دبیر ستاد خانواده و زنان:
سندجامع اشتغال زنان در دست تدوین است
دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی از تدوین سند جامع اشتغال زنان با نگاهی متعادل در یکی از ۱۴ میز اشتغال این شورا تا پایان سال ۱۴۰۳ خبر داد.
به گزارش جهت پرس؛ فهیمه فرهمندپور امروز (شنبه) در نشست ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی به کارکردهای شورا اشاره کرد و گفت: این کارکرد در همه بخشها و حوزههای تشکیل دهنده مجموعه دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و نخستین آن، سیاستگذاری است. ماموریت اصلی شورای عالی انقلاب فرهنگی، سیاستگذاری در حوزههای وسیع فرهنگی اجتماعی و همه بخشهایی است که به نوعی به این حوزه مرتبط هستند.
دبیر ستاد خانواده و زنان ماموریت دیگر شورای عالی انقلاب فرهنگی را فعالیت در قالب یک قرارگاه عنوان کرد و گفت: شورای عالی انقلاب فرهنگی، ساختار فراقوهای دارد و شورایی که قرارگاهی برای مدیریت، رصد، سیاستگذاری و تنظیم گری فعالیتهای فرهنگی و اجتماعی در سطح کشور میسازد.
فرهمندپور گفت: در شورای عالی انقلاب فرهنگی یا در دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی، چهار ستاد فعال است و هرکدام بخشی از ماموریتهای حوزه کلان سیاستگذاری و قرارگاه فرهنگی و اجتماعی را پوشش میدهند؛ از جمله یکی از ستادهای چهارجانبه این شورا ستاد خانواده و زنان است.
وی در توضیح بیشتر ادامه داد: سیاستگذاری و تنظیم مناسبات قرارگاهی آن به این ستاد مرتبط است. همچنین هرکدام از این ستادها شورایی دارند و ستاد خانواده و زنان هم بخش شورایی آن با عنوان شورای فرهنگی – اجتماعی خانواده و زنان با حضور نمایندگان سه قوه و نمایندگان دستگاههای اجرایی و نماینده سازمانهای مردم نهاد، مشغول فعالیت است.
دبیر ستاد خانواده و زنان در مجموع سه عنوان اصلی از ماموریت در این ستاد را سیاستگذاری، ایفای نقش به عنوان قرارگاه اجتماعی فرهنگی و اظهار نظرهای کارشناسی عنوان کرد و گفت حدود ۲۰۰ بسته کارشناسی در این مارموریت ها تهیه شده است.
ویژهبرنامههای ستاد خانواده و زنان در چهلمین سالگرد تاسیس شورا
فرهمندپور به ویژه برنامههای این ستاد به مناسبت چهلمین سالگرد تاسیس شورای عالی انقلاب فرهنگی اشاره کرد و گفت: در ستاد خانواده و زنان، تصمیم گرفتیم ذیل عنوان الگوی «حکمرانی تمدنی» که مصوب دبیرخانه بود، مجموعه رویدادهایی را طراحی کنیم که هدف آن تدوین الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده است.
این برنامه شامل سلسله نشستهایی است که به مسائل و چالشهای کلیدی این حوزه پرداخته و تلاش میکند با طرح سوالات و مسائل اساسی، به پاسخهایی ساختارمند و راهگشا دست یابد. این نشستها با هدف پاسخگویی به مسائل مختلف حوزه زنان و خانواده، ابعاد متنوعی از حکمرانی را پوشش میدهند.
دبیر ستاد خانواد و زنان گفت: در اولین نشست به موضوع حکمرانی مردمیسازی پرداختیم. در تعامل با قوه قضاییه، به مباحث حکمرانی و نظام دادرسی در حوزه زنان و خانواده توجه کردیم و با شهرداری تهران نیز موضوعات مربوط به مدیریت شهری و شهر خانوادهمحور را دنبال میکنیم. همچنین با حوزه علمیه برای بررسی مبانی علوم دینی نظریه جنسیت، با مجلس شورای اسلامی امکانسنجی تدوین قانون جامع خانواده و در این نشست درباره آسیبشناسی سیاستگذاری حوزه علم و فعالیت های علمی برش جنسیتی با دانشگاه آزاد اسلامی همکاریهایی را آغاز کردهایم.
