مسعود نجابتی: نگاه به کاریکاتور باید تصحیح شود/عدم وجود بخش ویژه غزه در بعضی جشنوارهها جای سوال است
چهره برتر هنر سال انقلاب اسلامی بیان داشت: نگاه به کاریکاتور باید تصحیح شود؛ تصور عموم مردم این است که کارتون کاریکاتور صرفاً بیشتر کاریکاتور و چهرههای اغراق شده است در حالی که کارتونی مقولهای دیگر است.
نقش رسانه در ترویج آثار جشنواره و فرهنگ کتابخانی بسیار مهم است
به گزارش جهت پرس؛ به همت استاد شجاعی و نهادکتابخانهها با برگزاری دوسالانه کارتون کتاب، این زبان طنز که نیاز به توضیح و تفسیر ندارد. در خدمت ترویج کتاب و کتابخانی قرار گرفته است. ولی مهمتر از آن عزیزان رسانه هستند که باید این آثار تولید شده توسط هنرمندان را به سمع و نظر مخاطب برسانند. یعنی ترویج این آثار در امر کتابخوانی مهم است. اگه این آثار فقط در فضای محبوس گالریها بماند اتفاق مفیدی نیست. این آثار باید به شکلهای مختلف در رسانه ملی، در شبکههای اجتماعی و در فضای شهری دیده شوند. قطعاً استمرار این امر میتواند کمکی بزرگ به این اتفاق مبارک باشد.
از کارتون و کاریکاتور حتی در موضوعات مذهبی میتوان استفاده کرد
این گرافیست افزود: در موضوعات مذهبی هم میتوان از کارتون کاریکاتور استفاده کرد. اولین بار در جشنواره رضوی، برخلاف تصور عموم از هنر کارتون کاریکاتور استفاده کردیم. هدف ما بیان این نکته بود که زبان طنز میتواند در موضوعات مذهبی و سبک زندگی هم حضور داشته باشد.
نگاه به کاریکاتور باید تصحیح شود
چهره برتر هنر انقلاب اسلامی اذعان داشت: نگاه به کاریکاتور باید تصحیح شود. تصور عموم مردم این است که کارتون کاریکاتور صرفاً بیشتر کاریکاتور و چهرههای اغراق شده است در حالی که کارتونی مقولهای دیگر است و میتواند خیلی از پیامهای مهم زندگی را در قالب طنز بدون اینکه مخاطب در مقابلش مقاومتی نشان بدهد بیان کند. این مهمترین ویژگی ان است.
اکثر کاریکاتورها و کارتونها بدون توضیح هستند بخاطر اینکه اصلاً نیازی به توضیح ندارند. ما در پوستر توضیح میاوریم ولی در کارتون کاریکاتور کمتر نوشته داشته و بدون شرح هستند. در واقع آندر زبان تصویر گویا است که حتی میتواند فراتر از مرزهای جغرافیایی عمل کند. به نظرم این ویژگی میتواند در خدمت بسیاری از موضوعات قرار بگیرد.
نگاه متفاوت و زیبای هنرمندان به موضوعی تکراری مانند کتاب برای من جذاب بود
نجابتی در مورد ویژگیهای آثار هنرمندان این جشنواره هم افزود: نوع نگاه زیبای طراحان به موضوع شاید به ظاهر تکراری مانند کتاب برای من جذاب بود. با اینکه سالها است که به این موضوع پرداخته شده باز هم جا دارد که از زوایای مختلفی به این پدیده نگاه کرد.
عدم وجود بخش ویژه غزه در بعضی حشنوارهها جای سوال است
وی در پایان هم گفت: وجود بخش غزه انتظار طبیعی است که ما از جشنوارههای مختلف داریم. در جشنواره رضوی هم با اینکه موضوع سبک زندگی رضوی بود ولی تشخیص دادیم فضای غزه از موضوع جشنواره دور نیست بخش غزه را اضافه کردیم. به نظرم عدم وجود یه همچین بخشی تو بعضی از جشنوارهها جای سؤال است. جامعه هنری در همه موضوعات و جشنوارهها، به عنوان یکی از موضوعات مهم روز دنیا باید به موضوع غزه بپردازد. از برگزارکنندگان جشنواره و جناب استاد شجاعی برای توجه به این موضوع و اختصاص بخشی به موضوع غزه تشکر میکنم.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.