آخرین وضعیت اصلاح نژاد مرغ بومی کشور
شعله قربانی مجری طرح اصلاح نژاد مرغ بومی کشور گفت: در موسسه تحقیقات علوم دامی برای جلوگیری از انقراض مرغ بومی وارد اصلاح نژاد سویههای بومی شدیم و به دنبال آن هستیم که عملکرد این سویهها را در سایتهای متمرکز خود بهبود دهیم.
به گزارش جهت پرس؛ نهمین نشست از یازدهمین همایش سالانه اقتصاد مقاومتی با موضوع «الگوی خوداتکایی در خوراک و احیای نژادهای دام و طیور بومی»، چهارشنبه ۱۹ دیماه ۱۴۰۳ از ساعت ۹ الی ۱۲ و با میزبانی «موسسه تحقیقات علوم دامی» برگزار شد.
شعله قربانی مجری طرح اصلاح نژاد مرغ بومی کشور در این نشست گفت: در موسسه تحقیقات علوم دامی برای جلوگیری از انقراض مرغ بومی وارد اصلاح نژاد سویههای بومی شدیم و به دنبال آن هستیم که عملکرد این سویهها را در سایتهای متمرکز خود بهبود دهیم.
وی افزود: هدفگذاری موسسه از احیای نژاد بومی مرغ، پرورش مرغ دو منظوره بوده است و برای این کار در ۶ منطقه تودههای مرغ بومی همان منطقه را جمعآوری کردیم. با وجود آنکه در دنیا مرغ دومنظوره کمتر تولید میشود چرا که دو صفت تخم گذاری و گوشت آوری همبستگی منفی دارند و این مساله تولید سویه دومنظوره را بسیار سخت میکند اما ما در مراکز ۶ گانه خود مرغهای دومنظورهای را معرفی کردیم و موفق شدیم طی ۸ هفته، خروس های این گله ها را به ۱.۵ کیلوگرم وزن برسانیم و تخمگذاری مرغ های این گله ها نیز به ۲۰۰ تخم مرغ رسیده است. اما در هر زمانی که سیاستگذاری تغییر کند امکان گرفتن سویه تخم گذار با عملکرد بالاتر از این ۶ نژاد وجود دارد و نژاد ایستگاه ارومیه نیز میتواند به صورت سویه گوشتی توسعه پیدا کند.
مجری طرح اصلاح نژاد مرغ بومی کشور گفت: تجربه کشورهای چین، تایوان، برزیل و هند نشان داده است که ۹۰ درصد بنگاهها در این کشورها کوچک و متوسط هستند و ۵۰ درصد تولید را نیز همین واحدها انجام میدهند که به نظر میرسد این تجربه برای ما قابل الگوگیری است.
وی افزود: ما در کشور شرایط اقلیمی متنوعی داریم و روستاها بستر مناسبی هستند تا مرغ بومی را در آن پرورش دهیم. به این صورت تولید پروتئین در کشور بالا میرود و از خروج نیروی کار روستایی به سمت شهرها و اشتغال کاذب جلوگیری میشود و اهرمی برای کمک به امنیت غذایی کشور خواهد شد. ۶ ایستگاه مرغ بومی ما در واقع تولید مرغ اجداد دارند که پتانسیل خوبی برای تخمگذاری دارند و با حداقل خوراک و جیره کم، تولید مناسبی دارند.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.