در نامهای به رئیسجمهور اعلام شد؛
هشدار 800 استاد حوزه علميه درباره افزايش سلطه سايبري دشمنان
800 استاد دانشگاه با اشاره به آسیبهای فضای مجازی به ویژه در حوزه اقتصادی و تلاطمات ارزی، به رئیس جمهور یادآوری کردند که رویکرد ایشان در زمان انتخابات “پيگيري سياستهاي اعلامي مقام معظم رهبري” و نيز “توجه به نظرات نخبگان و استفاده از آنها” بوده است و اکنون باید رویکرد حاکمیتی و قانون محور در عرصه فضایی مجازی محقق شود.
به گزارش جهت پرس؛ هشتصد نفر از اساتيد حوزههاي علميه کشور، در نامهاي به رياست محترم جمهور، ضمن حمايت از مواضع مقام معظم رهبري و نامه بيش از دو هزار استاد دانشگاه درباره فضاي مجازي، خواستار حکمراني قانونمند در فضاي مجازي و رفع سلطه سايبري دشمنان، با هدف جلوگيري از آسيبهاي گسترده از جمله برخي آسيبهاي اقتصادي ناشي از فضاي مجازي غيراستاندارد شدند.
نويسندگان نامه، با بيان نقش و جايگاه مهم فضاي سايبر در پيشرفت کشورها، به وضعيت أسفبار فضاي مجازي ايران پرداخته، نوشتهاند: «با وجود ظرفيتهاي فراوان داخلي در ايران براي پيشرفت در زمينه فضاي مجازي و حل مشکلات گوناگون کشور از اين طريق، متأسفانه، عدم إعمال حاکميت در اين عرصه، آسيبهاي زيادي را در زمينههاي اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي، سياسي و امنيتي کشور ايجاد کرده است».
اساتيد حوزههاي علميه هشدار دادهاند، در صورت عدم رفع سلطه سايبري دشمنان، «علاوه بر گسترش عقبماندگي و وابستگي فضاي مجازي کشور، دشمنان از استعمار سايبري موجود، بيش از پيش براي ضربهزدن به ميهن عزيزمان در ابعاد گوناگون استفاده خواهند کرد».
متن این نامه به شرح زیر است؛
باسمه تعالي
جناب آقاي دکتر مسعود پزشکيان (دامت توفيقاته)
رياست محترم جمهوري اسلامي ايران
سلام عليکم
ضمن تقدير از تلاشهاي جنابعالي و ديگر مسئولان محترم دولت چهاردهم، همانگونه که مستحضريد، مسأله حکمراني بر فضاي مجازي از مهمترين نکاتي بود که رهبر معظم انقلاب در ديدار با هيأت دولت چهاردهم به صراحت مطرح کردند. بسياري از نخبگان کشور نيز نسبت به عدم انجام وظايف حاکميتي در اين عرصه اظهار نگراني کردهاند؛ چنانکه اخيرا بيش از 2000 نفر از اساتيد دانشگاه، در نامهاي به سران قوا و اعضاي شوراي عالي فضاي مجازي، خواستار توجه ويژه به حکمراني مجازي شدند.
ترديدي نيست فضاي سايبر از حوزههاي بسيار مهم براي پيشرفت کشورها به شمار ميرود و آينده هر کشور در گرو نوع مواجهه با اين عرصه حياتي است. با وجود ظرفيتهاي فراوان داخلي در ايران براي پيشرفت در زمينه فضاي مجازي و حل مشکلات گوناگون کشور از اين طريق، متأسفانه، عدم إعمال حاکميت در اين عرصه، آسيبهاي زيادي را در زمينههاي اجتماعي، اقتصادي، فرهنگي، سياسي و امنيتي کشور ايجاد کرده است؛ چنانکه برخي مديران عالي اقتصادي کشور، بخشي از بيثباتي اقتصادي کشور و بازار ارز را ناشي از عدم مديريت و حکمراني بر فضاي رسانهاي و مجازي کشور دانستهاند. اين در حالي است که کشورهايي نظير چين و آمريکا، براي حفظ استقلال، تحصيل منافع ملي و جلوگيري از تبعات سوء، فضاي مجازي خود را قاعدهمند کرده و با وضع قوانين جدي و بازدارنده، اين فضا را به نفع ارزشها و منافع ملي خود مديريت کردهاند.
جناب دکتر پزشکيان! با توجه به دو رويکرد و شعار مهم جنابعالي در دوره تبليغات رياست جمهوري و پس از آن، مبني بر “پيگيري سياستهاي اعلامي مقام معظم رهبري” و نيز “توجه به نظرات نخبگان و استفاده از آنها”، اساتيد حوزههاي علميه کشور، ضمن اعلام حمايت از نامه اخير بيش از دو هزار نفر از اساتيد دانشگاه درباره لزوم حکمراني فضاي مجازي، انتظار دارند دولت محترم نسبت به توسعه رويکرد حاکميتي و قانونمحور در عرصه بسيار مهم و حياتي فضاي مجازي اقدام نمايد تا شاهد فضايي ايمن و پاک باشيم؛ فضايي که با تضمين استقلال و امنيت ايران، در شکلگيري اقتصاد پايدار نقشآفرين بوده، زمينهساز تقويت هويت ملي و پيشرفت حقيقي کشور شود؛ در غير اينصورت، علاوه بر گسترش عقبماندگي و وابستگي فضاي مجازي کشور، دشمنان از استعمار سايبري موجود، بيش از پيش براي ضربهزدن به ميهن عزيزمان در ابعاد گوناگون استفاده خواهند کرد.
جمعي از اساتيد حوزههاي علميه کشور
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.