پایگاه خبری تحلیلی جهت پرس

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

دانه چاودار خواص بسیار زیادی دارد و چاودار از خانواده گندمیان محسوب می‌شود.

منتشر شده در 3 بهمن 1400
در سرویس

چاودار

به گزارش جهت پرس، چاودار یا روگن گیاهی بعنوان غذا در بسیاری از فرهنگ‌های سراسر جهان مصرف شده است و خواص فراوانی دارد و موارد استفاده از آن نیز مختلف است که در ادامه به آن می‌پردازیم. 

چاودار چیست؟

چاودار یا روگن گیاهی از خانواده گندمیان محسوب می‌شود و بیشتر چاودار‌های زراعی دیپلوئید است و انواع تتراپلوئید و دیپلوئید روزبلندشان نیز موجود است.

 این گیاه دگرگشن بوده و مقاوم‌ترین غله نسبت به سرما است و جالب است بدانید که در فرهنگ لغت دهخدا از این گیاه این گونه نام برده شده‌است.

نان چاودار یا نان روگن نوعی نان است که آرد آن از غله چاودار تهیه می‌شود. رنگ آن بسته به نوع غله استفاده شده ممکن است روشن یا تیره باشد.

موارد مصرف دانه چاودار

چاودار بعنوان غذا در بسیاری از فرهنگ‌های سراسر جهان مصرف شده است. دانه چاودار خواص بسیار زیادی دارد و در فرهنگ امروز ما، چاودار را می‌توان به اشکال مختلف یافت، از جمله:

  • آرد چاودار

مانند آرد گندم در مصارف مختلف پخت از جمله نان ساندویچ، نان حجیم و نیمه حجیم استفاده می‌شود.

آرد چاودار به دلیل کم بودن گلوتن و سرشار از فیبر محلول، ارزشمند است.

  • نان چاودار

نان چاودار آلمانی غلات کامل یک ماده غذایی خوشمزه به حساب می‌آید و اغلب برای ساندویچ پاسترامی استفاده می‌شود.

  • بلغورچاودار

چاودار سبوس دار در غلات صبحانه و انواع کالا‌های پخته شده ظاهر می‌شود. دانه چاودار در بسیاری از آشپزی‌ها و غذاخوری‌ها استفاده می‌شود.

خواص چاودار برای سلامتی

این گیاه حاوی مواد غذایی زیادی است که برای سلامت کلی بدن ما مفیدند. اضافه کردن این غله به رژیم غذایی روزانه، می‌تواند تاثیر زیادی در زندگی شما بگذارد. 

خواص نان چاودار برای لاغری

نان چاودار علاوه بر این که کم کالری است، میزان زیادی فیبر دارد. این غله با کاهش اشتها، وزن شما را کنترل می‌کند. تحقیقات نشان داده است این گیاه به‌ویژه در سوزاندن چربی شکم بسیار مؤثر است که یکی از سخت‌ترین نواحی برای کاهش چربی است. مصرف این نوع نان می‌تواند تا ۸ ساعت اشتها را کم کند؛ بنابراین اگر قصد کاهش وزن یا ثابت نگه داشتن وزن خود را دارید می‌توانید با اضافه کردن چاودار به رژیم غذایی خود، این کار را ساده کنید.

پیشگیری از سنگ کیسه صفرا به کمک نان چاودار

غذا‌هایی که فیبر زیادی دارند در پیشگیری از ایجاد سنگ کیسه صفرا مؤثر هستند. از آنجایی که چاودار سرشار از فیبر است، گزینه‌ی خوبی برای افراد مستعد به سنگ کیسه صفرا محسوب می‌شود. نان چاودار ۴ برابر بیشتر از نان سفید فیبر دارد. اگر دچار سنگ کیسه صفرا هستید یا احتمال ابتلا به این عارضه را دارید، می‌توانید با جایگزین کردن نان چاودار با نان معمولی به پیشگیری از آن کمک کنید، چرا که عوامل کاهش‌دهنده‌ی اسید‌های صفراوی که منجر به سنگ کیسه صفرا می‌شوند را دارد.

افزایش متابولیسم با مصرف نان چاودار

نانی که با آرد چاودار پخته می‌شود، می‌تواند باعث افزایش متابولیسم شما شود. فیبر این گیاه این قابلیت را دارد که به بدن شما در سوزاندن کالری اضافه‌ای که ممکن است تبدیل به چربی تبدیل شوند، کمک کند. این قابلیت نه‌تن‌ها از چاق شدن شما جلوگیری، بلکه به کاهش وزنتان هم کمک می‌کند.

