در گزارش جهت پرس بخوانید
چرا بشار اسد سقوط کرد؟
سقوط دولت سوریه به رهبری بشار اسد با دلایل داخلی و خارجی زیادی همراه بود که مهمترین آن فتنه صهیونیستها با کمک ترکیه و سایر کشورهای غربی بود.
به گزارش جهت پرس؛ عطیه فکری _ حکومت 55 ساله خاندان اسد به پایان رسید این پایان دلایل داخلی و خارجی زیادی به همراه داشت که اگر حکومت سوریه از تاریخ دیگر کشورهای خاورمیانه در مواجهه با غرب و صهیونیستها درس عبرت میگرفت اینقدر ساده و سریع سقوط دولتش را به چشم نمیدید و میتوانست همچنان به حکومت ادامه دهد، متاسفانه بشار اسد بعد از یک دهه که با داعش میجنگید دیگر به تجهیز کشور، مردم و حتی ارتش سوریه ادامه نداد و همین باعث فتنه خارجی و نارضایتی داخلی شد در حدی که مردم هم انگیزهای برای دفاع یا مقاومت از خود نشان ندادند و شهرها از شمال تا جنوب یکی پس از دیگری به راحتی سقوط کرد و به دست تروریستها تحریرالشام افتاد.
اسد چه اشتباهاتی داشت؟
بشار اسد اشتباهاتی داشت که نتیجه آن متواری شدن از کشور و سقوط دولتش بود. امان دادن به تروریست ها در خاک سوریه شاید بزرگترین اشتباه بشار اسد و نظام سیاسی سابق این کشور بود. موضوعی که در نهایت برای سوریه دردسرساز شد. در این میان، عدم رسیدگی درست و منطقی دولت سوریه به مشکلات اقتصادی مردم سوریه و به طور خاص حمایت مالی از نیروهای ارتش سوریه نیز تا حد زیادی انگیزه های آن ها برای نبرد به نفع نظام سیاسی کشورشان را تضعیف کرد.
دیگر اینکه در ابتدای دهه 2010 میلادی، اعتراضات در سوریه تا حدی نیز بر بنیان های منطقی استوار بود و نیروهای معترض به نظام سیاسی سوریه خواستار اصلاح ساختارهای معیوب در کشورشان بودند. با این همه، دولت سوریه نسبت به این بخش از ماجرا بیتفاوت بود و به این بی تفاوتی نیز ادامه داد. در نهایت نیز این رویکرد دمشق موجب دور شدن بیش از پیش مردم سوریه از آن شد. این در حالی است که شاید گزینه منطقی برای دولت سوریه این بود که تا حدی روندهای غلط گذشته در عرصه حکمرانی خود را اصلاح کند و با ساختارهای جدید، امکان جذب شمار بیشتری از مردم سوریه را فراهم سازد.
در نهایت حکومتِ بیش از 50 ساله خاندان اسد بر سوریه خاتمه یافت. انباشت بحرانها و چالش ها در سوریه به قدری گسترده بود که عملا نظام سیاسی سوریه را به موجودیتی از درون تهی شده تبدیل کرده بود. این مساله خود به خوبی توضیح می دهد که چرا شهرهای مختلف سوریه یکی پس از دیگری سقوط کردند و تروریست ها با کمترین مقاومت به دروازه های دمشق رسیدند.
در این فیلم وضعیت دمشق دقایقی بعد از سقوط کامل دولت اسد را میتوانید ببینید.
به گزارش رسانه های غربی، دمشق بدون مقاومت چندانی از سوی نیروهای ارتش به دست نیروهای تکفیری مسلح افتاده است. برخی گزارشها حاکی است که بشار اسد، رئیسجمهور سوریه، دقایقی قبل از ورود تکفیری ها پایتخت را به مقصدی نامعلوم ترک کرد. هواپیمای او با رادارهای خاموش از صفحههای نظارتی ناپدید شده است. سقوط دمشق در حالی اتفاق افتاد که رایزانی های سیاسی تا شب گذشته برای توقف جنگ ادامه داشت.
