سلیمی نمین در گفتگو با جهت پرس:

کلان مسائل پیش روی دولت چهاردهم/ از تقویت زیرساخت ها تا تولید فکر

مدیر دفتر مطالعات و تدوین تاریخ ایران گفت: تقویت زیرساخت ها در دولت سیزدهم خیلی بیشتر بوده اما  در سالهای اخیر هم به دلیل تحریم ها و هم کم همتی برخی دولت ها به ویژه دولت آقای روحانی ما بایستی مرتب این زیرساخت ها را به روز میکردیم که نکردیم.

کلان مسائل پیش روی دولت چهاردهم/ از تقویت زیرساخت ها تا تولید فکر
181691

به گزارش جهت پرس؛ دولت سیزدهم در پی  پرواز اردیبهشت و شهادت رییس جمهور آیت الله رییسی و دیگر نیروهای خدوم  از جمله وزیر امور خارجه کشورمان امیرعبداللهیان عمرکوتاهی داشت عمر کوتاه اما پرباری که سبب شد نام و یاد دولت سیزدهم و کارگزاران خادم و مردمی آن  برای همیشه در تاریخ این مرز و بوم ثبت و ضبط گردد دولتی که در عمر سه ساله خود برای رفع مشکلات مردم و جامعه  از هیچ تلاش شبانه روزی فروگذار نکرد.
رییس جمهور خادم ایران شهید شد و انتخابات زودهنگام دولت چهاردهم آغاز شد و سرانجام بعد از  دو مرحله  انتخابات آقای پزشکیان با اختلاف کمی از آقای جلیلی به عنوان رییس دولت چهاردهم انتخاب شد. دولتی که به گفته کارشناسان امر با کلان مسائل و اولویت های بسیاری برای اداره امور کشور مواجه است.
عباس سلیمی نمین رییس دفتر مطالعات و تاریخ ایران بر این باور است که مسائل فرهنگی و تولید فکر از مهمترین اولویت هایی است که باید برای اداره امور کشور   بدان توجه ویژه ای شود.
این کارشناس در پاسخ به این سوال «جهت پرس» که اولویت ها و کلان مسایل پیش روی دولت آقای پزشکیان چیست؟ می گوید:  مسائل فراوانی در هر جامعه ای وجود دارد و اما مسلما امکانات محدود است و باید با مدیریت درست  امکانات محدود را به   اولویت های اصلی اختصاص داد.

وی بر این باور است که ما در زمینه زیرساخت ها دچار استهلاک شده ایم و باید این مهم مورد توجه قرار گیرد و ادامه می دهد:   بعد از  انقلاب  گامهای بلندی در زمینه زیرساخت ها برداشته شده است و ما زیرساخت های بسیاری در حوزه های مختلف کشور و کلان مسائل مطروحه فراهم کردیم چرا که در دوران پهلوی ما هیچ زیرساختی نداشتیم چه در زمینه انرژی و چه نیروی انسانی و حتی  در زمینه حمل و نقل و اسکله ها و ‌… ما دچار فقر زیرساختی بودیم.

نیاز به تقویت زیرساخت ها

سلیمی نمین با تاکید بر اینکه  بعد از انقلاب سرمایه گذاری کلانی در  زمینه زیرساخت ها صورت گرفته است، ادامه می دهد: تقویت زیرساخت ها در دولت سیزدهم خیلی بیشتر بوده اما  در سالهای اخیر هم به دلیل تحریم ها و هم کم همتی برخی دولت ها به ویژه دولت آقای روحانی ما بایستی مرتب این زیرساخت ها را به روز میکردیم که نکردیم.

این کارشناس با تاکید بر توجه ویژه  به زیرساخت  ها می گوید: اگر معتقد به تولید در جامعه هستیم باید زیرساخت ها را برای حوزه تولید و فعالان این حوزه  کاملا فراهم کنیم؛ بدون فراهم کردن زیرساخت ها توسط دولت برای بخش  خصوصی و اهل تولید، امکان جهش در تولید به عنوان موتور محرکه کشور را نخواهیم داشت.

لزوم پژوهش های فرهنگی

سلیمی  بااشاره به نیاز جامعه برای تقویت پژوهش ها در حوزه فرهنگی می گوید: علاوه بر این موارد به طور قطع در موضوعات فرهنگی هم نیازمند  تقویت پژوهش ها هستیم چرا که آنچه می تواند جامعه را دچار مشکل کند بحث عدم رشد فکر است و  اگر نتوانیم نظم درستی به این بخش بدهیم، نباید انتظار حرکت  جامعه  در مسیر تعالی  مطلوب را داشته باشیم.

وی با بیان اینکه وقتی شاهد  تحت تاثیر گذاشتن جوانانمان توسط برخی آدم ها با سطح فکری پایین هستیم  ناشی از این است که ما در زمینه فکری توفیق لازم را نداشتیم، ادامه می دهد:  یکی  از وظایف جدی دولت آقای پزشکیان بایستی تقویت حوزه فکری با  سرمایه گذاری روی به کارگیری نیروهای توانمند  در این زمینه برای تولید  فکری و فرهنگی مطلوب خواهد بود.

نیاز به تقویت پیوند در امور مختلف

وی عنوان می کند : نمیگویم ما در زمینه تولید فکر به نقطه صفر رسیدیم نه تلاش هایی دارد صورت می گیرد اما قطعا در شرایط بحرانی  که نیازمند  تقویت پیوند با بخش های مختلف جامعه هستیم باید  با کارهای پژوهشی و حرف جدید زدن آن را فراهم کنیم.
این کارشناس با تاکید براینکه آنچه ارتباطات فکری را در جامعه  ما کند کرده یا به عبارتی نامطلوب ساخته نداشتن حرف جدید است، می گوید: یا حرف جدید در حوزه فکری و فرهنگی تولید نکردیم یا کمتر تولید کردیم و این  مهم از جمله مواردی است که نیاز است  مد نظر قرار گیرد.

لزوم تغذیه فکری جامعه

سلیمی معتقد است: تحرک نیروی انسانی تقویت فکر و نگاه او به مسائل روز اطراف و مسائل کلان است و این ممکن نخواهد بود غیر از آنکه ما او را در این  بخش تغذیه کنیم.

وی ادامه می دهد: می دانید که اگر بخواهیم تولید را به عنوان  چرخ اقتصادی جامعه تقویت کنیم قطعا بایستی نگاه تولیدگر را به روز کنیم و این نگاه را بسط داده و نسبت به مسائل کلان جامعه عمیق کنیم؛ لذا اگر می خواهیم مناسبات اجتماعی خوب رقم بخورد قطعا فرهنگ می تواند این نقش را به خوبی ایفا کند چرا که «فرهنگ» پایه تنظیم  همه امور در جامعه است.
سلیمی عنوان می کند: بنابراین اگر تاکنون نسبت به آن غفلتی شده که البته شده است و در ارتباط با فشارهای اقتصادی و مشکلات آن اولویت  با رفع نیازهای  روزمره داده شده امروز حتما بایستی توازن در این زمینه و تولید فکر و حرف جدید در کنار دیگر امور ایجاد شود.