ظهور و سقوط مدیر عامل سابق اوبر
این روزها فیلمهای از غرب در زمین مدیریت شرکتهای نوظهور به نمایش گذاشته شده است که دلیل بقا و ماندن شرکتهای نوظهور در جامعه را عوضی بودن کارکنان آن شرکت میداند، یعنی با بیخیالی تمام بر ای ماندن حق دیگران را زیر پا بگذارید.
این اواخر موفق به دیدن دو فیلم سریالی کوتاه شدم. فیلمهایی که داستان شکل گیری، فعالیت و در اوج قرار گرفتن و در نهایت سقوط مالی و محدود شدن دو شرکت آمریکایی را نشان میدهد. دو ایده از دو جوان در آمریکا که تبدیل به شرکتهایی با شعبههای جهانی میشود. به نظر میرسد دیدن این دو سریال کوتاه برای کشور ما مهم و حتی شاید فوری باشد. داستان تاسیس شرکت اوبر که نمونه اش در کشور ما با نام اسنپ و تپسی است و روایت شکل گیری شرکت «ما کار میکنیم» که در کشور ما با نام فضای کار اشتراکی شناخته میشود. ما همیشه شنیدهایم که خارجیها بخصوص غربیها دارای همت بالا، اهل مدیریت زمان به شکل حرفهای و پشتکار عجیب هستند. در اکثر کتابهایی هم که در معرفی و تعریف یک شخصیت اسطورهای غرب که تحولی در تکنولوژی مثلا ایجاد کرده ارائه میشود، به این نکات اشارههای فروان شده. جالب و عجیب است که اخیرا سازندگان فیلمهای سینمایی هالیوودی و … کمتر پرده پوشی یا ظاهرسازی میکنند. کمتر فیلم و سریال یک جانبه نگر و تخیلی از اینکه همه چیز در غرب ایده آل است، میسازند و رو به نمایش و بیان واقعیتها، هرچند برخی و بخشی از آن باشد، آورده اند. به نظرم رسید باید چند مطلبی درباره این فیلمها بنویسم و تجزیه تحلیل و بررسی دقیق تر با خود شما باشد. از فیلم اوبر شروع کنیم. فیلمی که همین پارسال، یعنی سال 2022 به نمایش درآمد. این فیلم با عنوان Super Pumped و نام فرعی The Battle For Uber اینگونه شروع میشود که طراح و خالق مجموعه اوبر یعنی همان رئيس و راه انداز آن، در مقام مدیر مجموعه، مقابل جوانی نشسته که برای مصاحبه و پیوستن به این شرکت در برابر او قرار دارد. اولین دیالوگ این مدیر برای مصاحبه این است: «آیا تو یک عوضی هستی؟» در فرایند فیلم نشان داده میشود که متاسفانه تصور عموم ما از اینکه تمام پیشرفت های مادی شکل گرفته در غرب بر مبنای تلاش و پشتکار بوده غلط است. تلاش و پشتکار بوده اما کنار آن چیزهای دیگری هم بوده که هرگز به آن پرداخته نمیشده و پنهان نگه داشته میشده، ولی اخیرا ورق انگار برگشته باشد، بنای سازندگان به بیان و افشای حقیقت چرخش پیدا کرده. در فرایند فیلم میبینید که چقدر پشت صحنه زندگی این افراد آلوده است. چقدر خیانت و جنایت در حق بقیه میکنند تا پیشرفت کنند. چقدر حق دیگران خورده میشود. چقدر به راحتی پا روی حقوق افراد ضعیف گذاشته میشود. چقدر زنان سهم غم انگیزی در این ماجراها دارند. چقدر انسانیت و اخلاق چیز مورد تمسخری واقع میشود و چقدر رسانهها هدفمند کار میکنند برای اینکه کسی دیده شود یا کسی حذف شود؛ بدون رعایت اصول اخلاقی که همه دنیا فهم مشترکی از آن دارند… و فقط کسانی میتوانند با این همه بدی کنار بیایند که به اصطلاح فیلم، انسانهای عوضی باشند. یعنی بتوانند این همه بد کردن را برای به دست آوردن قدرت و شهرت و اهداف شخصی، ولو به نابودی دیگران ختم شود، تحمل کنند و تاب بیاورند… جالب است بدانید ساخت این سریالها ادامه دارد و به گفته خودشان فصلهای آینده، سریالهایی به نمایش گذاشته خواهد شد که داستانهای دیگر کسبوکارهایی را که فرهنگ را تحت تأثیر قرار دادهاند، بررسی خواهند کرد.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.