فرهمند پور معتقد است: این نشستها تلاشی برای حل مسائل کلیدی و مهم حوزه زنان و خانواده در چارچوب الگوی حکمرانی تمدنی است و می توانیم از یکپارچهسازی این پاسخها، به الگویی جامع و موثر در این زمینه دست یابیم.
شناسایی ۵۰ مساله کلیدی برای طراحی الگوی حکمرانی
دبیر ستاد خانواده و زنان شورای عالی انقلاب فرهنگی به شناسایی ۵۰ مساله کلیدی برای طراحی الگوی حکمرانی تمدنی حوزه زنان اشاره کرد و گفت: موضوع سالمندی به عنوان یک پدیده اجتماعی، کودکان و طب سالمندی که در کشور جدی گرفته نشده است از جمله ۵۰ مساله کلیدی معطوف به میدان است.
فرهمندپور درباره چالش ها پیرامون زنان و ارتقای سهم زنان در کشور گفت: گام اول راهکارهای تحقق بخشی به الگوی سوم زنان، نیازمند یک هماهنگی و همفکری در مورد تعریف الگوی سوم زن مسلمان است و با وجود اینکه سالها مقام معظم رهبری تعبیری را به زیبایی درباره زنان و خانواده بیان کردند؛ اما موفق نشدیم ابعاد دقیق و حدود و ثغور مفهومی این عنوان را بشناسیم و باید نگاه مردان را تغییر داد. در این یکسال در ستاد تلاش کردیم تا روی این نگاه ( تغییر نگاه مردان) تاثیر بگذاریم که تا شکل مطلوب آن فاصله زیاد است.
عضو هیات علمی دانشکده الهیات دانشگاه تهران درباره نتایج ۱۰ نشست رویدادهای طراحی الگوی حکمرانی تمدنی در حوزه زنان و خانواده با موضوع اجتماعی سازی سیاست های کلی حکمرانی گفت: این سلسله نشستها با هدف بررسی مسائل کلیدی و ارائه راهحلهای ساختارمند برای چالشهای حوزه زنان و خانواده طراحی شده است. موضوعاتی مانند حکمرانی مردمیسازی، نظام دادرسی ویژه زنان، شهر خانوادهمحور، مبانی علوم دینی نظریه جنسیت، و امکانسنجی تدوین قانون جامع خانواده از جمله محورهای این نشستها با رویکرد محتوایی و منتج به نتیجه است.
طراحی ۱۴ میز تخصصی در شورا
این فعال حوزه زنان به ۱۴ میز تخصصی در ستاد خانواده و زنان اشاره کرد و گفت: برای سال ۱۴۰۳، ۱۴ میز تخصصی را فعال کردیم و در این میزهای تخصصی حدود ۵۰ عنوان طرح تعریف شده است. مهمترین وظایفی که این میزها به عهده دارند رصد وضعیت یا وضعیت شناسی کشور در حوزه ماموریت ها، عنوان و موضوع است.
فرهمند پور افزود: در قالب این وضعیت شناسی، مسالهها و نظام مسائل هر حوزه استخراج میشود، متناسب با این نظام مسائل تولید بستههای سیاستی و راهبری قرارگاهی دستگاهها برای تحقق ماموریت هایشان در ارتباط با این موضوع و عنوان اتفاق میافتد و پیگیری و نظارت عملکرد همه دستگاهها مرتبط با ماموریتهای تعریف شده هم از وظایف این ستاد مثل بقیه ستادهای دیگر است.
دبیر ستاد خانواده و زنان گفت: بخشی از این میزها به اموری مستقیم با خانواده مرتبط بوده پیش بینی شده است؛ مانند میز ازدواج، فرزندآوری، حقوق کودکان مهارتهای زندگی و طلاق (با نگاه آسیب شناسی و رفع مساله) اشتغال و سایر موارد است.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.