چاودار

درمان دیابت با مصرف نان چاودار

این گیاه شاخص گلوکز پایینی دارد؛ به این معنا که فیبر موجود در آن میزان نسبتا کمی گلوکز تولید می‌کند. این یک ویژگی عالی برای جلوگیری از افزایش انسولین در افراد دیابتی است. با مصرف این گیاه به صورت منظم می‌توانید با کنترل قند خون از بروز برخی بیماری‌های جدی پیشگیری کنید.

چاودار برای سلامت دستگاه گوارش نیز بسیار مفید است. فیبر موجود در آن که پر‌بیوتیک (Prebiotic) نام دارد، از یبوست جلوگیری می‌کند و درد‌ها و اسپاسم‌های گوارشی را کاهش می‌دهد. این فیبر در پیشگیری از مشکلات گوارشی جدی‌تر مانند زخم معده هم بسیار موثر شناخته شده است.

تاثیر نان چاودار در تقویت قلب

مصرف این گیاه به پیشگیری از بیماری‌های قلبی هم کمک می‌کند؛ چراکه فیبر موجود در آن میزان کلسترول را پایین می‌آورد. از آنجایی که تحقیقات نشان داده است با استفاده از رژیم غذایی مناسب می‌توان ژن‌های بد را هم کنترل کرد، اگر شما مستعد هرگونه بیماری قلبی هستید، می‌توانید با اضافه کردن این غله‌ی مفید به رژیم غذایی خود از مشکلات قلبی پیشگیری کنید.

نان چاودار و تاثیر ضد التهابی آن

تحقیقات نشان داده است التهابات درون بدن عامل بسیاری از بیماری‌ها هستند. اضافه کردن خوراکی‌های مغذی مانند چاودار به رژیم غذایی، می‌تواند التهابات بدن شما را کاهش دهد. وجود التهاب در بدن می‌تواد خطر ابتلا به بیماری‌های مختلف از جمله دیابت نوع ۲ را افزایش دهد؛ پس اگر مستعد ابتلا به این بیماری هستید می‌توانید با اضافه کردن خوراکی‌هایی مانند چاودار به رژیم غذایی خودتان که خاصیت ضدالتهابی دارند، این ریسک را پایین بیاورید.

مبارزه با آسم به کمک نان چاودار

طبق تحقیقی که اخیرا روی کودکان دبستانی انجام شده است، احتمال ابتلا به بیماری آسم در بچه‌هایی که چاودار در رژیم غذایی آن‌ها وجود داشته باشد، کاهش می‌یابد.

نان چاودار و پیشگیری از سرطان

مصرف این گیاه می‌تواند برای پیشگیری از سرطان‌های مختلف مفید باشد. تحقیقات نشان داده است این غله می‌تواند از ما در برابر سرطان روده‌ی بزرگ و سرطان سینه محافظت کند. علاوه بر این، کودکان با مصرف نان چاودار می‌توانند احتمال ابتلا به سرطان پروستات را تا ۵۰ درصد کاهش دهند.

 بهبود عملکرد هورمونی با مصرف نان چاودار

چاودار می‌تواند روی پاسخ‌های هورمونی بدن تأثیر مثبت بگذارد. این غله به سلامت دوران قاعدگی و بهبود عملکرد روده‌ها کمک می‌کند و به طور ویژه برای خانم‌هایی که در سنین یائسگی قرار دارند مناسب است.

تقویت استخوان‌بندی با مصرف نان چاودار

چاودار سرشار از منیزیم، کلسیم و منگنز است. استخوان‌های ما پایگاه ذخیره‌ی کلسیم هستند؛ آن‌ها ۹۹ درصد کلسیم بدن را در خود ذخیره و هنگام نیاز آن را داخل رگ‌های خونی آزاد می‌کنند. کلسیم، منیزیم و منگنز نقش بسیار مهمی در ساخت استخوان‌ها و دندان‌های قوی ایفا می‌کنند.

 تامین مواد مغذی مورد نیاز بدن به کمک نان چاودار

چاودار میزان زیادی مواد مغذی و میزان کمی گلوتن دارد. این غله حاوی کلسیم، منگنز، زینک، آهن و ویتامین B ۵ است. مهم است به خاطر داشته باشید، با این که میزان گلوتن این غله نسبت به گندم کمتر است، همچنان نمی‌توان از آن چشم‌پوشی کرد؛ بنابراین اگر مصرف گلوتن برای شما مشکل‌ساز می‌شود، در مصرف آن احتیاط کنید.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
jhtp.ir/74073

اخبار پیشنهادی

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار ویژه

تبلیغات

اخبار جدید

شبکه های اجتماعی