در گزارش جهت پرس بخوانید
در اولین روز قطعی برق در دولت پزشکیان چه اتفاقاتی رخ داد؟
بیبرنامگی دولت چهاردهم در حل مشکل برق در کشور صدای نمایندگان مجلس و فعالان سیاسی اصلاحطلب را هم درآورده و به این واقعیت تلخ که پزشکیان برای حل بحرانها برنامه و تصمیمی ندارد، اعتراف کردهاند.
به گزارش جهت پرس؛ عطیه فکری _ در دولت سیزدهم و در دو سال گذشته علیرغم اینکه زمستان سختی پشت سر گذاشته شد ولی خانوادهها با قطعی برق و گاز خانگی مواجه نشدند. رئیسجمهور سابق، شهید رئیسی بحران کمبود برق را افزایش تولید برق و افزایش ظرفیت نیروگاهها مدیریت کرد ولی امروز که حدود 3 ماه از شروع دولت چهاردهم میگذرد و هنوز کشور وارد فصل سرما نشده، دولت راه حل را قطعیهای سراسری برق خانگی دیده است اما مسئله مهمتر اینست که به گفته کارشناسان و فعالان این حوزه پزشکیان و اعضای کابینهاش راه حلی هم برای حل مشکل ناترازی برق و بحرانی که پیش روی مردم است ندارد.
غلامرضا تاجگردون نماینده اصلاحطلب مجلس و دارای نفوذ در دولت پزشکیان در حساب اجتماعی ایکس اعتراف کرد: پاشنه آشیل دولت ناترازی به خصوص در حوزه انرژی است و البته این مشکل هم ربطی به این دولت ندارد. تاکنون در جلسات مختلف، هیچ برنامه عملیاتی مشخص و قابل اجراء هم از وزراء محترم ذیربط فعلی ندیدم. اگر چه دیر شد ولی منتظر بررسی برنامه آنان در بودجه هستیم.
«حسین سلاحورزی»، رئیس برکنار شده اتاق بازرگانی ایران در یک فرار رو به جلو نوشت: «اینکه سعی کنید از قطع برق هم دستاورد بسازید، پسندیده نیست»! اما یکی از کاربران فضای مجازی با اشاره به بیصداقتی دولت و طرفداران او درباره بیان علت خاموشیها، پاسخ داد: «اتفاقا خودتون میخواستید از قطع برق دستاورد بسازید. تازه منت میگذاشتند که درسته خاموشی داریم، اما برای حفظ سلامتی مردم بوده که مازوت نمیسوزونیم در حالی که علت اصلی تأمین نشدن سوخت نیروگاهها بود».
اعتراض به تبعیض دولت در توقف مازوت سوزی!
اعتراضات به تصمیم ناشیانه و ناگهانی دولت تمامی ندارد و هرکس از وجهی به ماجرا اعتراض میکند اخیرا علی جعفری آذر نماینده مردم تبریز در مجلس شورای اسلامی در جلسه روز یکشنبه ۲۰ آبان ۱۴۰۳ صحن مجلس در تذکری با اشاره اظهارات معاون اجرایی رئیس جمهور درباره دستور رئیس جمهوری برای توقف مازوت سوزی در سه نیروگاه کرج، اراک و اصفهان گفت: معاون محترم اجرایی چند تابعیتی رئیس جمهور اخیراً دستور داده که برای چند نیروگاه در کشور گاز تامین شود اما در ارتباط با نیروگاه تبریز در این شرایط سخت آلودگی هوا هم به نیروگاه و شرکت گاز دستور دادهاند که سوخت آن از طریق مازوت تامین شود؛ مردم تبریز انتظار دارند به این موضوع رسیدگی شود.
کاربران هم که در ابتدا ماجرای توقف مازوتسوزی و نگرانی دولت برای آلودگی هوا را جدی گرفته بودند در پی این بودند که نباید بین مردم استانها تبعیض قائل شد که در همین راستا یکی از کاربران نوشت:
هنوز زمستان شروع نشده دولت با مشکل ناترازی انرژی مواجه شده است، وزارت نیرو رسماً جدول نوبت خاموشیها را منتشر کرده و بی برقی در تهران و دیگر شهرها کلید خورد است در حالی که مازوتسوزی در کلانشهرها همواره ادامه دارد و ابدا متوقف نشده است. احتمالا توقف مازوت سوزی در نیروگاهها صرفا توجیهی برای قطعی برق بود چراکه بعد از مورد بحث قرار گرفتن این مسئله سخنگوی دولت از موضع قبلی عقب نشینی کرد و گفت که از ابتدا بنا بر این بود که مازوت سوزی کاهش یابد نه اینکه متوقف شود که البته همین تناقض گفتاری و رفتاری هم باعث نقد و اعتراض کاربران در شبکههای اجتماعی شد.
