همه  در ستاد آقای پزشکیان  منتظر پست هستند!/ مدیر یک عطاری هم این‌قدر عوض نمی‌شود!/ دولت پزشکیان همان دولت روحانی است

دور دوم مناظره 6 کاندید دوره چهاردهم ریاست جمهوری در رسانه ملی در حال انجام است، مناظراتی که گاه با به چالش کشیدن رقیب و گاه با پیچیدن نسخه های اقتصادی از یارانه ها تا توانمندسازی روستاها در حال پاسخ به سوالات مطروحه است.

همه  در ستاد آقای پزشکیان  منتظر پست هستند!/ مدیر یک عطاری هم این‌قدر عوض نمی‌شود!/ دولت پزشکیان همان دولت روحانی است
به گزارش جهت پرس؛ دور دوم مناظرات ریاست جمهوری در رسانه ملی روی آنتن زنده آغاز شد.
سوالات نوبت اول از نامزدها:
برنامۀ شما برای منصفانه‌سازی یارانۀ سوخت چیست؟
ارز ترجیحی باید در ابتدای زنجیرۀ تولید پرداخت شود یا دولت کالابرگ یا یارانۀ نقدی به مصرف‌کننده بدهد؟
برنامۀ دولت شما برای عادلانه‌کردن پرداخت یارانه‌ها چیست؟
برنامۀ شما در جهت توانمندسازی نیازمندان چیست؟

برای روستاها چه برنامه‌ای دارید؟

در دهۀ ۹۰ سفرۀ ایرانی‌ها ۳۰ درصد کوچک شد
 قاضی‌زاده هاشمی: در دهۀ ۹۰ سفرۀ ایرانی‌ها ۳۰ درصد کوچک شد در ابتدا پیروزی تیم والیبال ایران بر آمریکا و هلند را تبریک می‌گویم که به‌دنبال تعویض مربی خارجی و آوردن مربی داخلی رخ داد. ماحصل اعتماد به درون پیروزی‌های بزرگ است. فقر در شرع ما امر نامطلوبی است و اسلام جامعه را مرفه می‌داند و فقر را معادل بی‌ایمانی می‌شمارد. لذا نباید بگذاریم فقر ریشه بدواند؛, باید با ریشه‌های فقر مقابله کنیم و از آنها که امکان تامین معاش ندارند دستگیری کنیم. متاسفانه در دهۀ ۹۰ وضعیت خوبی طی نکردیم، رشد اقتصادی نزدیک به صفر و ماحصل این شد که ۳۰ درصد سفره ایرانیان کوچک شد و با وجود اینکه در دولت قبلش ضریب جینی اصلاح شده بود ولی در دولت آقای روحانی بیشتر شد.
از ابتدا در یارانه‌ها هدفمند عمل نکردیم
 قالیباف: از ابتدا در یارانه‌ها هدفمند عمل نکردیم به هیچ بهانه‌ای نمی‌شود از عدالت در اموال عمومی گذشت. کسی که تمام عمرش را کار کرده و بازنشسته شده چرا باید فقیر باشد؟ باید یارانه را به مصرف‌کننده بدهیم؛ اما تا روش کار مشخص نشود، نمی‌شود عدالت را رعایت کرد. باید درآمدها را به اندازهٔ افزایش تورم افزایش دهیم.
پرداخت یارانه‌ها موجب آسایش مردم محروم نشده است
 پورمحمدی: پرداخت یارانه‌ها موجب آسایش مردم محروم نشده است و مشکلات اقتصادی بیشتر شده است توزیع یارانه‌ها تقریبا هم‌زمان شد با تحریم‌ها. اول تحریم را انکار کردند، البته در انتها آقای احمدی‌نژاد پذیرفت. کل اقتصاد ما برای تبادل مالی با دنیا قفل است. مشکل اقتصادی ما این است که منابع نداریم.
ما چرا دلمان نمی‌خواهد مردم ثروتمند شوند؟
زاکانی: ما چرا دلمان نمی‌خواهد مردم ثروتمند شوند؟ مردم آدرس‌هایی که آقای پورمحمدی و… می‌دهند غلط است به آن توجه نکنید. ما بستۀ رفاه داریم که شامل معیشت، اشتغال و تفریح مردم است. ما یک یارانۀ طلایی تنظیم کردیم به‌ازای مصرف کل خانوار کشور. مردم به‌ازای صرفه‌جویی سود می‌کنند.
وضعیت فقر مناطق حاشیه‌ای فاجعه است

