چرا سامانه ثبت احوال باید به سامانه املاک و اسکان متصل شود؟

تکمیل و راه‌­اندازی سامانه املاک و اسکان می­‌تواند اطلاعات جامعی در خصوص سکونت و مالکیت در اختیار سیاست­گذاران قرار دهد اما دسترسی به اطلاعات خانوارها که در اختیار سازمان ثبت احوال است و اتصال سامانه خانوار این سازمان به سامانه مورد بحث می­تواند بسیار کمک­ کننده باشد. آیا وزارت کشور میتواند از این طرق گره مسکن را باز کند؟

چرا سامانه ثبت احوال باید به سامانه املاک و اسکان متصل شود؟

به گزارش جهت پرس؛ ، مسکن به عنوان یکی از نیازهای اساسی خانوارها در کشور مطرح است که بی سامانی بازار آن باعث فشار معیشیتی به مردم شده است. در این بازار سوداگری رونق گرفته و قیمت ­ها از تعادل خارج شده است، به نحوی که مسکن به یک کالای سرمایه‌­ای تبدیل شده و در حالی که بسیاری برای دسترسی به مسکن مناسب با مشکل مواجه هستند، برخی به سودجویی مشغولند و بر مشکلات اضافه می­کنند.

به منظور سامان دادن به امور در حوزه مسکن، مجلس مصوبه‌­ای در خصوص راه‌­اندازی سامانه املاک و اسکان دارد. تکمیل و راه‌­اندازی این سامانه می­‌تواند اطلاعات جامعی در خصوص سکونت و مالکیت در اختیار سیاست­گذاران قرار دهد. دسترسی به اطلاعات خانوارها که در اختیار سازمان ثبت احوال است و اتصال سامانه خانوار این سازمان به سامانه مورد بحث می­تواند بسیار کمک­ کننده باشد. برخی کارشناسان معتقدند که وزارت کشور به عنوان متولی سازمان ثبت احوال در زمینه اتصال سامانه خانوار سازمان ثبت احوال به سامانه املاک و اسکان بایستی اهتمام جدی داشته باشد، در غیر این صورت، تکمیل سامانه املاک و اسکان با ابهام روبرو خواهد شد.

به زعم بسیاری از کارشناسان، اگر دولت نتواند در راستای هم افزایی نهادهای مختلف در زمینه راه‌­اندازی سامانه املاک و اسکان گام بردارد، مشکلات در این حوزه ادامه پیدا خواهد کرد.

نقش سامانه املاک و اسکان در شناسایی خانه های خالی

جعفر پورکبگانی، نماینده بوشهر، دیلم و گناوه در مجلس در گفتگو با ایسنا در خصوص لزوم راه ­اندازی سامانه املاک و اسکان و همکاری سازمان­ها و نهادهای مختلف با این سامانه با اشاره به این موضوع که سامانه املاک و اسکان جزو طرح­ های خوب است و تکمیل آن می ­تواند بسیاری از مشکلات کشور را در حوزه مسکن حل و فصل کند، تصریح کرد: اگر دولت به سمت راه ­اندازی سامانه املاک و اسکان برود، می­ توانیم به ساماندهی امور در بخش مسکن بپردازیم. تا حد زیادی این سامانه به افزایش درآمدهای مالیاتی کشور کمک می­کند زیرا اطلاعات این سامانه به ما این امکان را می­ دهد که در زمینه اخذ مالیات از خانه ­های خالی اقدام کنیم.

وی ادامه داد: همواره شروع کارها سخت است و نیاز به کار جدی داریم. قطعاً نقص­ هایی در زمینه راه ­اندازی سامانه املاک و اسکان وجود دارد و باید دولت به رفع این نواقص بپردازد.

لزوم اتصال سامانه خانوار سازمان ثبت احوال به سامانه املاک و اسکان

این نماینده مجلس در خصوص لزوم اتصال سامانه خانوار سازمان ثبت احوال به این سامانه خاطرنشان کرد: بحث ­های مختلفی در حوزه حکمرانی و پیشبرد امور مطرح است. یک مسئله، موضوع موازی­ کاری است. باید در انجام کارها از موازی کاری بپرهیزیم و حتی­ الامکان با استفاده از سامانه­ های جامع به سمت حل و فصل مشکلات برویم.

پورکبگانی گفت: هم افزایی و بی تفاوت بودن یکی دیگر از مباحث در کنار موازی کاری هستند. اتصال سامانه خانوار سازمان ثبت احوال به سامانه اسکان و املاک ذیل موضوع هم ­افزایی مطرح است. به منظور به نتیجه رسیدن سامانه املاک و اسکان و راه اندازی این سامانه نیازمند هم افزایی همه دستگاه­ها و نهادها هستیم.

وی ادامه داد: وزیر کشور به عنوان متولی سازمان ثبت احوال باید در راستای پیوستن سامانه­ های این سازمان­ به سامانه املاک و اسکان اهتمام جدی داشته باشد. همچنین وزیر کشور باید به رایزنی با رئیس قوه قضائیه بپردازد و زمینه را برای دریافت اطلاعات سازمان ثبت اسناد کشور نیز مهیا کند. با توجه به مزیت­‌هایی که سامانه املاک و اسکان در بخش مسکن برایمان دارد، نیاز است اقدامات لازم در راستای تکمیل این سامانه در دستور کار باشد.

پورکبگانی گفت: نیاز است تمامی سازمان­‌ها از جمله معاونت برنامه ­ریزی ریاست جمهوری، سازمان ثبت احوال، سازمان ثبت اسناد و… در راستای اعطای اطلاعات به سامانه املاک و اسکان و اتصال به این سامانه همکاری داشته باشند.

وی ادامه داد: یکی از وظایف ذاتی مجلس این است که اجرای مصوباتش را پیگیری کند. وقتی قانونی در مجلس مصوب می­ شود، دستگاه ­های اجرایی ملزم به همکاری هستند. مجلس حق تحقیق و تفحص خواهد داشت و در زمینه راه ­اندازی سامانه املاک و اسکان و همکاری سازمان­ ها و نهادهای مختلف نیز نظارت خواهد داشت.

این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: نیاز است دولت در راستای راه ­اندازی سامانه املاک و اسکان اهتمام جدی داشته باشد. اگر اطلاعات این سامانه جامع و کامل نباشد، کارآیی نخواهد داشت. از همین رو نیز نیاز است سامانه خانوار به این سامانه کلیدی متصل شود و نسبت به اجرای قانون شناسایی خانه­ های خالی مجلس کاملا مصر است و نسبت به بی­ قانونی دستگاه­های اجرایی تحقیق و تحفص خواهد کرد و فرآیند تکمیل سامانه املاک و اسکان را پیگیری خواهد کرد و نظارت خواهد داشت.

پورکبگانی گفت: در دسترس بودن اطلاعات خانوارها به لحاظ سکونت و مالکیت از اهمیت بالایی برخوردار است. در صورتی که دولت نداند در هر خانه چه کسانی با چه مشخصاتی ساکن هستند، نمی­ تواند سیاست­گذاری صحیحی در زمینه برنامه ­های حمایتی مسکن داشته باشد.