یکی دیگر از دلایل سقوط مستقیما به ارتش سوریه مربوط میشود. ارتش سوریه در حال جنگ نیست، تقریباً پس از سیزده سال آشفتگی و جنگ داخلی، سوریها، از جمله ارتش آن، خسته شدهاند. واضح است که تروریستها از ترکیه، اسرائیل و احتمالاً برخی کشورهای عربی و غربی خط گرفتند و از آن جایی که مردم به دلیل مشکلات اقتصادی شدید از دولت ناراضی بودند دیگر در برابر تروریستها مقاومتی نشان ندادند و خودشان موافق این سقوط بودند.
اسد از رهبرانی که به وعدههای پوچ دولتهای خارجی اعتماد کردند عبرت نگرفت اشتباه آنها را مرتکب شد. بازی خوردن دولت سوریه در مقابل برخی وعدههای خارجی کشورهای منظقه در ازای دستبرداشتن از مقاومت، نکته دیگری است که عملا دولت سوریه را از مرکز ثقل محور مقاومت به حاشیه برده و راه را برای توطئههای داخلی هموار ساخته است.
چشم طمع دولت های غربی و برخی قدرت های منطقهای به مطامع سرزمینی سوریه و تجهیز تروریستها در این کشور از داعش و جبهه النصره گرفته تا تحریرالشام نکته دیگری است که آرامش و پکپارچگی را از کشور سوریه گرفته و طی سالهای اخیر میدان جولان تروریستها بوده است.
مورد آخر و اساسی که اگر اسد به آن توجه میکرد حال و روز سوریه به این شکل نبود، حمایت ایران است. در زمان حمله داعش ایران بیش از 10 سال تمام قد در سوریه علیه تروریستهای تکفیری جنگید و شهدای زیادی هم در این خاک داشت ولی متاسفانه با وجود این در بحرانیترین شرایط آقایان عراقچی و لاریجانی بارها به سوریه سفر کردند تا با بشار اسد مذاکراتی داشته باشند باز هم اسد شروط ایران را نپذیرفت و حامی اصلی سوریه و مدافعان حرم را از دست داد.
همه این موارد نشان دهنده اینست که بشار اسد دیگر نمیخواست مقاومت کند و فقط به فکر فرار از مشکلات بود تا ایستادگی برای حل مشکلات و ایستادگی برای حفظ کشورش! اگر به جای دل سپردن به وعده و عیدهای حکام عافیت طلب عرب و همراه نشدن با کشورهای غربی به مردم سوریه و اقتصاد آن میرسید و با جبهه مقاومت همراهی میکرد، اکنون سوریه به دست تروریستهای تکفیری نیفتاده بود.
تسلیم شدن دلتمردان سوریه در مقایل تروریستها
محمد الجلالی، نخست وزیر سوریه صراحتا اعلام کرد: ما در شورای وزیران دست خود را به سمت هر شهروند سوری که نگران آینده و تصمیمات این کشور است، دراز میکنیم. از شهروندان میخواهم به اموال عمومی و دولتی خسارت و آسیبی نزنند.
همچنین در راستای تنش زدایی و همراهی با تروریستها نخستوزیر سوریه، خانه خود را جهت واگذاری اختیارات رسمی حکومت به گروههای مخالف ترک کرد.
بیانیه سرکرده تحریرالشام بعد از سقوط دولت
«ابو محمد الجولانی» سرکرده هیئت تحریر الشام، با نام واقعی «احمد الشرع» دستوراتی را به تمام نیروهای نظامی در شهر دمشق صادر کرد و از آنها خواست که به نهادهای عمومی نزدیک نشوند.
وی در بیانیهای کوتاه گفت: این نهادها تا زمان تحویل رسمی تحت نظارت نخست وزیر سابق (محمد جلالی) خواهند بود تا رسماً تحویل داده شوند.
الجولانی افزود: شلیک گلوله به هوا ممنوع است.
بشار اسد کشور را ترک و پایان دولت وی در تلویزیون سوریه توسط تروریستها اعلام شد.
واقعا خودش مسبب همه ی این اتفاق هایی که افتاده بودش
اسد سقوط کرد چون خون مردم سوریه رو تو شیشه کرده بود سقوط کرد چون پشتوانه ی مردمی نداشت سقوط کرد چون یک جلاد وحشی بود مثل پدرش و مثل قذافی و صدام و همه ی دیکتاتورهای دنیا