 پزشکیان: کنترل تورم و رشد اقتصادی اگر درست نشود، همه فقیرتر می‌شوند مصرف دهک‌های بالا و پایین اختلاف بسیار زیادی دارد. وضعیت فقر مناطق حاشیه‌ای فاجعه است، آمار گویای این موضوع است. بانک‌ها ۵۶ درصد وام‌ها را به تهران می‌دهند؛ این یعنی عدم توسعه در سایر مناطق کشور.

کنایه جلیلی به ظریف! اگر عده‌ای نگویند «آمریکا خودش خواسته مقابل ایران پیروز نشود»
 جلیلی: پیروزیِ تیم والیبال ایران مقابل آمریکا را تبریک می‌گویم؛ البته اگر عده‌ای نگویند «آمریکا خودش خواسته مقابل ایران پیروز نشود». وظیفهٔ دولت این است منابع را عادلانه بین مردم توزیع کند. خانواده‌ای که ۴ خودرو دارد ۱۲ برابر خانواده‌ای که خودرو ندارد یارانه می‌گیرد و این حتماً درست نیست. خانوادهٔ ۴ نفره‌ای که بین ۱۲ تا ۱۶ میلیون تومان حقوق می‌گیرد، به میزان یارانهٔ دریافتی‌اش مالیات می‌دهد؛ در حالی که بسیاری از کسانی که درآمدهای بیشتر دارند، فرار مالیاتی می‌کنند. ما برای توزیع عادلانهٔ یارانه‌ها چند طرح از جمله طرح وان، سبد غذایی، سفر و روستا را آماده کرده‌ایم.
یک کارت اعتبار انرژی به خانواده‌ها خواهیم داد
 قاضی‌زاده: یک کارت اعتبار انرژی به خانواده‌ها خواهیم داد از آقایان پورمحمدی و پزشکیان سوال دارم چرا رفتار دولت‌های نهم، دهم و سیزدهم در تحریم‌ها با دولت یازدهم و دوازدهم متفاوت بود؟ نمودارهای آقای پزشکیان خیلی آشنا بود؛ خودم این نمودارها را انتخابات قبل به مردم عرضه کردم اما سوال این است که چطور می‌خواهیم آن را اصلاح کنیم؟ ۲ قالب کلی داریم؛ پوشش همگانی برای اصلاح ناترازی انرژی و بازتوزیع منابع شبیه آنچه آقای زاکانی فرمودند منتها طرح ما پلکانی و براساس پول ملی ماست. براساس اینکه هر خانوار ایرانی ۲ خودرو داردُ منابع یارانه را در سال اول ۴۰، سال دوم ۶۰ و سال سوم به ۹۰ میلیون تومان اعتبار انرژی در اختیار خانوارها قرار می‌دهیم و اضافه آن هم به پشتیانی از کالابرگ‌هایی که در اختیارشان هست، اختصاص می‌یابد. آقای پورمحمدی در همهٔ دولت‌ها بوده و موثرترین فرد این جمع هم ایشان است. دارایی‌های مردم را به مردم برمی‌گردانیم. در حال خروج از بنگاه‌داری در بنیاد شهید هستیم.
بعضی  خانواده‌ها ۲۲ برابر یک خانوادۀ دیگر انرژی کشور را مصرف می‌کنند

 قالیباف: بعضی خانواده‌ها ۲۲ برابر یک خانوادۀ دیگر انرژی کشور را مصرف می‌کنند، این عین بی‌عدالتی است که ما به‌سرعت آن را اصلاح می‌کنیم ۴۴ درصد مردم ما خودرو ندارند بعد ما خانواده‌هایی داریم که ۶ خودرو دارند و در سال ۱۴۰ میلیون تومان یارانۀ بنزین می‌گیرند. ما در سکویی که ایجاد می‌کنیم اختیار را برای مردم می‌گذاریم. هرکس در مصرف گاز، بنزین و برق صرفه‌جویی کرده می‌تواند این‌ها را به هم تبدیل کند یا در بورس انرژی بفروشد یا پولش را نقد کند. ما می‎‌خواهیم به هموطنانمان اجازۀ سرمایه‌گذاری ارزی بدهیم.

