وارونه انگاری اقتصادی همتی در رسانه ملی/ اعتراف وزیر اقتصاد: FATFرا هم بپذیریم بازهم از لیست سیاه خارج نمی‌شویم

همتی، وزیر اقتصاد، در گفتگوی ویژه خبری با اعتراف به دروغی دیگر از FATF در دولت دوازدهم گفت: ما حتی پالرمو و CFT را بپذیریم بازهم از لیست سیاه برای مبادلات اقتصادی خارج نخواهیم شد، وی با بیان غیر واقعی از حقیقت اقتصاد ایران، اتفاقات کنونی را حاصل دولت قبل خواند که چنین چیزی واقعیت ندارد.

وارونه انگاری اقتصادی همتی در رسانه ملی/ اعتراف وزیر اقتصاد: FATFرا هم بپذیریم بازهم از لیست سیاه خارج نمی‌شویم
214483

به گزارش جهت پرس؛ زهرا لایق حقیقی؛ عبدالناصر همتی وزیر امور اقتصادی و دارایی در گفتگوی ویژه خبری 9 آذر ماه در رسانه ملی اعترافی عجیب از وجود چالش اقتصادی که FATF برای ایران ایجاد کرده است پرده برداشت. با پذیرش پالرمو و CFT ایران را از لیست سیاه بیرون نخواهد آورد!

همتی در صحبت‌های خود با اشاره به اینکه اقتصاد کشور دچار چالش های جدی است که برای حل آن باید دنبال راهکاری بود گفت:

“نزدیک ۱۴ چالش مهم اقتصادی داریم که چند مورد آن بسیار مهم است. باید تلاش های ما در ۴ متغیر مهم کلان اقتصادی یعنی کنترل تورم و ثبات اقتصادی، رشد اقتصادی، توزیع عادلانه درآمد و رفع فقر و کاهش نرخ بیکاری است که اگر در این چهار مورد به نتیجه نرسیم، تلاش ها ابتر می‌ماند

برخی می گویند اسب زین شده تحویل دولت چهاردهم شده است اما رشد اقتصادی ما هنوز تا ۸ درصد فاصله زیادی دارد، تورم هنوز نزدیک به ۴۰ درصد است، نرخ بیکاری اگر با نرخ مشارکت زمان کرونا در نظر بگیریم نزدیک به ۱۳ درصد به صورت واقعی است.”

اما این گفته های همتی با آمار بانک مرکزی مطابقت نداشته و اوضاع اقتصادی در دولت سیزدهم رو به رشد قابل توجهی بوده است.

بر اساس اعلام بانک مرکزی، رشد اقتصادی کشور در سال ۱۴۰۲ به ۴.۵ درصد رسید که بالاترین رقم از سال ۱۳۹۶ به بعد است؛ افزایش رشد اقتصادی در حالی رقم خورده که در ۳ سال اخیر، تحریم‌های اقتصادی آمریکا علیه ایران تشدید شده است.

وارونه نمایی و تحریف در خبر تسهیلات ازدواج

هیچ تغییری در شرایط تسهیلات ازدواج ایجاد نشده است. در انعکاس خبر مربوط به پیشنهاد اعطای بخشی از تسهیلات ازدواج به صورت کالا وارونه نمایی و تحریف شد.

باید اعتماد را به بورس بازگردانیم

باید به سمت ثبات اقتصادی پیش برویم، دخالت های دستوری و رانت اطلاعاتی ناشی از قیمت گذاری دستوری باید از بین برود. باید اعتماد را به بورس بازگردانیم و نیازمند چند اقدام است. با تصمیماتی که بر برنامه ریزی میان مدت سرمایه گذاران تاثیر بگذارد قطعا مخالف خواهم بود، ریسک سرمایه گذاران را کاهش خواهیم داد.

سر موضوع بورس در ستاد اقتصادی دولت ایستادگی خواهم کرد

میانگین سود شرکت های بورسی از ۲۶ درصد نصف شده است، سر موضوع بورس در ستاد اقتصادی دولت ایستادگی خواهم کرد.

این درحالی است که با نوسانات شدید اوضاع بورس، اوضاع بورس در 6 مااه فعالیت دولت چهاردهم اوضاع به سامانی ندارد.

مسئول تورم بانک مرکزی است

تسهیل صدور مجوزها و تسریع در فرآیند آغاز به کار و در عین حال نظارت پسینی را بر اساس قانون تسهیل فضای کسب و کار پیش خواهیم برد. مسئول تورم بانک مرکزی است و ما کمک خواهیم کرد که بانک مرکزی بتواند در این زمینه مهار تورم به وظایف خود عمل کند. رفع ناترازی بودجه و ناترازی بانک‌ها مهمترین موضوعاتی است که برای کمک به کاهش تورم به طور جدی در دستور کار است.

