آیا سفیانی که از نشانه‌های ظهور نامیده می‌شود، زنده است؟

سفیانی، چهره‌ای که در روایات آخرالزمانی از او به‌عنوان یکی از نشانه‌های ظهور یاد شده، کیست؟ آیا او یک شخصیت واقعی است یا یک نماد از جریان‌های انحرافی؟ برای پاسخ به این سوالات اسناد تاریخی، روایات دینی و تحولات معاصر را بررسی کردیم.

آیا سفیانی که از نشانه‌های ظهور نامیده می‌شود، زنده است؟
239721

به گزارش جهت پرس؛ روایات، سفیانی را مردی سرخ‌چهره، سفیدپوست با چشمان آبی، پیشانی پهن، شانه‌های بزرگ و چهره‌ای خشن توصیف می‌کنند. جای آبله و نقطه‌ای سفید در چشمش دارد که بیننده را به نابینا بودنش گمان می‌اندازد. او از نسل ابوسفیان است و هرگز خدا را نپرستیده.
سفیانی فردی بسیار بی‌رحم و سنگدل است، حتی همسر و مادر فرزندانش را زنده به گور می‌کند تا مکانش لو نرود. پیش از خروج، خود را زاهد و بی‌اعتنا به دنیا نشان داده، با لباس‌های کهنه، غذای ساده و بخشش‌های مالی، دل افراد نادان، خلافکار و برخی علمای ساده‌لوح را به دست می‌آورد. در این دوره، شام شاهد جنگ بین لشکرهای مختلف از جمله اصهب و ابقع است که احتمالاً به حاکمان مناطق مختلف تعلق دارند.

منابع: بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۲۰۶ و ۲۵۴
کمال‌الدین، ج ۲، ص ۶۵۱

سفیانی زنده است؟!

نشانه‌های خروج سفیانی

سفیانی در ماه رجب از وادی یابس، منطقه‌ای خشک در نزدیکی مرز سوریه و اردن، خروج می‌کند. شعار او «یا رب یا رب یا رب ثم النار» است .
از نشانه‌های ظهور او، فرو رفتن زمین در غرب مسجد دمشق، زلزله و فرورفتگی زمین در روستای جابیه در جنوب دمشق است. ابتدا با لشکرهای مخالف، اصهب و ابقع، وارد جنگ می‌شود، اما مدتی شیعیان را هدف قرار نمی‌دهد.
پس از درگیری‌های شدید میان کافران، سفیانی پیروز شده و پنج شهر شام (فلسطین، اردن، دمشق، قنسرین و حمص) را تحت سلطه درمی‌آورد. او ۶ ماه می‌جنگد و سپس به مدت ۹ ماه حکومت می‌کند، در این مدت تمام گنج‌های شام که احتمالاً شامل ذخایر نفتی است، را در اختیار می‌گیرد.

منابع:
بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۱۸۶
معجم احادیث الامام المهدی، ج ۳، ص ۴۷۰
الملاحم و الفتن، ص ۱۶۴
بحارالانوار، ج ۵۲، ص ۲۰۶.

سفیانی زنده است؟!

نبرد قرقیسیا
سفیانی پس از سرکوب مخالفان هدفی جز حمله به عراق ندارد از این رو با سپاهی بزرگ رهسپار این کشور می‌شود. در میانه راه در منطقۀ قرقیسیا  (محل کنونی شهر بصیره در شرق) میان او و سپاهیان مخالف او جنگی هولناک درمی‌گیرد.
بنابر روایات، طرفین درگیر در نبرد قرقیسیا، ۶ دسته هستند: ترک‌ها: آنها در منطقه بین النهرین نیرو پیاده کرده‌اند. رومیان: آنان در سرزمین فلسطین نیرو پیاده کرده‌اند. سفیانی: او همه سرزمین شام و اردن را در چنگ دارد.عبدالله: او هم‌پیمان رومیان در منطقه است. قیس: فرمانده سرزمین مصر در آن روزگار است. فرزندان عباس: آنان از سرزمین عراق می‌آیند.

منابع:
شش ماه پایانی، ص۱۲۸.

سفیانی زنده است؟!

