نامه جمعی از پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان درباره قانون حجاب

موضوع پوشش مناسب، حجاب و عفاف نه‌تنها برآمده از باور‌های دینی ماست، بلکه عقلای جوامع دیگر نیز به آن اذعان دارند. امروزه در جوامع غربی مقالاتی معتبر به اثرات برهنگی و رهاشدگی مقوله پوشش بر افزایش شگفت‌آور خشونت علیه زنان در جامعه و حتی خانواده، کاهش آزادی‌های اجتماعی و انسانی زنان و نیز سلامت فردی زن و نیز مرد پرداخته‌اند.این بخشی از نامه جمعی از جامعه پزشکی درباره قانون حجاب است.

نامه جمعی از پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان درباره قانون حجاب
217057
به گزارش جهت پرس؛ در آستانه ابلاغ قانون «حمایت از خانواده از طریق ترویج فرهنگ عفاف و حجاب» معروف به قانون حجاب، جمعی از پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان در نامه‌ای به رئیس جمهور و مردم ایران، ضمن تاکید بر اینکه این قانون، برخلاف سیاه‌نمایی‌های رسانه‌ای، محصول ساعت‌ها کار کارشناسی نمایندگان مجلس و مشورت آن‌ها با صاحب‌نظران عرصه فرهنگ، حقوق، دین و علوم اجتماعی است،‌ بر لزوم اجرای آن تاکید کرده و آمادگی خود را برای ارائه مقالات دنیا در مورد اثرات بدپوششی و برهنگی بر ابعاد مختلف سلامت فردی، روانی و اجتماعی به رئیس جمهور اعلام کردند. متن این نامه به این شرح است:«بسم الله الرحمن الرحیمدر روز‌های گذشته در میان اخبار بین‌المللی و منطقه‌ای، خبر ابلاغ قانون حجاب، توجه جامعه و گروه‌های مختلف را به خود جلب کرد. ما جمعی از پزشکان، دندانپزشکان و داروسازان ایران اسلامی، به عنوان بخشی از بدنه نخبگانی کشور، هم بنابر وظیفه اجتماعی و هم از منظر تخصصی و حرفه‌ای خود(یعنی حفظ و ارتقاء سلامت جسم و روان فرد، خانواده و اجتماع)، لازم دانستیم مطالب زیر را به عرض ریاست محترم جمهور و نیز مردم شریف ایران برسانیم:
۱- ما در سال‌های تحصیل خود، اظهارنظر و اقدام مبتنی بر شواهد و کار کارشناسی را به عنوان یکی از اصول حرفه‌ای تصمیم‌گیری آموخته‌ایم. اصلی که رئیس جمهور محترم – هم به عنوان همکار پزشک و هم در جایگاه مسئول باتجربه- بدان واقفند و در دوران انتخابات و پس از آن، بار‌ها آن را اعلام داشته‌اند. این قانون، برخلاف سیاه‌نمایی‌های رسانه‌ای، محصول ساعت‌ها کار کارشناسی نمایندگان مجلس و مشورت آن‌ها با صاحب‌نظران عرصه فرهنگ، حقوق، دین و علوم اجتماعی است.از این رو، اگر نقدی به این قانون وارد است، ضروری است که با تکیه بر همین اصول و نیز مراعات حق، انصاف و نگاه به قانون اساسی و اسناد بالادستی جمهوری اسلامی منعقد و بیان گردد؛ همچنان که جنابعالی بار‌ها اشاره کرده‌اید که قانون یکی از ارکان مهم وفاق ملی است. نقطه قوت یک دولت همین تأکید بر قانون و وقع نهادن به آن در تمامی ارکان حاکمیتی است. قانون را قوه مقننه تدوین کرده و قوه مجریه موظف به اجرای آن است نه برخورد سلیقه‌ای. اگر اعتراضی وجود دارد، باید به صورت مستدل و در جلسات نخبگانی با مسئولین مربوطه ارائه گردد.
۲- لزوم قانون‌مندی در حفظ حریم افراد و حفاظت از جامعه در مقابل پدیده شوم برهنگی و حیازدایی و آثار مخرب اجتماعی فرهنگی آن بر کسی پوشیده نیست. از طرفی ما، جامعه بهداشت و درمان، به ابعاد سلامت روان، سلامت اخلاقی و سلامت اجتماعی نیز توجه ویژه داریم. موضوع پوشش مناسب، حجاب و عفاف نه‌تنها برآمده از باور‌های دینی ماست، بلکه عقلای جوامع دیگر نیز به آن اذعان دارند. امروزه در جوامع غربی مقالاتی معتبر به اثرات برهنگی و رهاشدگی مقوله پوشش بر افزایش شگفت‌آور خشونت علیه زنان در جامعه و حتی خانواده، کاهش آزادی های اجتماعی و انسانی زنان و نیز سلامت فردی زن و نیز مرد پرداخته‌اند.
شواهد علمی و سیاست‌پژوهی نشان می‌دهد که در برخی از کشور‌ها نه به دلایل فرهنگی و دینی و بلکه فقط از منظر بهبود شرایط اقتصادی و سلامت فردی و اجتماعی، نسخه‌های قبلی رهاشدگی و آزادی بی‌قید و شرط را کنار گذاشته و به دنبال قانونمند کردن حد پوشش در جامعه هستند. همچنین سال‌هاست که در دانشگاه‌های درجه یک دنیا و خصوصاً حیطه علوم پزشکی، «dress code» و استاندارد پوشش، با نظارت جدی و قانونی، وجود داشته است.ما، به عنوان گروهی از نخبگان جامعه و حافظان سلامت، از شما می‌خواهیم که همچون گذشته و مطابق فرمایشات خود، با تمام امکانات و قوا، خود را موظف به اجرای قانون بدانید و در عمل ثابت کنید که مجموعه دولت پایبند به جمهوریت و قانون‌مداری و دور از دیکتاتورمآبی و قانون‌گریزی است.
۳- همچنین با افتخار اعلام می‌داریم که به عنوان بازوی نخبگانی و همکار شما، آماده‌ایم تا برای ارائه مقالات دنیا در مورد اثرات بدپوششی و برهنگی بر ابعاد مختلف سلامت فردی، روانی و اجتماعی در خدمت شما رئیس جمهور محترم و همکار گرامی باشیم.قطَعَ العلمُ عُذرَ المُتعلّلین(نهج‌البلاغه حکمت۲۸۴)والسلام علی من اتبع الهدیجمعی از پزشکان دندانپزشکان و داروسازان ایران عزیز»