پایگاه خبری تحلیلی جهت پرس

جستجو
این کادر جستجو را ببندید.

موز منبع اصلی نشاسته است که مصرف آن می‌تواند مضراتی برای افراد داشته باشد.

منتشر شده در 20 دی 1400
در سرویس

موز

به گزارش جهت پرس، موز از آن دسته میوه‌های خوشمزه و محبوب است که دارای خواص فراوانی است و از سوی دیگر ممکن است گاهی برای برخی افراد مضر باشد و حتی به سلامتی آسیب برساند.

موز، منبع اصلی نشاسته برای بدن

موز را می‌توان منبع اصلی نشاسته برای مردمان نواحی گرمسیری دانست و جالب است بدانید که بسته به مقدار باردهی و رسیده بودن موز، مزه گوشت موز می‌تواند مزه‌های متفاوتی شبیه نشاسته تا مزهٔ شیرین داشته باشد و بافت آن هم ممکن است سفت تا خمیری مانند باشد.

از سوی دیگر توجه به این نکته خالی از لطف نیست که، هم پوست موز و هم بخش درونی آن را می‌توان خام یا پخته مصرف نمود. بوی موز تازه به خاطر ایزوآمیل استات است که با نام «روغن موز» هم شناخته می‌شود. ایزوآمیل استات به همراه چندین ترکیب دیگر مانند بوتیل استات و ایزوبوتیل استات از عوامل مهم طعم موز است.

در مرحله رسیدن، موز، گاز اتیلن تولید می‌کند که به عنوان هورمون گیاهی عمل کرده و به‌طور غیرمستقیم در مزه موز اثر می‌گذارد. اتیلن، با تحریک آنزیم آمیلاز، نشاسته را به شکر تجزیه می‌کند. موز کمتر رسیده و سبز، نشاسته بیشتر و در نتیجه مزه شبیه‌تری به نشاسته دارد. از سوی دیگر، موز زرد با توجه به داشتن میزان قند بیشتر، مزه شیرین‌تری دارد. علاوه بر این، اتیلن نشانگر تولید پکتیناز است. پکتیناز آنزیمی است که پکتین موجود بین سلول‌های موز را تجزیه کرده و موجب می‌شود تا موز به هنگام رسیدن نرم شود.

خواص و فواید طلایی موز

  • موز؛ میوه‌ای مفید برای سیستم قلبی و عروقی

موز سرشار از مواد پتاسیم است که از این رو برای سیستم قلبی و عروقی مفید محسوب می‌شود، در حقیقت پتاسیم موز می‌تواند از قلب دربرابر بیماری‌های مزمن محافظت کند.

  • کاهش وزن به کمک موز

افزایش وزن بیماری هست که برای تمامی افراد مشکل ساز است. موز افزایش وزن را تبدیل به کاهش وزن میکند.

  • افزایش سطح انرژی پس از مصرف موز

ویتامین ث، آنتی اکسیدان‌ها و فیبر در موز سه موادی هستند که برای افزایش انرژی مفید هستند.

  • تاثیر موز در جلوگیری از سرطان

باید بدانید که؛ موز رسیده با خال‌های سیاه میتواند از سرطان جلوگیری کند.

  • سلامت استخوان‌ها پس از مصرف موز

همانطور که می‌دانید؛ کلسیم برای استخوان‌ها بسیار مهم هستند، از این رو کلسیم، ویتامین ث، ویتامین ب ۶ و پتاسیم در موز برای سلامتی استخوان‌ها بسیار مفید هستند.

  • بالا بردن ایمنی بدن با مصرف موز

آهن، روی، ویتامین آ، ویتامین ب، ویتامین ث، سلنیوم و پروتیین در موز بسیار مهم برای ایمنی بدن هستند.

از سوی دیگر، موز می‌تواند به کاهش تورم، حفاظت در برابر دیابت نوع دوم، کاهش وزن، تقویت سیستم عصبی کمک کند و با تولید سلول‌های خونی سفید، همه به خاطر سطح بالای ویتامین ب – ۶ کمک می‌کند.

موز

مضرات مصرف موز

  • مصرف موز می‌تواند سردرد‌های میگرنی را در مبتلایان به این بیماری تشدید کند.
  • افرادی که در اثر خوردن موز زبانشان ورم یا جوش می‌زند بلافاصله بعد از خوردن موز آب لیمو مزمزه کنند.
  • افرادی که سرفه‌های خشک می‌کنند موز را آهسته آهسته بخورند.
  • موز نارس به دلیل داشتن نشاسته زیاد، سخت هضم می‌شود.
  • موز نفاخ است و مصرف زیاد آن به ویژه در افراد سردمزاج، تولید گاز معده می‌کند که برای رفع این عارضه باید پس از موز کمی نمک خورد.
  • موز به علت دارا بودن قند زیاد برای مبتلایان بیماری قند مضر است و نباید در مصرف آن زیاده‌روی شود.
  • موز خون غلیظ ایجاد می‌کند. زیاده‌روی در خوردن آن باعث تولید خون غلیظ بلغمی می‌شود.
  • خوردن موز هنگام ناشتا زیان‌آور است.
  • کسانی که دارای دستگاه گوارشی حساس هستند موز را با احتیاط بخورند.
  • خوردن میوه خام موز تولید ورم قولون (کولیت) می‌کند و در روده ایجاد تخمیر می‌کند.

انتهای پیام/

اشتراک گذاری :
jhtp.ir/75862

اخبار پیشنهادی

نظرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار ویژه

تبلیغات

اخبار جدید

شبکه های اجتماعی