در گزارش جهت پرس بخوانید
واکنشهای مثبت و منفی فعالان رسانهای به حضور رئیسی در پاکستان
سفرهای خارجی رئیسی همیشه با حواشی رو به رو بوده و جناح رقیب همواره سعی داشته به نکات منفی ماجرا بپردازد، ادامه واکنشها را در این گزارش بخوانید.
به گزارش جهت پرس؛ عطیه فکری _ سفر سید ابراهیم رئیسی رئیسجمهوری اسلامی ایران به پاکستان بازتاب گستردهای در رسانههای پاکستانی و دیگر رسانههای خارجی داشته است که دیدارهای او با مقامات بلندپایه این کشور و محورهای رایزنیهای او را مورد توجه قرار دادند.
خبرگزاری رویترز با اعلام خبر سفر رئیسی به پاکستان، با اشاره به بیانیه وزارت امور خارجه پاکستان درباره این سفر، به همراهان رئیسی، مدت سفر او و دیدارهای او با مقامات عالیرتبه پاکستان، از جمله نخستوزیر و وزیر امور خارجه آن اشاره کرد.
خبرگزاری آسوشیتدپرس با اشاره به سفر رئیسی نوشت: روسای ایران و پاکستان در نشست روز دوشنبه خود توافق کردند که همکاریهای اقتصادی و امنیتی تقویت کنند.
این خبرگزاری همچنین با اشاره به دیدار «شهباز شریف» نخستوزیر پاکستان نوشت: سران دو کشور درباره طیفی از مسائل دوجانبه گفتوگو کرده و وعده دادن که برای مبارزه با تروریسم همکاری کنند. آنها جنگ اسراییل علیه حماس در غزه را نیز محکوم کردند.
رسانه آلمانی دویچهوله با پوشش و انعکاس خبر مربوط به سفر رئیس جمهوری کشورمان به پاکستان در تحلیلی نوشت که ابراهیم رئیسی روز دوشنبه برای یک سفر رسمی سه روزه وارد اسلام آباد پایتخت پاکستان شد زیرا دو کشور همسایه با اکثریت مسلمان به دنبال بهبود روابط پس از حملات نظامی بی سابقه در اوایل سال جاری هستند.
شبکه فرانس۲۴ نیز با اشاره به دیدارهای رئیسی و توافق او با نخستوزیر پاکستان برای تقویت همکاریها، از جمله در زمینه مبارزه با تروریسم، جنبه اقتصادی و تجاری سفر رئیسجمهور ایران به این کشور همسایه را مورد توجه قرار داده و نوشت: رئیسی گفته است که این سفر همچنین هدف ارتقای تجارت میان دو کشور را دنبال میکند که در حال حاضر، حدود ۲.۵ میلیارد دلار در سال است. پاکستان روی یک پروژه گازی مشترک با ایران برای حلوفصل مسئله کمبود انرژی در این کشور حساب کرده که رشد اقتصادی آن را تضعیف کرده است.
روزنامه هندوستان تایمز کشور هند در مطلبی با عنوان چرا سفر رئیسی به پاکستان دارای اهمیت است به ابعاد مختلف این سفر اشاره کرد. این روزنامه نوشت به نظر میرسد سفر رئیس جمهوری ایران در حالی به پاکستان انجام میشود که تنش ها میان کشورش و اسرائیل افزایش یافته است.
روزنامه واشنگتن پست نیز به نقل از آسوشیتدپرس، خبر سفر رئیسی به پاکستان را منعکس کرد و نوشت که به نظر میرسد هدف اصلی دیدار روسای جمهور دو کشور ایران و پاکستان به منظور رفع شکاف دیپلماتیک بین دو کشور وتقویت همکاری های اقتصادی و امنیتی صورت گرفته شده باشد.
به نوشته واشنگتن پست، رهبران دو کشور در مورد طیف وسیعی از مسائل دوجانبه گفت وگو کردند و متعهد شدند برای مبارزه با تروریسم همکاری کنند.
روزنامه پاکستانی داون نیز در گزارشی درباره محورهای رایزنیهای رئیسی در پاکستان و توافقهای انجامشده میان دو کشور، با برجسته کردن اهداف اقتصادی این سفر نوشت: پاکستان و ایران، روز دوشنبه، به عنوان بخشی از تفاهمنامهای برای تعمیق روابط در تمامی حوزهها، متعهد شدند که میزان تجارت سالانه خود را به ۱۰ میلیارد دلار تا پنج سال آینده برسانند.
افزون بر این، شبکههای پاکستانی از جمله جیتیوی، شبکه تلویزیونی سما پاکستان، شبکه دنیا نیوز پاکستان و شبکه اکسپرس نیوز پاکستان مراسم استقبال از رئیسجمهور را به صورت زنده پخش کردند.
شبکه سعودی العربیه، شبکه آج، پایگاه خبری هندی فرست پست، شبکه ۲۴نیوز پاکستان، شبکه نیوز ۱۸ اردو، شبکه ایندیپندنت اردو، شبکه الجزیره، شبکه صدای آمریکا، شبکه لاهو رنج، شبکه تیویسی نیوز نیجریه، شبکه نیوز۱۸ پاکستان، شبکه وان ایندیا، شبکه المیادین، شبکه العربی، شبکه ایای۲۴ الجزایر، شبکه راشاتودی، شبکه لاهور نیوز، شبکه نیل نیوز مصر، کانال ۲۶ آرژانتین، شبکه تلهسور ونزوئلا، شبکه سیجیتیان چین و شبکه گلوبال نیوز چین نیز سفر رئیسجمهور به پاکستان را مورد توجه قرار دادند.
واکنش عجیب و غیرمنصفانه اصلاحطلبان به سفر رئیسی به پاکستان
اصلاحطلبان طبق روال همیشگی خود سعی داشتند مزایای سفر رئیسی به پاکستان را از بین ببرند و حاشیهسازی و بهانهجویی انتقادات و ایرادات واهی خود را ابراز کردند. اصلاحطلبان سفر رئیسی و روحانی به یک مقصد مشترک یعنی همان پاکستان را با هم مقایسه و ادعا کردند عدم استقبال شهباز شریف، نخست وزیر پاکستان از رئیسی در بدو ورود به خاک این کشور اولین حاشیه ای بود که رقم خورد.
عبدالرضا داوری، در واکنش به سفر ابراهیم رئیسی به پاکستان، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «۱.در سفر امروز رئیسی به پاکستان، پیرزاده، وزیر مسکن پاکستان در فرودگاه به استقبال رئیسی رفت. ۲.در سفر سال ۹۵ حسن روحانی به پاکستان، نواز شریف، نخست وزیر پاکستان در فرودگاه به استقبال روحانی رفت و ممنون حسین، رئیس جمهور پاکستان هم برای بدرقه روحانی به فرودگاه رفت.»
گروهی دیگر از فعالان رسانهای هم ترجیح دادند به جای عیبجویی و آوردن بهانههای واهی به تاثیرات مثبت این سفر، قراردادهای اقتصادی و رفع سوتفاهمات سیاسی اشاره کنند.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.