در مسیر انتخابات/
آقای پزشکیان به جای پاسخ سوال طرح میکند/ چرا فساد کرسنت را پیگیری نشد؟/ چطور میخواهید تحریم را رفع کنید؟/کار را باید با کارشناسان حل کرد
شهید سلیمانی میگفت فرصتهای ما در دل تهدیدهاست. اولویت من در دیپلماسی سیاستها و مصوبات نظام است. دهها پرونده بازنشده داریم. اولویت ما این است که دیگر پرونده بازی نداشته باشیم.
به گزارش جهت پرس؛
این مناظره با محوریت «فرصت ها و ظرفیت های سیاست خارجی» انجام می شود.
سوالات کارشناسان:
برنامۀ دولت شما برای بهرهمندی از فرصتهای توافقنامههای بلندمدت مطرحشده با کشورهایی مثل چین و روسیه چیست؟
چگونه توازن و تعادل در سیاست خارجی را دنبال میکنید؟
برنامۀ شما برای پیمان تجارت آزاد با کشورها چیست؟
برنامۀ شما برای تثبیت و تقویت جبهۀ مقاومت چیست؟
در دولت شما سهم ما از بازار ۱۲۰۰ میلیارد دلاری کشورهای همسایه چقدر خواهد بود؟
همه به مردم قول بدهیم که دغدغهٔ اولمان حل مشکلات اقتصادی آنهاست
محمدباقر قالیباف: شهید سلیمانی میگفت فرصتهای ما در دل تهدیدهاست. اولویت من در دیپلماسی سیاستها و مصوبات نظام است. دهها پرونده بازنشده داریم. اولویت ما این است که دیگر پرونده بازی نداشته باشیم. ما در داخل و خارج نیاز به اجماع داریم. ما حتما حتما مذاکره میکنیم؛ همانطور که شهید رئیسی مذاکره را ادامه داد. هر توافقی که درش انتفاع اقتصادی داشته باشد را دنبال میکنیم. در برنامههای آقای پزشکیان کمتر اجماع و وحدت دیده میشود. این باعث میشود که مردم در مقابل مردم قرار بگیرند و به مشکلات مردم توجه نشود. اگر مشاور آقای پزشکیان میگوید قانون اقدام راهبردی مانع است، چطور میخواهد با وجود این قانون کار کند؟ این حرفها دوباره مردم را به دهه نود برمیگرداند.
باید FATF را یک روز نهایی کنیم
پزشکیان: اگر میخواهیم مشکلات بینالمللی و اقتصادی خود را حل کنیم باید اجماع داشته باشیم. برجام مال همان دولتی است که برادران میگویند بد است ولی دنبال این هستند که نهاییاش کنند.
حامیان پزشکیان تکچشمی به دنیا نگاه میکنند
قاضیزاده هاشمی: ضمن اینکه باید با همسایگان رابطه داشته باشیم، باید از دخالت بیگانگان هم جلوگیری کنیم. جریان رسانهایِ برخی آقایان در زمان رویکارآمدن طالبان تلاش کردند کشور را وارد یک جنگ خسارتبار کنند. دولت شهید رئیسی با همراهی و دلاوریِ رزمندگان سایهٔ جنگ را از کشور برداشت. علیاف اواخر دورهٔ روحانی برای ایران خطونشان میکشید و تاجیکستان و ازبکستان با ما قهر بودند. بحرین و جیبوتی در زمان روحانی روابطشان را با ایران قطع کردند. در دولت شهید رئیسی هم تنش جمهوری آذربایجان تمام شد، هم روابط ما با عربستان احیا شد، هم یخِ روابط ما با مصر بعد از ۴۵ سال آب شد.
سیاست خارجی در امتداد سیاست داخلی است
پورمحمدی: اگر در داخل توانمند باشیم میتوانیم اهدافمان را در عرصۀ بینالمللی تثبیت کنیم. چرا نمیخواهیم روی سیاست داخلی حرف بزنیم؟ رهبری فرمودند با مشارکت اقتدار ملی تولید میشود. انتخابات ناموس سیاسی کشور است. تا امروز قانون انتخابات کامل نوشته نشده. هم مجلس دهم و هم مجلس یازدهم این کار را نکردند. آقایان جهانگیری، لاریجانی و حسینی تایید نشدند و این مسئله است. چرا آنها باشند و ما نباشیم؟ ما نباید قوانین انتخاباتی و تایید صلاحیتهایمان شناور باشد. تا این مسائل حل نشود وفاق و اجماع شکل نمیگیرد و یخی که امروز در فضای سیاسی جامعه میبینیم آب نمیشود. تا این موضوعات باقی بماند نه مسائل سیاسیمان حل میشود نه مسائل بینالمللیمان.
ایراد این است که فقط به چند کشور توجه کنید
جلیلی: بخش عمدهٔ فرصتها در سیاست خارجی است. از اشتراکها تعامل و از تعامل، فرصتها پیش میآید. ایراد این است که فقط به چند کشور توجه کنید که بیشترین اختلافها را هم با همانها دارید. اشتغال و ارزآوری باید خودش را در سیاست خارجی نشان دهد. در پایان دولت باید مشخص شود چقدر اشتغال و ارزآوری تغییر کرد. هر سفارت باید سکوی صادرات باشد. شهید رئیسی در آخرین سفرش به سریلانکا همین موضوع را به رخ کشید. در منطقهٔ مقاومت بیشترین فرصت را داریم. باید بیشترین روابط اقتصادی را با این کشورها داشته باشیم.
ایدههای سیاست خارجیام را در یک کتاب معرفی کردهام
در حکمرانی یک تشخیص غلط میلیونها نفر را متضرر میکند
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.