پایان تلخ یک آرزو؛ دانشآموز افغان چرا خودکشی کرد؟
دانشآموز ۱۵ ساله افغان خودکشی کرد؛ خبری که درست در روز ۱۳ آبان یعنی در روز ملی دانشآموز، جامعه آموزشی کشور را در شوک فروبرد و به سرعت فراگیر شد و به همان میزان، بازار شایعات و گمانهزنیهای اغلب نادرست در شبکههای لجامگسیخته اجتماعی و فضای ملتهب از جو افغانهراسی و مهاجرستیزی، داغ گردید.
به گزارش جهت پرس؛ سایت ایراف نوشت: برای بازتاب واقعبینانه ماجرا و ارائه روایتی دست اول به منظور تفکیک واقعیت رویداد از جوسازیهای مسموم فضای مجازی، به سراغ بستگان متوفی رفتهایم.
آرزو خاوری؛ دانشآموز ۱۵ ساله افغانستانی در پی اخراج از مدرسهای در شهرری تهران، با سقوط از پشت بام یک ساختمان مسکونی به طرزی فجیع به زندگی خود پایان داد.
آرزو متولد ۲۸ مهر ۱۳۸۸ بود. اصغر و معصومه خاوری؛ پدر و مادر او هردو متولد افغانستان هستند؛ اما آرزو همانند بسیاری از دختران نسل خودش در ایران به دنیا آمده بود.
او در پایه نهم راهنمایی در مدرسهای واقع در شهرری تحصیل میکرد و به تاریخ ۱۲ آبان به همراه شماری دیگر از دانشآموزان از طرف مدرسه به اردو میرود.
در جریان اردو، آرزو و همکلاسیهایش که همگی ایرانی بودهاند، لباس فرم مدرسه را با لباسهای عادی، عوض میکنند؛ اقدامی که واکنش خانم (ق)؛ مدیر مدرسه را برمیانگیزد و او برای رعایت پوشش به همه دختران، تذکر شدید میدهد؛ اما براساس روایت بستگان آرزو خاوری (شوهرخاله، دوستان و همکاران او)، تنها او را تهدید به اخراج میکند.
یک احضار و یک ابهام
علیرغم تذکر و توبیخ دانشآموزان متخلف، ماجرای مدیر و آرزو اما همچنان ادامه پیدا میکند؛ ماجرایی که ظاهرا در گذشته شکل گرفته و تا روز برگزاری اردو، جریان داشته است.
دوستان آرزو میگویند که خانم (ق)؛ مدیر مدرسه، پیش از این هم بارها آرزو خاوری را تهدید به اخراج کرده و گفته بود: «تو را میفرستم پیش همان طالبان. همان بهتر که با طالبان ازدواج کنی.» بستگان او نیز این روایت را تایید میکنند.
آنگونه که اصغر خاوری؛ پدر آرزو میگوید، خانم (ق)؛ مدیر مدرسه، از همان ابتدا از پذیرش آرزو، علیرغم داشتن مدرک معتبر، امتناع میکرد و با عذر و التماس او را ثبت نام کرده بود.
به گفته او، مدیر مدرسه پس از ماجرای اردوی دانشآموزی در روز ۱۲ آبان با او تماس میگیرد و از او میخواهد که ساعت ۱۵ روز ۱۳ آبان به مدرسه مراجعه کند.
آقای خاوری، روز ۱۳ آبان سر کار میرود تا بتواند ساعت ۱۵ به مدرسه برود؛ اما ساعت ۱۲ ظهر، خانم (ق) با او تماس میگیرد و اعلام میکند که به دلیل عدم مراجعهاش به مدرسه، دخترش را اخراج کرده است!
اصغر خاوری میگوید که مدیر مدرسه، زمان اعلامشده قبلی یعنی ساعت ۱۵ را انکار میکند و عدم حضور او را مسئول اخراج دخترش میداند.
پایان یک آرزو
پدر آرزو خاوری که از خبر اخراج ناگهانی دخترش از مدرسه، حیرتزده و ناراحت بوده، ساعت ۱۵ همان روز، با خبر غمانگیزتری روبهرو میشود. با او تماس میگیرند که به بیمارستان هفتم تیر مراجعه کند.
