نکاتی درباره تغذیه سالم از دیدگاه طب ایرانی
متخصص داروسازی سنتی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان به مناسبت روز جهانی غذا گفت: بهتر است در روز دو وعده غذای اصلی با فاصله زمانی مناسب میل شود و فرد قبل از سیری کامل و احساس سنگینی، دست از غذا خوردن بکشد.
به گزارش جهت پرس؛ عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان راهکارهایی را برای افرادی که با خوردن غذا احساس تشنگی میکنند، بیان کرد و گفت: بهتر است نیم ساعت قبل از غذا یک لیوان آب با دمای محیط بنوشید و از خوردن آب و سایر مایعات در حین غذا و بلافاصله بعد از آن پرهیز نمایید.
رئیس زاده توصیه کرد: غذا را به خوبی و به مقدار کافی بجوید. جویدن مناسب غذا به تحریک مرکز سیری در هیپوتالاموس کمک کرده و از پرخوری جلوگیری میکند؛ همچنین جویدن غذا به مقدار کافی میتواند منجر به هضم و جذب مناسبترغذا شود.
وی افزود: غذا را در محیط آرام و با نشاط میل کنید، در غذا خوردن عجله نکنید و از صحبت کردن، تماشای تلویزیون یا استفاده از تلفن همراه در هنگام غذا خوردن پرهیز کنید.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: غذاهای با مزه معتدل میل کنید و در مصرف ادویهها افراط نکنید. عادت به ترشیجات موجب ضعف و لاغری شده و مضر اعصاب است.
وی افزود: غذاهای شیرین و چرب اشتها را از بین میبرند و بدن را گرم میکنند، غذاهای بیمزه موجب کاهش اشتها و خستگی میشوند و غذاهای شور لاغری و خشکی میآورند و برای چشم مضر هستند.
رئیس زاده تاکید کرد: صبحانه نخوردن، گرسنه ماندن، غذا خوردن پیش از خواب، انجام کاری دیگر در حین غذا خوردن، سریع غذا خوردن و خوردن تنقلات هنگام گرسنگی از عادات بد غذایی هستند که باید از آنها پرهیز کرد.
متخصص داروسازی سنتی دانشکده طب ایرانی دانشگاه علوم پزشکی کرمان توصیههایی را برای فصل پاییز ارائه داد و گفت: در فصل پاییز با سرد شدن هوا و کاهش رطوبت، مزاج به سمت سردی و خشکی میرود و بهتر است از غذاهای گرم وتر استفاده شود.
وی درباره استفاده از میوههای فصل پاییز هم بیان کرد: بهترین میوههای فصل پاییز انار میخوش، انگور، انجیر، سیب، به و گلابی هستند.
رئیس زاده گفت: خوردن خوراکیهای با طبع گرم وتر مانند گوشت گوسفند، مویز، هویج، زیتون، خرما، عسل، حلوای طبیعی، مغز خشکبار به ویژه بادام درختی، آشها و سوپهای ساده توصیه میشود.
وی بیان کرد: استفاده از نوشیدنیهای ولرم مانند شربت عسل، شربت خاکشیر و دمنوشهایی مانند آویشن، بابونه و اسطوخودوس که طبع گرمتری دارند توصیه میشود.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.