورکاما
- تاثیر ماش در لاغری+ نحوه استفاده از آن در اقصی نقاط دنیا
- تفاوت جو پرک و جو دو سر پرک درچیست؟ + تاثیرات آن در لاغری
انتهای پیام/