اصغر خاوری، خود را سراسیمه به بیمارستان میرساند و پرستار با یک جمله ساده، تمام آرزوهای یک پدر را ویران میکند: خدا بیامرزد. غم آخرتان باشد.
گفته میشود که روز حادثه، آرزو خاوری بدون پوشیدن لباس فرم و با لباسهای معمولی، به مدرسه میرود و دلیل اخراج او نیز همین اقدام عنوان شده است.
او ظاهرا پس از اخراج از مدرسه به پشت بام یک ساختمان مسکونی میرود و به روشی فجیع به زندگیاش پایان میدهد.
در تصاویر تکاندهندهای که از این رویداد منتشر شده، دختری با لباس عادی و پوشش مناسب، دیده میشود که روی لبه دیوار یک آپارتمان ایستاده و در آستانه سقوط است. تصاویر دیگر، پیکر بیجان او را در پایین همان ساختمان نشان میدهد.
پایان زندگی، آغاز عدالت
اصغر خاوری میگوید که پس از مراسم خاکسپاری دخترش که دو روز پس از مرگ او برگزار شده، از خانم (ق)؛ مدیر مدرسه شهرری به دلیل رفتار نادرست با دخترش که در نتیجه منجر به خودکشی او شده، به کلانتری شکایت کرده و این شکایت در حال پیگیری است.
پیگیری مراجع مسئول تا تحقق کامل عدالت، برخوردار خواهند بود؛ تا دهها سال همزیستی بینظیر مهاجران و جامعه میزبان، علیرغم سمپاشی جریانهای معاند و فتنهانگیزان داخلی از هر دوطرف، دستخوش بیثباتی نشود و صدها دانشآموز افغانستانی در کنار همنسلان ایرانیشان در مدارس سراسر ایران، در فضایی شاد و صمیمی و ایمن، تحصیل کنند.
بازار داغ شایعات
آنچه از زبان بستگان درجه یک مرحومه آرزو خاوری، روایت شد، کل ماجرای خودکشی تکاندهنده دختر دانشآموز افغانستانی بود؛ اما به جز این، شماری از رسانهها و نیز کاربران شبکههای اجتماعی، روایتهای دیگری را نیز منتشر کردهاند که نیاز به راستیآزمایی دارند و در حال حاضر از سوی منابع معتبر قابل تایید نیستند.
ادعای روابط نامشروع آرزو خاوری و یا دسترسی مدیر مدرسه به فیلمهای نامناسب از او و تهدید وی به انتشار آنها بخشی از این اخبار و شایعات هستند که هیچکدام از سوی بستگان متوفی، تایید نشده و مراجع قانونی نیز درباره آن اظهار نظر نکردهاند.
با این حال، بدیهی است که برای روشنشدن حقیقت و اجرای عدالت، در این مرحله، هراحتمالی قابل بررسی خواهد بود و درست به همین دلیل است که اصغر خاوری میگوید که برای ارزیابی سلامت جسمی و روحی آرزو در زمان خودکشی، از پیکر او آزمایش گرفته شده و نتیجه این آزمایشها سه ماه بعد مشخص میشود.
آنچه اشاره شد، کلیات یک رویداد تلخ بود که جامعه آموزشی ایران و صدها هزار دانشآموز افغانستانی در مدارس جمهوری اسلامی ایران را در شوک و اندوه فروبرد؛ اما با وجود اینکه زندگی آرزو خاوری در ۱۵ سالگی به طرزی فجیع و غمانگیز به پایان رسید، این بدون شک، پایان ماجرا نخواهد بود و خانواده سوگوار آرزو، برای التیام این درد جانکاه، از حمایت همهجانبه قانون و پیگیری مراجع مسئول تا تحقق کامل عدالت، برخوردار خواهند بود؛ تا دهها سال همزیستی بینظیر مهاجران و جامعه میزبان، علیرغم سمپاشی جریانهای معاند و فتنهانگیزان داخلی از هر دوطرف، دستخوش بیثباتی نشود و صدها دانشآموز افغانستانی در کنار همنسلان ایرانیشان در مدارس سراسر ایران، در فضایی شاد و صمیمی و ایمن، تحصیل کنند.
منبع: ایراف
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.