اقدامات وحشیانه و جنایت‌بار سفیانی

پس از تثبیت حکومت، سفیانی به شدت با شیعیان دشمنی می‌کند و جنایات وحشتناکی مرتکب می‌شود. امیرالمؤمنین علیه‌السلام فرموده‌اند که او به دلیل کینه با خاندان پیامبر صلی‌الله‌علیه‌وآله، هر فردی را که نامش محمد، علی، فاطمه، حسن، حسین، جعفر، موسی، زینب، مریم، خدیجه، سکینه یا رقیه باشد، می‌کشد و کودکان را در روغن جوشان می‌اندازد
سفیانی برای کشتن شیعیان جایزه تعیین می‌کند و مردم به جان یکدیگر می‌افتند . سپس به عراق حمله کرده و در بغداد سه روز قتل‌عام و غارت می‌کند و ۶۰ هزار نفر را می‌کشد . او به کوفه و نجف نیز حمله کرده و هزاران دختر را اسیر می‌کند، اما پیش از آسیب رساندن به آنان، سپاه یمانی و خراسانی مداخله کرده و سفیانی‌ها را نابود می‌کنند.

سفیانی زنده است؟!

اقدامات وحشیانه و جنایت‌بار سفیانی 
لشکر او در مدینه سه شبانه‌روز قتل و غارت کرده و سپس به سمت مکه برای جنگ با امام زمان ارواحنا فداه حرکت می‌کند، اما در سرزمین بیداء زمین او و لشکرش را در خود فرو می‌برد. تنها دو نفر، بشیر و نذیر، زنده می‌مانند تا این واقعه را گزارش دهند.

در نهایت، سپاه سفیانی در جنگی سخت کنار دریاچه طبریه نابود شده و خود سفیانی نیز توسط امام زمان ارواحنا فداه کنار درختی در همان منطقه گردن زده می‌شود.

منابع
الزام الناصب فی اثبات الحجت الغائب، ج 2، ص 199
الغیبه، ص 450
منتخب الاثر فی الامام الثانی عشر، ج 3، ص 425
مجمع البیان، ج 8، ص 228
الملاحم و الفتن، ص 59.

سفیانی زنده است؟!

ادعای زنده بودن سفیانی!

نام سفیانی به عنوان یکی از نشانه‌های حتمی ظهور آنقدر فراگیر بوده که در طول تاریخ، عده‌ای با بهره‌برداری از این نام خروج کرده‌اند. دست کم ۹ تن در شام با لقب سفیانی در فاصلۀ ۷۴۹ و ۱۴۱۳ میلادی قیام کرده‌اند. نخستین آنان زید بن عبدالله بن یزید بن معاویه بن ابوسفیان بوده‌است که علیه عباسیان قیام کرد. دومین شخص در ۷۵۴ قیام کرد و سپس ابوهرب المبرقع صد سال پس از آن خروج کرد. در ۱۴۱۳ شخصی با لقب سفیانی علیه ممالک مصر  قیام کرد و کوشید دقیقاً مطابق احادیث عمل کند. اما ممالیک وی را سرکوب کردند و کشتند.
شیخ محمدتقی بهلول، روحانی شیعه نیز معتقد بود که در جریان سفر خود به سوریه در زمان ریاست جمهوری حافظ اسد با شخصی که نامش عثمان بن عنبسه بوده و شباهت بسیاری به سفیانی در روایات داشته، ملاقات کرده ‌است.

سفیانی زنده است؟!

بررسی شباهت‌های سفیانی با سیاستمداران امروز 

طبق روایات، سفیانی از نسل بنی‌امیه و نامش عثمان بن عنبسه است که از وادی یابس قیام می‌کند. او چهره‌ای وحشتناک دارد و قیامش هم‌زمان با یمانی و سید خراسانی رخ می‌دهد و در نهایت سپاهش در سرزمین بیداء نابود می‌شود.
با این حال، هیچ‌کدام از شخصیت‌های سیاسی معاصر، مانند ابومحمد الجولانی، دونالد ترامپ و ملک عبدالله دوم، به طور کامل با ویژگی‌های سفیانی مطابقت ندارند. الجولانی از بنی‌امیه نیست، نام و نسبش متفاوت است و گرچه رهبر گروهی تروریستی در سوریه است، اما ادعای حکومت جهانی ندارد. ترامپ و ملک عبدالله نیز از بنی‌امیه نیستند و از وادی یابس خروج نکرده‌اند. سیاست‌های پادشاه اردن محافظه‌کارانه است و با ویژگی‌های فتنه‌گری و جنایت‌بار سفیانی همخوانی ندارد.
هرچند برخی شباهت‌های ظاهری میان تحولات منطقه و نشانه‌های ظهور وجود دارد، اما به دلیل وقوع‌نیافتن برخی نشانه‌های کلیدی مانند زلزله جابیه و خسف بیداء، تطبیق قطعی این حوادث با روایات دشوار و شتاب‌زده خواهد بود.

سفیانی زنده است؟!