همه  در ستاد آقای پزشکیان  منتظر پست هستند!

 پورمحمدی: چرا با سکوت و پاک کردن صورت‌مسئله، می‌خواهید از مشکلات بپرید این آقای پزشکیان در ستادشان غلغله است و همه منتظر پست! وقتی برجام مطرح شد شیپور پیروزی زدید! من موضعم مشخص است و معتقدم از هر روزنه استفاده کرد. ولی آقایان گفتند همه مشکلات حل می‌شود و از فرصت خنثی‌سازی تحریم استفاده نکردند.

دولت پزشکیان همان دولت روحانی است

 زاکانی: دولت پزشکیان همان دولت روحانی است از ابتدای دولت ۲۲ میلیون یارانهٔ اعتباریِ انرژی با اعتبار طلا می‌دهیم. قیمت ۳۰۰۰ تومانی بنزین حذف و بنزین ۱۵۰۰ تومانی جایگزین خواهد شد. سبد کالایی که «ژنرال‌های اقتصادی» سال ۹۲ دادند، مردم را به فلاکت کشاند؛ اما حالا همان‌ها در ستاد آقای پزشکیان هستند. آقای روحانی دولت را با ۲۰۵ هزار میلیارد تومان بدهی تحویل گرفت، اما با ۱۳۰۰ هزار میلیارد تومان بدهی به شهید رئیسی تحویل دادند.

هرکسی به ستادم بیاید او را قبول می‌کنم
 پزشکیان: هرکسی به ستادم بیاید او را قبول می‌کنم چون می‌خواهم رای بیاورم آنچه عمل می‌کنم سیاست‌های مقام معظم رهبری است و به آن عمل می‌کنم. ما صرفا باهم دعوا می‌کنیم و وضعیت مردم بهتر نشده است؛ من وزیر دولت خاتمی بودم بروید شاخص‌های اقتصادی آن دوران را ببینید. وقتی پول‌ها و منابع را در جاهای پول‌دار خرج می‎‌کنیم سیستان‌وبلوچستان و خوزستان را نمی‌بینیم. در دولت شهید رئیسی وزیر کشاورزی را چرا گرفتند؟ چای دبش چرا شروع شد؟
پیوستن به FATF برای مبارزه با فساد آدرس غلطی است

 جلیلی: اگر می‌خواهیم با فقر و فساد مبارزه کنیم باید سازوکاری داشته باشیم جلوی منشا فساد را بگیریم و منابع حاصل از آن را برای رفاه مردم خرج کنیم مبارزه با پولشویی و قاچاق یکی از این موارد است. اینکه دوستان می‌گویند برای اینکه جلوی پولشویی و فساد را بگیریم باید به FATF بپیوندیم آدرس غلط است. ما قانون داخلی مبارزه با پولشویی و مبارزه با تامین مالی تروریسم داریم. چرا این را اجرا نمی‌کنید و می‌گویید اول باید FATF تصویب شود؟ عده‌ای می‌خواستند برای ناکارآمدی خودشان بهانه پیدا کنند.

سوالات نوبت دوم از نامزدها:
برنامۀ دولت شما برای در اولویت قرار گرفتن پیشگیری نسبت به درمان و دسترسیِ عادلانه به خدمات پزشکی چیست؟
راهکار شما برای حل بحران نیروی انسانی در نظام سلامت چیست؟
برنامۀ دولت شما برای هوشمندسازیِ نظام سلامت چیست؟
دولت باید موتور ایجاد بیماری‌ها را خاموش کند

قاضی‌زاده هاشمی: اولویت اول ما در حوزهٔ سلامت این است که مردم بیمار نشوند وظیفهٔ دولت این است که موتور ایجاد بیماری‌ها را خاموش کند؛ مثل آلودگی هوا، آلودگی صوتی، آلودگی خاک و… وزارت بهداشت باید در حوزهٔ سلامت سیاست‌گذار باشد و دستگاه‌های دیگر دولت عمل کنند. باید دسترسیِ عادلانه و پوشش هزینه‌های درمان را فراهم کنیم و میزان پوشش در دهک‌های پایین را بالاتر ببریم.