تمرکز بر کاهش کسری بودجه

از روزی که آمده ایم تمرکز خود را بر کاهش کسری بودجه گذاشته ایم. بودجه سال آینده را با دقت و تراز بیشتر هزینه و درآمد تدوین خواهیم کرد. کاهش کسری بودجه به کاهش تورم می انجامد

وزارت اقتصاد نقش کلیدی دارد

در تنظیم سیاست ها و برنامه های اقتصادی باید وزارت اقتصاد نقش کلیدی داشته باشد، چرا که از بین بانک مرکزی و سازمان برنامه و وزارت اقتصاد، تنها وزارت اقتصاد است که پاسخگوی مجلس خواهد بود لذا این هماهنگی در دولت انجام خواهد شد.

عدالت مالیاتی را همزمان با شناسایی فراریان مالیاتی دنبال می کنیم

افزایش درآمدهای مالیاتی از طریق تکمیل سامانه مودیان و پایانه های فروشگاهی دنبال خواهد شد. عدالت مالیاتی را همزمان با شناسایی فراریان مالیاتی دنبال می کنیم. ۵ درصد کاهش مالیات تولید کنندگان اجرا می شود، سهم مالیات از تولید ناخالص داخلی ۷ درصد است میانگین جهانی آن ۱۵ درصد است

موضوع FATF را با وفاق ملی پیش می‌بریم

وزیر اقتصاد تاکید کرد: آمریکا دوست ندارد ما از لیست FATF بیرون بیاییم اما ما باید تلاش خود را بکنیم که بیرون بیاییم؛ اسرائیل تروریست در لیست سیاه FATF نیست، ما که این همه تلاش برای مبارزه با پولشویی می کنیم در لیست سیاه هستیم.وی ادامه داد رئیس جمهور تأکید دارند که موضوع FATF با وفاق ملی پیش برود. نباید اجازه دهیم ایران را متهم به پولشویی کنند، توجیهی برای تداوم تحریم ها بدهیم و همه مردم، دانشجویان و افرادی که تبادلات مالی دارند را گرفتار محدودیت های FATF نگه داریم.

حکمرانی اقتصادی ما غلط است

حکمرانی اقتصادی ما غلط است. ۱۷۰۰ همت رانت در اختلاف قیمت ارز در سال گذشته داده ایم، با همکاری بانک مرکزی نرخ ارز ها را با هم کم می کنیم. ۱۷ میلیارد دلار تراز تجاری منفی غیر نفتی ناشی از همین فاصله نرخ ارزها است. تجربه نرخ ارز نیما و بازار آزاد را در بانک مرکزی داشتم، نرخ ارز آزاد را پایین می آورد و جلوی سفته بازی را می گیرد.

کارهای شوک آور در اقتصاد نخواهیم کرد

ارز ترجیحی را باید مدیریت کنیم تا فقط به کالاهای اساسی تخصیص دهیم. نظارت کنیم نفع آن به سبد کالای اساسی مردم برسد، کارهای شوک آور در اقتصاد نخواهیم کرد، چه در ارز ترجیحی و چه بنزین.

ارز ترجیحی منبع رانتی بزرگ در دولت دوازدهم بود که باحذف آن در سال 401 خدمت بزرگی به مردم ایران شد.

حذف ارز ترجیحی باعث شد تا به همه بخصوص مردم ثابت شود که سیاست قبلی اشتباه بود و منجر به توزیع یک رانت گسترده در بین افراد خاص، هدر رفت بسیاری از سرمایه‌های ارزی و رشد افسارگسیخته قیمت‌ها شد.

بهترین راه تامین مالی از بازار سرمایه است

در ستاد اقتصادی دولت ماموریت ارائه برنامه تامین مالی بدون تورم تولید به وزارت اقتصاد سپرده شد. نباید برای تامین مالی صرفا فشار را به بانک ها  وارد کنیم، بانک ها باید از بنگاه داری خارج و به سمت بنگاه سازی زود بازده بروند. بهترین راه تامین مالی از بازار سرمایه است و باید اعتماد را به بازار سرمایه بازگردانیم.

آقای همتی در خصوص بنگهدار بانک ها به گونه ای سخن گفتند که گویی ای اتفاق در همین سه سال اخیر رخداده است. اما ماجرای بنگاهداری بانک ها در زمان دولت دوازدهم به قدری ادامه داشت که رهبر انقلاب در شهریور 97 به صراحت به دلت در این خصوص تذکر محکمی دادند.

رهبر معظم انقلاب در دیدار با اعضای هیات دولت به موضوع بنگاهداری بانک‌ها اشاره کردند و در همان زمان به تیم اقتصادی دولت وقت تصریح کردند که جلوی بنگاهداری بخش بانکی را بگیرید.

با گذشت حدود پنج سال از این موضوع، نه‌تنها بنگاهداری بانک‌ها کاهش نیافته، بلکه اموال مازادی که قرار بود واگذار شود نیز همچنان در اختیار این بخش است.

وارونه انگاری

وارونه انگاری های آقای همتی و خلاف واقعیت صحبت کردن های وی صدای اهالی مجازی را در آورد. اینکه دروغی دیگر از FATF نمایان شد مردم را برای آینده ایران نگران کرد.

اینجاست که گام‌های بعدی Next Steps خودش را نشان میدهد.