نامزد ریاست جمهوری باید شناخته شده باشد/ افرادی که نامزد می‌شوند واقعا قصد خدمت داشته باشند

به گزارش جهت، محمد حسن قدیری ابیانه سفیر اسبق کشورمان در گفت‌و‌گویی درباره اینکه چقدر احتمال دارد روسای مجلس به پاستور راه پیدا کنند؟ گفت: به نظر من ریاست مجلس لفظ اشتباهی است؛ زیرا این جایگاه در حقیقت به سبب مدیریت جلسات و اداره امور مجلس بوده و به این معنا نیست که رئیس مجلس ریاست نمایندگان […]

نامزد ریاست جمهوری باید شناخته شده باشد/ افرادی که نامزد می‌شوند واقعا قصد خدمت داشته باشند

به گزارش جهت، محمد حسن قدیری ابیانه سفیر اسبق کشورمان در گفت‌و‌گویی درباره اینکه چقدر احتمال دارد روسای مجلس به پاستور راه پیدا کنند؟ گفت: به نظر من ریاست مجلس لفظ اشتباهی است؛ زیرا این جایگاه در حقیقت به سبب مدیریت جلسات و اداره امور مجلس بوده و به این معنا نیست که رئیس مجلس ریاست نمایندگان را عهده دار است ، زیرا نمایندگی قائل به شخص است و زیرمجموعه کسی نیست.

او ادامه داد: از همین رو نیز در جهان به جای عبارت رئیس مجلس از لفظ سخنگوی مجلس استفاده می‌شود و این فرد اختیارات محدودی هم دارد، برای مثال رئیس مجلس در رای گیری‌ها به اندازه سایر نمایندگان رای دارد؛ اما در قوه مجریه رئیس جمهور رئیس یک مجموعه چندین میلیون نفری است و عمده امکانات و تصمیمات، بودجه صنایع و بانک‌ها زیر مجموعه ریاست جمهوری است، لذا افرادی که در مجلس هستند به محدودیت اختیارات و محدودیت تاثیرگذاری خودشان واقف هستند و به سبب ریاستشان اشرافی به مسائل کشور هم پیدا می‌کنند، در مجلس به خصوص در کمیسیون‌های تخصصی مسائل مختلف بررسی می‌شود؛ بنابراین طبیعی است فردی که رئیس مجلس می‌شود بخواهد نامزد ریاست جمهوری هم شود.

قدیری ابیانه در پاسخ به این سوال که در سایر کشورها انتخابات به چه صورت است؟ افزود: در کشورهای دیگر انتخاب‌ها به‌ صورت حزبی برگزار می‌شود و در احزاب رقابت‌ها شکل می‌گیرد تا نامزد یک یا دو حزب در نهایت به عنوان نامزد اصلی معرفی شوند؛ در کشور ما هم نمایندگی در مجلس ، شورای شهر ، خبرگان رهبری و ریاست جمهوری قائم به شخص است، هر چند که احزاب می‌توانند لیست دهند اما مردم برگه‌های لیستی را امضا نمی‌کنند و به اشخاص رای می‌دهند.

فعال سیاسی اصولگرا درباره چرایی استقبال روسای مجلس از نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری بیان کرد: این گونه نیست که آنها حتما شانس بیشتری داشته باشند، اما برای مثال به رغم سایر مسئولیت‌ها نمایندگان مجلس الزامی ندارند تا برای نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری حتما از پست فعلی خود استعفا دهند؛ ضمن اینکه هر نامزدی که رئیس مجلس است از نظر رسانه ای بیشتر مطرح می شود و فضای رسانه‌ای بیشتری را به خود اختصاص می‌دهد؛ موضوعی که بیش از همه برای رئیس جمهوری صدق می‌کند که برای بار دوم قرار است نامزد شود؛ زیرا امکانات فراوانی در اختیار دارد که در صورت نامزدی مجدد می‌تواند از آنها استفاده کند و متاسفانه برخی هم از این امکانات سو استفاده می‌کنند؛  اما در کل رئیس یا نماینده مجلسی که شرایط مورد قبول شورای نگهبان را دارد منعی برای نامزدی در ریاست جمهوری ندارد.

او ادامه داد: دست کم این افراد از سایرین بیشتر شناخته شده هستند و  این هم یکی از الزامات نامزدی برای ریاست جمهوری است که فرد باید تا حدودی شناخته شده باشد تا بتواند در انتخابات شرکت کند؛ زیرا به طور طبیعی یک فرد ناشناس شانس کم‌تری برای معرفی خود و موفقیت دارد؛ البته صدا و سیما امکاناتی برای معرفی این افراد قرار می‌دهد، اما معمولا مردم از نمایندگان و روسای مجلس به یک شناخت نسبی درست یا غلط می‌رسند که این موضوع در پیروزی آنها موثر است.

تحلیلگر مسائل سیاسی اضافه کرد: علاوه بر این در برخی مواقع ممکن است که  نظریات اطرافیان این افراد بر روی آنها تاثیر گزار باشد، برای مثال ممکن است او را پیروز قطعی انتخابات دانسته و برای حضور تشویق کنند؛ این افراد هم احتمالا به این گمان خواهند رسید که مشت نمونه خروار است، در حالی که این گونه نیست و ممکن است شناخت کاملی از افکار عمومی نداشته باشد.

قدیری ابیانه خاطر نشان کرد: پیش از این که چه کسی پیروز انتخابات ریاست جمهوری و یا هر مسئولیت دیگری باشد باید در ابتدا دید که آیا قصد خدمت داشته و یا درصدد سوء استفاده از آن موقعیت است، شهید سلیمانی یاران دوران مبارزاتش را به مبارزه با داعش و فرماندهی بخش‌هایی از آن مبارزه دعوت می‌کرد؛ حتی افرادی که بازنشسته بودند هم به میدان پا می‌گذاشتند اما نه به هوای فرماندهی و دست یافتن به مادیات بلکه برای خدمت و جانفشانی، موضوعی که باید در این دوره از زمان هم صدق کند.

سفیر اسبق کشورمان در استرالیا در پایان تاکید کرد: امیدواریم افرادی که نامزد می‌شوند, واقعا قصد خدمت داشته باشند؛ هر چند ثابت شده بسیاری از آنها به قصد سوء استفاده از قدرت و یا شهوت قدرت وارد رقابت خواهند شد.