باید با  قدرت به میدان مذاکره برویم

پورمحمدی: حتما باید شکار لحظه‌ها کنیم و با قدرت به میدان مذاکره برویم. ترامپ شاید چند روز دیگر بخواهد برگردد. معلوم است این‌ها دشمن‌اند. ما باید از فرصت مذاکره استفاده کنیم. پیشینۀ مدیریتی‌ام نشان داده جزو قوی‌ترین عناصر کشور بودم در مواجهه با دشمن. اگر قرار باشد کسی در برابر ترامپ بایستد آن ما ها هستیم. افزایش یک میلیونی فروش نفت به‌خاطر این است که بایدن به‌خاطر مشکلات دور بعد انتخاباتش ناچارشده ملاحظه کند. ما نفتمان را ارزان‌تر فروختیم. او پول نفتمان را نگه‌می‌دارد تا آقای زاکانی برود قرارداد ببندد. خب نفت بیشتر فروختیم آیا تورم کنترل شد؟ نقدینگی کاهش پیداکرد؟ وضع سفرۀ مردم بهتر شد؟ در حوزۀ پزشکی مهاجرت‌های زیادی اتفاق افتاده که بخش عمده‌اش باید با احترام به این جامعه و تامین نیازهایشان برطرف می‌شود.
دولت باید مرگ‌های قابل پیش‌بینی را به صفر برساند
جلیلی: موفقیت نظام سلامت جمهوری اسلامی این بود که افزایش میانگین طول عمر از ۵۵ سال به ۷۷ سال رسید. در ۲۴ ساعت گذشته ۱۲۰۰ نفر از مردم ما فوت کردند. ۲۲ درصد از این مرگ‌ها، مرگ خیلی زودرس است. دولت باید مرگ‌های قابل پیش‌بینی را به صفر برساند.
دسترسی مردم به دارو مشکل است
قاضی‌زاده هاشمی: نامزد ریاست‌جمهوری باید قبلا مسائل کشور را بررسی کرده و راهکار پیدا کرده باشد نه اینکه بعد از رئیس‌جمهورشدن تازه بخواهد سراغ کارشناسان برود و راهکار پیدا کند ما ۴ میلیارد دلار ارز ترجیحی می‌دهیم اما دسترسی مردم به دارو مشکل است. راهکار ما دادنِ منابع به ذی‌نفعِ نهایی از طریق بیمه است. پزشکان ما مهاجرت می‌کنند چون در کشورهای همسایه درآمد بهتری دارند. ما می‌خواهیم صندوقی با تزریق ماهانۀ ۲۰ میلیون دلار برای گردشگری سلامت داشته باشیم و پیش‌بینی ما این است که با این کار درآمد سالانۀ گردشگری سلامت در ۴ سال به ۵ میلیارد دلار برسد.
پدر مردم را شما درآوردید
زاکانی خطاب به پزشکیان: پدر مردم را شما درآوردید آقای پورمحمدی دورۀ ترامپ‌هراسی تمام شده. آقای پورمحمدی باید توضیح بدهد با اسناد کرسنت که از خارج آمد چه کار کرده؟ ۶ دهک مردم بیمۀ تکمیلی خواهند شد و ۴۰ درصد مردم از درآمد رایگان بهره‌مند خواهند شد. تمام درمان بیماران صعب‌العلاج رایگان خواهد شد.
تحریم یک کاغذ پاره نیست و آسیب‌زننده است
قالیباف: تحریم یک کاغذ پاره نیست و آسیب‌زننده است مذاکره یک روش مبارزه است. آمریکا همیشه نشان داده دشمن این مملکت است. مجلس برای رفع بلاتکلیفی در موضوع مذاکرات قانون اقدام راهبردی را تصویب کرد و رهبری هم آن را تایید کردند. قبل از قانون اقدام راهبردی، ۳۰۰ هزار بشکه نفت صادر می‌کردیم بعد از آن به یک میلیون و ۵۶۰ هزار بشکه رسید؛ این نشان می‌دهد که این قانون تاثیر‌گذار بوده است. آقای پزشکیان درست گفتند باید اجماع‌سازی و من ظرفیت اجماع‌سازی را دارم.
۹۰ درصد مشکل مدیریت ارشد است

