قرآن کتابت شده توسط کودکان عضو کتابخانه‌ها به رئیس جمهور اهدا شد

آیین گرامی‌داشت روز کتاب و کتاب‌خوانی با حضور مسعود پزشکیان رئیس جمهور، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و جمعی از اهالی کتاب و ادبیات در تالار وحدت تهران آغاز شد.

قرآن کتابت شده توسط کودکان عضو کتابخانه‌ها به رئیس جمهور اهدا شد
به گزارش جهت پرس؛ در این برنامه وزیر ارشاد طی سخنانی با اشاره به اهمیت قلم گفت: وقتی صحبت از خلقت و آفرینش است خداوند می‌فرماید: «اقرا بسم ربک الذی خلق» اینجا صرفاً ربوبیت الهی مطرح می‌شود، اما وقتی درباره نعمت علم قرار است سخن به میان بیاید خداوند می‌فرماید: «اقرا و ربک الاکرم» ربک الکریم هم نمی‌گوید و می‌گوید «ربک الاکم» یعنی والاترین و بالاترین نماد ربوبیت حضرت حق بعد می‌فرماید: «الذی علم بالقلم، علم الانسان ما لم یعلم»
وی ادامه داد: این نگاهی بوده که جامعه و تمدن نبوی را شکل داد و علم پیشران این تمدن شد، تمدن‌های مختلف تاریخی در طول تاریخ بشر هر کدام پیشران‌هایی داشتند و پیشران تمدن اسلامی علم بود و پیشران علم هم در تمدن اسلامی کتابخانه‌ها بودند. جریان علم در تمدن اسلامی با کتابخانه‌ها شروع شد، البته در عصر اموی محدودتر بود. با این نگاه مسیر علم را و مسیر کتاب و کتابخانه‌ها را باید بنگیرم که چه سیری داشته و اگر به پیشرفت ایران اسلامی فکر می‌کنیم، چشم‌انداز و مسیر این است.
وزیر ارشاد گفت: دو نوع عمر داریم، یک عمر بیولوژیک و دوم عمر علمی، در فرهنگ دینی ما آمده که اطلب علم من المهد الی الحد، این یعنی عمر علمی با عمر طبیعی منطبق باشد اما این گونه نیست و عمر علمی ما دو اشکال دارد. اول اینکه عمر علمی ما اجباری است و به اختیار نیست و دوم اینکه پایدار نیست یعنی دوران مدرسه و دانشگاه که تمام شد علم آموزی و عمر علمی ما هم تمام می‌شود.وزیر ارشاد کتاب و کتابخانه را راهکار تمام نشدن عمر علمی دانست و گفت: اگر می‌خواهیم عمر علمی ما به پایان نرسد کتاب و کتابخوانی به ما کمک می‌کند. در ادامه از جمعی از کتابداران برتر کشور با حضور رئیس جمهور تجلیل شد و سپس رئیس جمهور برای حاضران به ایراد سخن پرداخت.در ادامه برنامه قرآن کتابت شده توسط کودکان و نوجوانان عضو نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور که طی یک سال کتابت شده بود به همراه کارت عضویت در نهاد کتابخانه‌ها به رئیس جمهور اهدا شد.در ادامه مهدی رمضانی دبیر نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور گفت: امروز شاهد شبکه ۳۸۰۰ واحدی کتابخانه‌های عمومی با ۷هزار و ۵۰۰ تلاشگر فرهنگی با امکان ارائه ۶۰ نوع خدمت هستیم.