واکنش «لنکرانی» به قتل متخصص قلب در یاسوج / مدعی‌العموم در صیانت از جایگاه پزشکان اقدام کند

دکتر کامران باقری لنکرانی _ وزیر اسبق بهداشت در واکنش به حادثه تلخ قتل متخصص قلب در یاسوج، ضمن اشاره به بازدارنده نبودن جرایم خشونت علیه کادر درمان و با تاکید بر لزوم شکایت نظام پزشکی از گزافه‌گویان علیه کارکنان نظام سلامت، گفت: مدعی‌العموم باید نسبت به ترک فعل خود در صیانت از جایگاه پزشکان پاسخگو باشد و برای این مساله بعد از این اقدام کند.

واکنش «لنکرانی» به قتل متخصص قلب در یاسوج / مدعی‌العموم در صیانت از جایگاه پزشکان اقدام کند
207066

به گزارش جهت پرس؛ بدنبال حادثه تلخ قتل استاد دانشگاه و متخصص قلب – دکتر داووی در یاسوج، دکتر لنکرانی – رییس انجمن اندوسکوپی‌های گوارش ایران با تسلیت این واقعه تلخ به خانواده مرحوم دکتر داوودی و همچنین جامعه پزشکی، گفت: وقوع این اتفاق تلخ موضوع خشونت بر علیه پزشکان را به بدترین شکل خود بار دیگر نشان داد. از دست دادن استادی دلسوز و پزشکی متعهد آن هم به بهانه کم کاری و به این شکل سبوعانه حقیقتا دردناک است. رسدیگی سریع و عادلانه به این جنایت وحشتناک فوری‌ترین اقدامی است که مورد انتظار است.

وی با تاکید بر اینکه این اتفاق تلخ باید مبنای بازنگری‌هایی قرار گیرد تا مجددا تکرار نشود، افزود: اولا وقتی پزشکی یا احدی از کارکنان نظام سلامت تهدید می‌شوند باید مسئولین نظام سلامت، مسئولین انتظامی و  قوه قضاییه  این تهدید را جدی تلقی کنند و صرف تهدید هم باید جرم انگاری شود و برای جلوگیری از خشونت از ابتدا چاره اندیشی شود. وقتی تهدید کننده بی‌محابا به شیوه‌های حضوری، مجازی یا تلفنی یا به هر صورت دیگری تهدید می‌کند و بازخواست نمی‌شود، طبیعتا جری‌تر شده و اقدامات خود را خشن‌تر می‌کند. ما اخیرا در شیراز پزشکی را از دست دادیم که به دلیل تهدیدهای مکرر خانواده بیماری که بهترین درمان ممکن را گرفته بود و با نظر گروه درمان قطع عضو شده بود، دچار افسردگی شد که منجر به خودکشی شد.

جریمه 100هزار تومانی برای خشونت علیه کادر درمان!

لنکرانی با بیان اینکه متاسفانه مجازات‌های فعلی حتی برای خشونت فیزیکی  بر عیله کارکنان نظام سلامت بازدارندگی خود را از دست داده‌اند، گفت: جریمه 100هزار تومانی که بر اساس مفاد 608 و 609 قانون مجازات اسلامی مصوب سال 1375 صادر می‌شود اولا تصریحی برای کارکنان نظام سلامت ندارد و در ثانی بازدارندگی هم ندارد.

جرایم خشونت علیه کادر درمان بازدارنده نیست

وزیر اسبق بهداشت با تاکید بر اینکه در بسیاری از کشورها مجازات خشونت بر علیه کارکنان نظام سلامت به صورت ویژه دیده شده است، افزود: خود درمان و ارائه خدمت آن هم در شرایط کمبود بسیاری از وسایل و امکانات و تاخیر در پرداخت‌ها به ویژه در بیمارستان دولتی و در مناطق محروم مشقت‌بار است. اگر این  مشقت با توهین و تهدید همراه شود، عملا ماندگاری کارکنان نظام  سلامت و  ارئه خدمت دچار اختلال جبران‌ناپذیری می‌شود. ما در جریان بررسی برنامه توسعه هفتم پیشنهاد کردیم موضوع خشونت بر علیه کارکنان نظام سلامت مورد توجه قرار گیرد که وعده داده شد بعدا در لوایح یا طرحها بحث خواهد شد،  اما اقدامی هنوز رخ نداده است.

وی ادامه داد: موضوع دیگر جوسازی و موج سواری بر علیه کارکنان نظام سلامت به ویژه پزشکان است. انکار نمی‌کنم که تخلفاتی در نظام سلامت داریم ولی متاسفانه قربانی خشونت معمولا از جمله در همین مورد یعنی از دست دادن شادروان دکتر داوودی، کسانی قرار می‌گیرند که از جان و دل برای سلامت بیماران کار کرده‌اند و در شرایط سخت، هم درس داده‌اند و هم مراقبت بیمار را بدون چشمداشت مالی انجام داده‌اند. یاسوج بخش خصوصی قلب ندارد. دکتر داوودی بدون چشمداشت خدمتگزار بیمارن محروم بود. حتی در شب حادثه تا آخر شب به ویزیت بیماران مشغول بود.

با هتاکان به کارکنان نظام سلامت برخورد قاطع شود

لنکرانی گفت: باید با کسانی که با توهین به کارکنان نظام سلامت موج سواری می‌کنند، فالوور می‌گیرند یا سودای نمایندگی و رای آوری در سر می‌پرورانند برخورد قاطع انجام شود.

مدعی‌العموم در صیانت از جایگاه پزشکان اقدام کند

وی تاکید کرد: سازمان نظام پزشکی باید بر علیه تک تک این افراد شکایت کند تا گزافه‌گویی برایشان راحت نباشد. مدعی‌العموم نیز  باید نسبت به ترک فعل خود در صیانت از جایگاه پزشکان پاسخگو باشد و برای این مساله بعد از این اقدام کند.