پزشکیان: ۹۰ درصد مشکل مدیریت ارشد است. مردم ما هم مردم خوبی هستند. مردم الان پشت سر ما قضاوت درستی ندارند. ولی ما هی می‌خواهیم دیگران را محکوم کنیم. هر کس با مردم صادق باشد و به آنچه می‌گوید معتقد باشد قطعاً بقیه پشت سرش خواهند آمد. برای فقرزدایی باید به مردم باور داشته باشیم و آنها را مشارکت بدهیم. با مردم باید رابطه صمیمی و دوستانه پیدا کنیم. خیلی از آدمها وقتی به مسئولیت می رسند دور و بری های خودشان را روی کار می‌آورند. مردم از ما ناراضی هستند چون پرونده درست می‌کنیم و به آنها انگ می چسبانیم. گروه Z درست می شود F درست می‌شو‌د!

تهدیدها مانع ملت ایران نخواهد شد
جلیلی: تهدیدها مانع ملت ایران نخواهد شد جلیلی: امروز دو رویکرد وجود دارد؛ یکی که خودش را باور دارد و نگاه حداکثری دارد و معتقد است نه تنها می توان از این مشکلات عبور کرد بلکه می‌توان پیشرفت و جهش کرد. رویکرد دوم یا می‌ترسد یا می‌ترساند؛ بر اساس تصوراتی که نسبتی با واقع ندارد! اینها نظریات رمانتیکی دارند و تهدیداتی برای خودشان دارد که فکر می‌کنند می‌تواند مانع ملت ایران شود. تهدیدها را باید کنار فرصت‌ها دید. امروز فرصت‌های جهانی برای پیشرفت و جهشمان بسیار زیاد است. اینکه دوباره چهار پنج سال معطل شویم و بگوییم تا فلان موضوع حل نشود بقیه مسائل حل نمی‌شود تجربیات غلطی است! اینکه می‌گویند نسل Z هست که نه او زبان ما را می‌فهمد و نه ما زبان او را، نه اینطور نیست! هم آنها زبان ما را می‌فهمند و هم ما زبان آنها را می‌فهمیم.
سؤالات نوبت سوم از نامزدها:
دولت شما برای ارتقای نظام تعلیم و تربیت و متناسب‌سازیِ نظام آموزش با نیازهای نسل جدید چه برنامه‌ای دارد؟
دولت شما برای کاهش تراکم دانش‌آموزان در کلاس‌ها و ایجاد عدالت چه برنامه‌ای دارد؟
دولت شما برای ارتقای رابطهٔ دانشگاه و صنعت و جلوگیری از مهاجرت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی چه برنامه‌ای دارد؟
آقایان پزشکیان و پورمحمدی بگویند در زمان وزارتشان چه کرده‌اند
 قاضی‌زاده: آقایان پزشکیان و پورمحمدی بگویند در زمان وزارتشان چه کرده‌اند وقتی از عدالت اجتماعی حرف می‌زنیم افراد حاضر مسئول بودند و باید بگویند چه کرده‌اند؟ با شروع دولت سیزدهم ۲۹۵ هزار معلم جذب شده‌اند. رتبه‌بندی معلمان با کمک مجلس صورت گرفت. ۹۱۱ هزار کودکی که از تحصیل جامانده بودند به تحصیل برگشتند. سن اصلی آموزش کودکان از ۳ تا ۸ سالگی است که ما داریم آن را از دست می‌دهیم. ما یک نظام تحصیلی جدید ایجاد کرده‌ایم. آموزش‌و‌پرورش اصلی‌ترین وزارتخانهٔ ماست و بودجهٔ آن باید از ۹ درصد به ۳۰ درصد افزایش پیدا کند.

