هزینه‌های ده‌ها میلیاردی بنیاد مستضعفان برای حمایت از ابتذال

بنیاد مستضعفان انقلاب این روزها با پرسش‌های جدی درباره نحوه هزینه‌کرد منابع خود مواجه است. به تازگی شرکت‌های این بنیاد با حمایت مالی کلان از برنامه «جوکر» در شبکه نمایش خانگی، جنجالی تازه به پا کرده است. تصمیمی که بسیاری آن را نشانه‌ای از انحراف این نهاد از مأموریت اصلی خود می‌دانند.

هزینه‌های ده‌ها میلیاردی بنیاد مستضعفان برای حمایت از ابتذال
226845

به گزارش جهت پرس؛ طبق شنیده‌ها، بنیاد مستضعفان از طریق شرکت‌های زیرمجموعه نزدیک به 70 میلیارد تومان در قالب تبلیغات پنهان شرکت‌های زیر مجموعه این بنیاد برای ساخت برنامه «جوکر2» هزینه کرده است. به طور مثال برای هر تیزر 20 ثانیه‌ای تبلیغات شرکت‌های بنیاد در جوکر، 500 میلیون تومان هزینه می‌شود. شاید در صحنه‌های مختلف برنامه جوکر، دیده باشید که بازیگران به سمت یخچال می‌روند و محصولاتی مانند ژامبون یا نوشیدنی‌های خاص را مصرف می‌کنند. حضور محصولاتی از برند‌های پاک، پاکدیس، بهنوش، گوشتیران و زمزم در یخچال برنامه و به به و چه چه گفتن بازیگران حاضر شاید بدون هدف به نظر برسد، اما در واقع بخشی از یک استراتژی تبلیغاتی پنهان است. از زمان پخش جوکر ۲ تا امروز بسیاری از کارشناسان نسبت به صحنه‌های طنز این برنامه انتقاداتی را وارد کردند. صحنه‌های مداوم رقص، شوخی‌های جنسی و اشارات خلاف ادب عمومی جامعه و استفاده از ارجاعات اروتیک در جوکر آقایان و کمدی دون شان بانوان در جوکر زنان از جمله انتقادات وارد شده به این برنامه بود.تا کنون هزاران امضا در کمپین‌های متعدد سامانه فارس من خواستار توقف پخش این برنامه شده و آن را مخالف تعاریف ایرانی اسلامی دانسته‌اند.



کارشناس مذهبی حجت الاسلام سید محمد حسین میرلوحی در این باره معتقد است که « چرا نهادی مثل بنیاد مستضعفان که از سرمایه ملت انقلابی بهره می‌برد، به تولید محتوایی اقدام کرده که با خواسته‌های پابرهنگان انقلاب اسلامی در تضاد است. حتی اگر چنین برنامه‌ای در ایجاد نشاط موفق باشد، باز هم یک نهاد انقلابی نباید بودجه خود را صرف آن کند. ما با مفهوم سرمایه‌گذاری و بازگشت سرمایه آشنا هستیم، اما باید تأکید کرد که اگر تنها معیار درآمدزایی است، پیشنهاد بهتری دارم و آن اینکه می‌توانند از خارج مرزها به تجارت مواد مخدر هم ورود کنند.»
تذکر صریح مجلسرفتار بنیاد مستضعفان واکنش نمایندگان مجلس را نیز برانگیخته است. عباس گودرزی سخنگوی هیأت‌رئیسه مجلس، در تذکری علنی گفت :«مدیران بنیاد مستضعفان باید پاسخ دهند که با چه مجوزی منابع بیت‌المال و پولی را که باید صرف محرومیت‌زدایی و توسعه اقتصاد کشور شود، خرج تولید محتواهای بیهوده و ضدفرهنگ می‌کنند؟ شبکه نمایش خانگی به‌قدر کافی با مشکلات اخلاقی و فرهنگی مواجه است. شما لطفاً به این انحطاط کمک نکنید. اولویت شما باید پرداخت حقوق کارگران کارخانه‌های تحت مدیریت خود و تقویت تولید ملی باشد، نه هدررفت دارایی و سرمایه عمومی».کارشناس دینی حجت الاسلام محمدطاها وکیلی نیز می‌گوید که «این اتقاق می‌تواند درآمد شبهه‌دار حاصل از ابتذال را وارد چرخه مالی جامعه مستضعف کرده و اثرات وضعی خطرناکی در آینده برای جامعه متدین جامعه داشته باشد.»