رئیسی:

یارانه بنزین باید عادلانه تقسیم شود/رنج جوانان در مسکن و اشتغال رنج من است

آیت‌الله رئیسی اعلام کرد دخل و خرج یارانه‌ها باید شفاف باشد. ما به شفافیت اعتقاد جدی داریم. مردم باید دقیقا بدانند دخل و خرج دولت از یارانه‌ها چگونه است.

یارانه بنزین باید عادلانه تقسیم شود/رنج جوانان در مسکن و اشتغال رنج من است

آیت‌الله سیدابراهیم رئیسی کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری شامگاه امروز چهارشنبه در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما به سوالات اقتصادی پاسخ گفت و دیدگاه‌های اقتصادی خود را تشریح کرد. محورهای این گفت‌وگو به شرح ذیل است:

پرداخت یارانه باید عادلانه باشد، توزیع امکانات باید به شکلی باشد که کسی که ماشین ندارد و در روستا زندگی می‌کند نیز بهره‌مند شود.

سهم بخش تولید از یارانه‌ها پرداخت نمی‌شود، این بخش باید اصلاح شود.

 دخل و خرج یارانه‌ها باید شفاف باشد. ما به شفافیت اعتقاد جدی داریم. مردم باید دقیقا بدانند دخل و خرج دولت از یارانه‌ها چگونه است.

قرار بود در اصلاح نظام مالیاتی رضایت مودیان دیده شود، هزینه مالیات کم شود و برخی تغییرات دیگر، که متاسفانه اجرا نشد. چرا در جهت شفاف‌سازی و اجرای عدالت عمل نشده است؟

برنامه ما راه‌اندازی سامانه هوشمند مالیاتی است که در آن اطلاعات وجود داشته باشد، فرار مالیاتی از بین برود و اصلاحات جدی انجام شود.

فرارمالیاتی باید صفر شود
 
 آمار‌های مختلفی درباره ۷۰ تا ۲۰۰ هزار میلیارد تومان فرار مالیاتی وجود دارد، یعنی به اندازه پرداخت مالیات، فرار مالیاتی وجود دارد.

منظور ما فرار‌های مالیاتی کلان است، نه مالیات‌های جزئی از کارمندان و ارزش افزوده.

من نمی‌گویم فرار مالیاتی باید حداقل شود، بلکه باید کاملا صفر شود.

 ارز ۴۲۰۰ تومانی به سفره مردم نرفت، بخش قابل توجه آن به جیب دلالان رفت، چون سازوکار نظارتی در کنار آن وجو نداشت.

این نحوه تخصیص ارز هم صدای مردم را درآورده و هم صدای تولیدکنندگان را. ارز باید به نحوی پرداخت شود که اثر آن در سفره مردم احساس شود.

 جای مدیریتی بر زنجیره از تامین و تولید تا توزیع و مصرف خالی است. چرا کالای مورد نیاز مردم باید در گمرک و انبار بماند؟

به رانت و فساد خاتمه می دهیم

 در قوه قضائیه مبارزه با فساد را آغاز کردیم و در مبارزه با فساد خط قرمز نشناختیم و به همه اعلام کردیم.

– یک روز مسئولین عالی کشور از من پرسیدند که راهبردت در حوزه اقتصاد چیست؟ و من گفتم راهبرد من این است که هر پرونده‌ای روی میز باشد نسبت به هرکسی و مقامی و وابسته به هر قدرتی بدون چشم‌پوشی رسیدگی شود و بعد رسیدگی به صورت شفاف به اطلاع مردم برسد. هیچ وابستگی و پیوستگی و حزبی و جناحی و گروهی نداشتیم و معلوم شد می شود اجرای عدالت کرد. 

– مشکل کشور رودربایستی و جناح بازی و حزب بازی است و ما در کشورداری جدیت می خواهیم  و اگر جدیت باشد بسیاری از امور در جای خود خواهد رفت و دستگاه قضایی در مرحله آخر است.

– صرف رسیدگی به پرونده ها فساد را حل نمی کند و باید ساز و کار هایش در دولت شخص شود و بسترهای تولید فساد را حل کنیم. حتما به رانت و فساد خاتمه خواهیم  داد و باید تمام دولت حس مبارزه با فساد بگیرد و این جدیت می‌خواهد.

– همه قراردادهای دولتی باید پشت ویترین بیاید و محرمانگی را قبول نداریم. ظرف چند ماه درآمد و هزینه حساب خاص قوه قضائیه را پشت ویترین گذاشتم. تمام حساب های اقتصادی آستان قدس پشت ویترین رفت.

– کاهش هزینه مردم در گرو کاهش هزینه مردم در مسکن است. تا 50 درصد هزینه مردم مسکن است و باید حل کنیم و در سال امکان ساخت یک میلیون مسکن وجود دارد و در 4سال حداقل 4میلیون مسکن ساخته خواهد شد و در روز اول دولت ساخت مسکن را اعلام خواهیم کرد. اگر در سال یک میلیون مسکن نسازیم عقبیم و باید عقب ماندگی را جبران کنیم.

– رفع فقر مطلق از اولویت های مهم دولت خواهد بود و راه آن هم حمایت از سازمان هایی است که مبارزه با فقر می‌کنند تا زمینه ایجاد درآمد برای این قشر را فراهم کنند.

– در مدت کوتاه می‌توانیم ریشه‌کنی فقر مطلق را اعلام کنیم. باید هزینه مسکن و سلامت را کاهش دهیم و فضای کسب و کار مردم مهم است و باید اشتغال ایجاد کنیم.