سند «سری» گرانی، آشوب و سرکوب
در دوره ریاست روغنی زنجانی بر سازمان برنامه در اسفند ۱۳۶۹ برنامه «تعدیل اقتصادی بر اساس بازنگری در نرخ ارز» با همکاری IMF تدوین شد. سندی که مهر «سری» خورد و چندی بعد به اجرا درآمد.

به گزارش جهت پرس؛ فرض اصلی سند مذکور در لید این بود «ارز همانند سایر کالاها در بازار دارای قیمتی است که نقطه تعادلی آن بر اساس عرضه و تقاضا معلوم میگردد». بر این اساس، «پذیرش تدریجی مکانیسم بازار در تعیین قیمت ارز» در دستور کار قرار گرفت.
با اجرای این سیاست، نرخ ارز به شکل هولناکی شروع به جهش کرد. زندگی بر مردم گران شد، تورم سر به فلک کشید و به ارقامی رسید که حتی در طول جنگ تحمیلی نرسیده بود. در گوشه و کنار کشور تظاهرات علیه فقر و گرانی آغاز شد. قزوین، مشهد و… فروردین سال، ۱۳۷۴ شورش به اسلامشهر رسید.
با این وجود، روغنی زنجانی استدلال میکرد که اعتراض مردم نسبت به گرانیها را باید توسط نیروی نظامی سرکوب کرد.
پس از آن، روغنی زنجانی به عنوان یکی از طراحان گرانسازی ارز از سازمان برنامه و بودجه برکنار شد.

اخبار پیشنهادی
چرا حل بحران ناترازی برق به مهدی جهانگیری و بانک گردشگری سپرده شد؟
در حالی که کشور با بحران ناترازی برق و کمبود دهها هزار مگاوات ظرفیت تولید روبهروست، واگذاری پروژهای کلان برای احداث نیروگاههای خورشیدی به مهدی جهانگیری، چهرهای با سابقه پروندههای متعدد قضایی و اتهامات سنگین اقتصادی، موجی از تردید، نگرانی و انتقاد را در میان کارشناسان و افکار عمومی بهدنبال داشته است.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.