یادداشت تحلیلی؛

چرا برخی اکانت‌های توییتری فعال دیده نمی‌شوند؟

در اطلاعات جدید گفته شده از سوی مدیران توییر مشخص شد که چیزی در توییتر بنام شادوبنی وجود ندارد و در اصل خود توییتر اگر از مطلبی در توییتر خوششان نیاید با روشی اکانت را معلق می‌کنند.

چرا برخی اکانت‌های توییتری فعال دیده نمی‌شوند؟
23239

تیم مدیریت جدید توییتر اسنادی از فعالیتهای مخفی توییتر (زیر نظر تیم قبلی) منتشر کرده‌اند. چیزی که ممکن است توییتر فارسی را هم تحت تاثیر قرار داده باشد. اسنادی که منتشر شده تایید میکند که کارکنان توییتر در چند سال گذشته، اقدام به ساخت بلک لیست از اکانتها، جلوگیری از ترند شدن،  جلوگیری از دیده شدن اکانت و یا موضوعاتی که شخصا تمایل نداشتند کردند. همه اینها بطور مخفی و بدون اطلاع رسانی عمومی کاربران بوده است. توییتر با ایده آزادی بیان برای همه ایجاد شد و قرار بود حرف همه به یک اندازه امکان شنیده شدن داشته باشد، اما به مرور زمان این روند تغییر کرد. بطور مثال: دکتر دانشگاه استنفورد، بهاتاچاریا (@drjbhattacharya)که عقیده داشت قرنطینه برای کودکان میتواند مضر باشد. توییتر بطور مخفی اکانتش را علامت گذاری کرد تا از ترند شدنش جلوگیری کند.

رسانه

دن بانجینو (@dbongino) مجری و برنامه ساز تلویزیونی راست گرا که در لیست جلوگیری از جستجو قرار گرفته بود.

رسانه

مثال دیگر اکانت اکتیویست محافظه کار چارلی کرک (@charliekirk11) که برچسب تبلیغ نشود خورده بود.

رسانه

توییتر بارها بطور عمومی تکذیب کرده بود که چنین کاری را انجام میدهد. در سال ۲۰۱۸ ویجایا گده (مدیر قوانین حقوقی و اعتماد) و کیوان بیک پور (مدیر محصولات) اعلام کردند: “ما شادو بن نمیکنیم” و اضافه کردند: “بطور قطع ما بر مبنای عقاید سیاسی یا باورها افراد رو بن/محدود نمیکنیم”

رسانهرسانه

چیزی که در توییتر به اسم شادو بن (Shadow Ban) مشهور هست، در خود توییتر به عنوان (Visibility Filtering or VF) شناخته میشود. چندین کارمند و مدیر در توییتر این موضوع را تایید کردند. به گفته یکی از کارکنان ارشد توییتر : “VF به عنوان یک ابزار قوی برای سرکوب و کنترل چیزی که کاربران توییتر میبینند و میخوانند نگاه کنید. ابزار بسیار کارایی داشت”. فیلتر دیده شدن (VF) اشاره به کنترل و دستکاری توییتر بر نتایج جستجو ها، میزان دیده شدن توییت ها و اکانتها، وایرال و ترند شدن توییت ، هشتگ و اکانتها و همینطور حذف هشتگها از لیست ترند ها است. همه این امور بدون آگاهی عموم و کاربران است! گروهی که مسئول تصمیم گیری در این مورد بودند تیم پاسخ استراتژیک یا (SRT-GET) بودند. گروهی که روزانه تا ۲۰۰ مورد رو بررسی میکردند اما نکته بدتر اینجاست که ماجرا به همینجا ختم نمیشود.

رسانه

علاوه بر این گروه دیگری به اسم (Site integrity policy, policy escalation support ) (بطور مخفف SIP-PES) هم وجود داشت که شامل مدیران ارشد و مدیر عامل توییتر بود. این گروه جایی بود که مهمترین تصمیات در مورد حذف و تغییرات تاثیر گذار در سیاست/اجتماع گرفته میشود. تصمیماتی که در سیستم و روند قانونی گزارشات توییتر ثبت نمیشود. یکی از اینگونه تصمیمات برای اکانت (@libsoftiktok) گرفته شده بود که در بلک لیست ترند شدن بود و هرگونه تغییر در وضعیتش باید با نظر SIP-PES صورت می‌گرفت. این اکانت که سال ۲۰۲۰ ساخته شده بود و بیشتر از ۱.۴ میلیون دنبال کننده داشت فقط در سال ۲۰۲۲ ، شش بار تعلیق شد آنه هم به دلیل تخطی از قوانین توییتر بود. اما در گزارش داخلی SIP-PES در اکتبر ۲۰۲۲ بعد از بار هفتم تعلیق ، ذکر شده بود که قوانین توییتر نقص نشده اما چون حس میکنیم ممکن است باعث تحریک مردم بشود با استفاده از کلک زدن به سیستم قانونی و برچسب کودک آزاری زدن، تعلیق ماند. در مقابل در ۲۱ نوامبر ۲۰۲۲ وقتی که عکسی از آدرس محل زندگیش در توییتر منتشر شد ، حتی با وجود اینکه قوانین حریم شخصی توییتر رو نقض میکرد، تیم توییتر اجازه حذف آدرس منتشر شده را نداد و اجازه داد مخالفان با استفاده از آدرس به آزار رایچیک ادامه دهند.

رسانه

این ویدیو شهادت جک دورسی در سال ۲۰۱۸ در کنگره امریکا است که شادو بن کردن جمهوری خواه در توییتر رو تکذیب میکند. طبق قوانین فدرال آمریکا (U.S. Code sections 1621 and 1001 of Title 18) دروغ گفتن یا تحریف حقیقت در شهادت به کنگره ممکن است تا ۵ سال زندان داشته باشد.