پزشکیان در جشنواره بین المللی فارابی:
شاخص های حق و عدالت را باید علوم انسانی ها مشخص کنند
پزشکیان به عنوان رئیسجمهور با حضور در پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی گفت: شاخص های حق و عدالت را باید علوم انسانی ها مشخص کنند.
به گزارش جهت پرس؛ عصمت علیآبادی _ مسعود پزشکیان رئیس جمهور در مراسم پانزدهمین جشنواره بین المللی فارابی که در سالن اجلاس سران کشور برگزار شد، گفت: چهارچوب ها و اصولی که باورها، اعتقاد و دنیا باید آنها را بداند و بفهمد و در میدان عمل اجرا کند که پیاده سازی و ساختارسازی آن به مهارتها و علم شما ربط دارد. ما از نظر اعتقادی اصول دین داریم که نشان می دهد که دنیا صاحب و قادری دارد.
وی افزود: ما برای رسالتی به دنیا آمدیم. حیات انسان به علم، حیات علم به عمل و حیات عمل به اخلاص است. این باور اگر در انسان ها نهادینه شود و تصور اینکه هستی را قدرتی خلق کرده که انسان را خلق کرده است. زمین برای انسان و انسان به خاطر علم و عملی که برای خالص باشد.
رئیس جمهور با بیان اینکه انسان از قاعده هرم هرچه بالاتر می رود از خود و دنیا دورتر می شود وبه جایی می رسد که باور و زندگی او برای انسانیت، عدالت و انسان است. عنوان کرد: پیامبران آمدند که عدالت را پیاده کنند، جوامع انسانی همه یکسان بودند، پیامبران کتاب و میزان در دست گرفتند که اختلافات انسانها را حل کنند. تمام ظلمها، جنایتها و بی عدالتیهای جامعه به این علت است که انسان به حق و حقوق خود قانع نیست به حقوق دیگران تجاوز میکند.
وی با تاکید بر اینکه تمام مشکلات ما به این علت است که ما به حق و حقوق خود قانع و راضی نیستیم و اختلافات از همین جا شروع می شود. ابراز کرد: وقتی به حقوق قومیت، جنسیت و تفکر دیگران احترام نمی گذاریم تصور می کنیم باید دیگران مثل من ببینند و بفهمند مشکلات ایجاد می شود. شاخص های حق و عدالت را باید علوم انسانی ها مشخص کنند.
رئیس جمهور گفت: آیا ما عدالت و حق را در جامعه ایجاد می کنیم. علم، مهارت و دانش شما می تواند مدیران، مسئولان و سیاستگذاران راهنمایی کند که چگونه حق و عدالت را در جامعه اجرا و کنند. قومیت ها و کارمندان اعتراض دارند چراکه بی عدالتی می بینند.
پزشکیان با بیان اینکه اصول دین تقلیدی نیست عدالت را باید مسلمانان بفهمند ودرک کنند. تصریح کرد: شهید بهشتی کتابی درباره حق و باطل از دیدگاه قرآن دارد می گوید وقتی جامعه ای را نشناسید و ندانید چه باور و اعتقادی دارند اما رفتار آنها بر اساس عدالت، حق و انصاف باشد و حق و عدالت را رعایت کنند آن اسلام است، اگر اسم خود را مسلمان بگذارید و غیرعادلانه عمل کنید هر اسمی می گذارید بگذارید اما بدانید آن اسلام نیست. اسلام حق و عدالت و انصاف است.
وی افزود: اگر ما بتوانیم بر اساس انصاف رفتار کنیم و جایگاه ها را بر اساس انصاف به افراد بدهیم مشکلی پیش نمی آید. انصاف را در جامعه رعایت کنیم و بی سواد را بر باسواد، بی هنر را بر باهنر و بی تجربه را بر باتجربه حاکم نکنیم. جهان هستی به ما جهان بینی می دهد که نظم دارد پس طوری رفتار نکن که حق و عدالت از بین برود.
رئیس جمهور با بیان اینکه به هرکس بر اساس جایگاه او احترام بگذاریم. عنوان کرد: در مجلس بحث می کردیم که چرا در سیستم اداری یک حقوق ثابت می دهیم. علم، دانش و خدا و دین این را نمی گوید بلکه می گوید اگر شخصی کار خوب کرد پاداش بینید اگر کار بد کرد عذاب شود. بین عالمی که کار می کند و اثربخش است و کسی که کار نمی کند نباید پرداخت ها یکسان باشد. این مکانیستم و باور، اعتقادی و علمی و کارشناسی است.
پزشکیان با بیان اینکه در مدیریت انسانی باید براساس عملکرد حقوق بدهید. اظهار کرد: در کشور سیستم پویا و خلاق نیست چراکه هرکس در جایگاه خود قرار نگرفته است. قرآن می فرماید انسان را خلق کردیم که انتخاب بهتر داشته باشد. انسان برای بهترین انتخاب خلق شده است. در جوامع مسلمان ما باید بهترین باشیم هر انسانی در هر جایگاهی که قرار دارد می تواند بهترین باشد. این باور اگر اقتصاد، صنعت و اخلاق را در برگیرد همه چیز خودبه خود اصلاح می شود. مشکلات در روابط اجتماعی، ساختارها و اخلاق ها را شما دانشمنان علوم انسانی می توانید حل کنید.
رئیس جمهور با بیان اینکه پیامبران آمدند عدالت، حق، اخلاق، راست گویی و راستی را در جامعه پیاده کنند. گفت: در این زمینه خداوند از پیامبرن پیمانی محکم و غلیط گرفته است. در آخرت از صداقت و راستی خواهند پرسید. از نظر علمی راستی شواهد محکمی دارد و هرچه من بگویم نیست. من باید خود را با آن راستی تطبیق دهم. کسی ظالم است که به خدا و مردم دروغ بگوید و اگر راستی آمد آن را تکذیب کند. کسی که راست را آورده و اگر راستی آمد آن را تایید کند او متقی است. سیاست گذاری و روابط درست در جامعه با برخورد صادقانه ممکن است.
پزشکیان تصریح کرد: امروز علت مشکلات اعتیاد، اخلاق و رفتارهای اجتماعی این است که روش آموزش را بلد نیستیم. با امر و نهی و دستور دادن نمی شود انسان ها را اصلاح کرد. باید
امامی نفیسه: راهی را نشان دهید که انسان ها به سوی حق و عدالت و انصاف بروند. اختلاف آنجا است که من زیاده خواهی می کنم و وقتی شخص احساس می کند که حق او را ضایع کردند معترض می شود.
وی افزود: حضرت علی(ع) می فرمایند هرچه برای حزب، جناح، دسته و قوم و خویش خود می خواهید برای مردم هم همان را بخواهید اگر غیر این عمل کنید ظلم کردید و خدا و بندگان او با شما دشمن می شوند. هیچ چیزی عذاب الهی را سریع از اینکه تو بر ظلم ایستادگی کنی نازل نمی کند. عذاب الهی یعنی اینکه ما برای خود یک سفره باز کرده و برای دیگران سفره ای متفاوت باز کنیم و امکانات را به عدالت تقسیم نکنیم. خداوند صدای مظلومان را می شوند و در کمین ظالمان است. ما باید جامعه را به سوی عدالت و انصاف هدایت کنیم.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.