اعتراض مردم به برنامههای حاشیهای دولت چهاردهم
مردم عادی جامعه و کاربران شبکههای اجتماعی به شدت از قطعی برق و تبعات آن عصبانی و معترض هستند و در حساب شخصی خود در توییتر و سایر پلتفرمها مطالبی از این جنس مینویسند: «قطعی برق یعنی قطعی سیستم گرمایش در فصل سرما، گیر کردن در آسانسورها و مشغول کردن بیخود آتشنشانی، قطعی اینترنت، تعطیلی کارخانهها، مختل شدن عملکرد بیمارستانها و بانکها، تعطیلی بعضی از کلاسهای درسی و…».
البته گلایه توأم با اعتراض مردم به این موارد محدود نبود. بسیاری هم به ماجرای آزادسازی واردات آیفون اشاره کردند که به دغدغه اصلی هفتههای گذشته دولتمردان تبدیل شده بود اما آنها کاری برای جلوگیری از قطع برق نکردهاند. برخی هم گفتند اگر مسئولان دولتی به اندازهای که برای رفع فیلترینگ و حضور یک گزارشگر ورزشی در تلویزیون وقت میگذاشتند، برای حل مشکل برق و سایر مشکلات معیشتی مردم وقت میگذاشتند، شاهد این وضعیت نبودیم.
حاصل جمع همه اینها یعنی ایجاد نارضایتی گسترده در مردم آن هم در شرایطی که مردم به اندازه کافی گرفتاری دارند و مسائلی مانند گرانی و تورم حسابی آنها را شاکی کرده است. دولتمردان دانای ما بایستی بسیار دقت کنند که ایجاد این حجم بزرگ از نارضایتی دست ساز آن هم در شرایطی که هم اکنون در آن هستیم که به بیشتر از هر زمان دیگر در آستانه درگیری احتمالی با دشمن صهیونیستی قرار گرفتهایم، میتواند ناثواب و دور از عقل و منطق تلقی گردد.
به هر حال باید دولت چهاردهم همه جوانب این پروژه خود را در نظر گرفته باشد و کار به گونهای پیش نرود که هم قطعی برق را به مردم تحمیل کند، هم باعث ایجاد نارضایتی در مردم شده و هم در نهایت مجبور به مازوت سوزی مجدد در نیروگاهها گردد البته که تا الان توقفی هم در جریان مازوت سوزی ایجاد نشده و مسئولین کم کم حرف خود را پس میگیرند و توقف را به کاهش تبدیل کردند، دور از ذهن نیست که چند روز دیگر کلا ماجرای مازوت سوزی و آلودگی هوا را منکر شوند و ادعا کند اصلا چنین حرفی نزدند و شایعه رقبا بوده است.
شهید رئیسی بحران کمبود برق را [با] افزایش تولید برق و افزایش ظرفیت نیروگاهها مدیریت کرد؟
بعد تو این 3 ماه دولت جدید اون افزایش ظرفیته کجا رفت؟
ان شاءالله که شما هم فریب دوستان ماکیاولیست ایرانی اسلامی رو خوردین و خبر نداشتین تو دولت قبل چی به روز صنعت و کشاورزی آوردن
نه این که بخواین با دروغ گفتن به خیال خودتون به اسلام و انقلاب کمک کنین
برادرانه پیشنهاد میکنم از سرنوشت رئیس جمهور «مکتبی- مردمی» :-))) عبرت بگیرین
دولت جدید کم سوژه برای انتقاد نداده
نیازی به دروغ و دغل نیست
البته عملکرد دولت سابق هم باعث شده خیلی انتقادات از این دولت مثل تف سربالا بشه عزیزان
18 میلیون رای شهید رئیسی رسید به 14-13 میلیون
چرا؟