مدیر یک عطاری هم این‌قدر عوض نمی‌شود!
 قالیباف: ما در ۱۵-۱۶ سال اخیر ۱۵-۱۶ وزیر و سرپرست را در آموزش‌وپرورش جابه‌جا کرده‌ایم، مدیر یک عطاری هم این‌قدر عوض نمی‌شود رئیس‌جمهور باید بداند آموزش‌وپرورش اساس پیشرفت کشور است. در آموزش‌وپرورش باید در حوزۀ محتوا و تربیت معلم متمرکز شویم. ما مهدهای کودک را باید قبل از مقطع ابتدایی، در اولویت قرار دهیم. سرانۀ هر دانش‌آموز ما ۱۶-۱۷ میلیون است بدون اماکن. حدود ۴۵ تا ۵۰ میلیون داریم هزینه می‌کنیم اما خروجی ما به این اندازه که سرمایه می‌گذاریم هست؟ خیر. معلم هم کم داریم؛ معلم‌های فراخوان شده هر ساعت ۵۰ هزار تومان می‌گیرند!‌ متاسفانه بعضی وقت‌ها هم ۶-۷ ماه تاخیر در پرداخت داریم.
آموزش‌وپرورش جای کش‌مکش‌ سیاسی نیست
 پورمحمدی: آموزش‌وپرورش جای رقابت سیاسی، جناحی و کش‌مکش‌ها نیست واقعیت عمیق اساسی مشکل اقتصادی کشور است که باعث کاهش بودجه آموزش‌وپرورش شده است. مشکل اقتصادی باعث شده که هر رئیس‌جمهور توانمندی هم که بیاید، نتواند کار را جلو پیش ببرد.
آموزش‌وپروش هزینه نیست
 زاکانی: آموزش‌وپروش هزینه نیست؛ سرمایه‌گذاری است در آموزش‌وپرورش باید شروع اصلاح از کلاس باشد؛ باید به دانش‌آموز حق حرف‌زدن بدهیم تا پاسخ سؤالش را بگیرد. معلمی باید تاج شغل‌های کشور باشد و منزلت بالایی داشته باشد. نگاه مکانیکی به آموزش‌وپروش غلط است؛ آموزش‌وپرورش باید به‌سمت نگاه پرورشی برود. قوی‌ترین وزیر کابینه‌ام وزیر آموزش‌وپرورش خواهد بود؛ مشکلات معیشت فرهنگیان را می‌توان از طریق صندوق ذخیره فرهنگیان حل کرد.
با بی‌ثباتی مدیریت کار  جلو نمی رود
 پزشکیان: بااینکه جزو هیچ حزبی نبودم به‌خاطر عملکردم در دولت خاتمی، معاون سلامت وزارت بهداشت شدم . وقتی به معلمان نرسیم چندشغله می‌شود. نمی‌شود با بی‌ثباتی مدیریت کار را جلو ببریم. باید مدارس دولتی همان خدماتی را بدهند که مدرسه‌ٔ یک مسئول به فرزند او می‌دهد. مدارس غیردولتی فرصتند و درصدی را پوشش می‌دهند ولی ۸۰ درصد آن‌ها که در مدارس دولتی هستند نمی‌توانند به دانشگاه بیایند.
باید کار را از مدرسه شروع کنیم
 جلیلی: اگر ما واقعا باور داریم که کشور باید پیشرفت و جهش داشته باشد باید کار را از مدرسه شروع کنیم همین هزینه فعلی آموزش‌وپرورش را اگر تقسیم کنیم بر تعداد دانش‌آموزان، میزانش بیشتر از میزان هزینۀ دانش‌آموز در مدرسۀ غیرانتفاعی شمال شهر است. پس هزینه می‌کنیم ولی استفادۀ لازم را نمی‌بریم. …