وداع آمریکا با روند کاهش تورم!
قیمتهای وارداتی ایالاتمتحده در ماه اکتبر بهطور غیرمنتظرهای افزایش یافت و بهدلیل افزایش قیمتهای سوخت و سایر کالاها، آخرین نشانه از عدم پیشرفت در کاهش تورم در ماههای اخیر بود.
به گزارش جهت پرس؛ اداره آمار کار ایالاتمتحده اعلام کرد قیمت واردات پس از کاهش ۰.۴ درصدی در ماه سپتامبر، ۰.۳ درصد افزایش یافت. اقتصاددانان مورد نظر رویترز پیشبینی کرده بودند که قیمتهای وارداتی بدون تعرفه، ۰.۱ درصد کاهش یابد. قیمتهای وارداتی در ۱۲ ماه منتهی به اکتبر، پس از کاهش ۰.۱ درصدی در سپتامبر، ۰.۸ درصد افزایش یافت.
قیمت سوخت وارداتی پس از دو کاهش ماهانه متوالی ۱.۵ درصد افزایش یافت. قیمت موادغذایی ۱.۶ درصد کاهش یافت و برای سومین ماه متوالی کاهش یافت. بدون احتساب سوخت و موادغذایی، قیمت واردات پس از افزایش ۰.۳ درصدی در ماه سپتامبر، ۰.۴ درصد افزایش یافت. قیمتهای اصلی واردات در ماه اکتبر ۲.۲ درصد نسبت به مدت مشابه سال قبل افزایش یافت.
دادهها نشان داد که پیشرفت کاهش تورم به هدف ۲ درصدی خود اساسا متوقف شده است. قیمتهای مصرفکننده برای چهارمین ماه متوالی در ماه اکتبر ۰.۲ درصد افزایش یافت در حالی که قیمتهای تولیدکننده ۰.۲ درصد افزایش یافت.
این امر همراه با تعرفههای گمرکی بر کالاهای وارداتی که انتظار میرود توسط دولت آینده دونالد ترامپ، رئیسجمهور منتخب آمریکا ارائه شود، باعث شد تا اقتصاددانان بر این باور باشند که فدرال رزرو بعید است که نرخ بهره را در سال ۲۰۲۵ چهار بار کاهش دهد. جروم پاول، رئیس فدرال رزرو اعلام کرد که اقتصاد هیچ سیگنالی مبنی بر اینکه باید برای کاهش نرخ بهره عجله کنیم، ارسال نمیکند.
رویترز گزارش کرد که فدرال رزرو چرخه تسهیل سیاست خود را با کاهش غیرمعمول نیم درصدی نرخ بهره در سپتامبر آغاز کرد که اولین کاهش در هزینههای استقراض از سال ۲۰۲۰ بود. نرخها برای کاهش تورم، ۵۲۵ واحد در سالهای ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ افزایش یافتند.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.