سرزمین تمدن ها

به گزارش جهت پرس؛ محمدرضا اخضریان کاشانی کارشناس فرهنگی در کانال تلگرامی خودش نوشت: در دورانی که آثار فاخر هنری و فرهنگی، گران و خارج از دسترس عموم و حتی خواص جامعه است، فرصت و توفیق شد از نمایشگاه و تم پارک سرزمین تمدنها در برج میلاد بازدید کنیم. یک ایده ناب و ارزشمند که […]

سرزمین تمدن ها
182751

به گزارش جهت پرس؛ محمدرضا اخضریان کاشانی کارشناس فرهنگی در کانال تلگرامی خودش نوشت: در دورانی که آثار فاخر هنری و فرهنگی، گران و خارج از دسترس عموم و حتی خواص جامعه است، فرصت و توفیق شد از نمایشگاه و تم پارک سرزمین تمدنها در برج میلاد بازدید کنیم.
یک ایده ناب و ارزشمند که می تواند سرمایه ای گرانبها برای پیوند میان همسایگان باشد.
نمادهایی زیبا از آثار تمدنی چند کشور اسلامی در محور مقاومت به همراه نمایشگاه هایی از عکس و فیلم مقاومت مردم که در کنار نمایش ها و موسیقی های مذهبی جذابیت بازدید را دوچندان می کند.
سازه هایی شبیه سازی شده از کعبه، حرم امن الهی، قدس، قبله اول مسلمانان، حرم های شریف حسینی، رضوی و زینبی و آثار تاریخی و فرهنگی از سوریه و لبنان و یمن در کنار نمادهایی از غزه جلوه هایی از این نمایش تمدنی است.
موکب های پذیرایی با چای و آب و غرفه های فروش باقلوای عربی و فلافل لبنانی و انگشتر یمنی هم در مسیر بازدید از جاذبه های تفریحی آن به شمار می روند.
اوج برنامه را شاید نمایش موسیقایی آیینی مرتبط با واقعه عاشورا در نظر کرفت که با روایت صابر خراسانی و گروه بزرگ ارکستر آیینی، مخاطبان را ساعتی را با شبیه خوانی و تعزیه و عزاداری به کربلا می برند.
از دید من چنین جشنواره هایی با نگاه تمدنی و فرهنگی غنیمتی بزرگ است که به سهم خود لازم می دانم از شهرداری تهران قدردانی کنم.
اما روشن است که چنین کار فاخری بدون نقص نیست و ضروری است در آینده نقاط ضعف آشکار آن حذف و نقاط قوت آن افزایش یاید.
از جمله آنها ضعف اطلاع رسانی است به گونه ای که عملا نمی توان نشانی روشن از معرفی این رویداد فرهنگی در رسانه های عمومی و شهری دید. شاید دلیل آن را بتوان در ضعف در مدیریت برنامه و فرایند پذیرش مهمانان و پارکینگ و انتقال دوباره آنان با اتوبوس های از رده خارج تا محل برنامه جستجو نمود به حدی که در شب جمعه که سایر بخش های برج میلاد مملو از جمعیت بود جمعیتی کمتر از هزار نفر در این برنامه ارزشمند حضور داشتند که همان ها هم موقع خروج با دشواری هایی روبرو شدند.
ضعف بزرگ دیگر برنامه که می توان در برنامه های آینده جبران کرد، نبود پیوست مناسب و تحقیق شده در خصوص آثار تمدنی و عدم بهره مندی لازم و شایسته از این سازه های بنا شده است بویژه اینکه مخاطب را با هیچ یک از این آثار درگیر نمی کند و جز باقلوا و فلافل، یادگاری با خود نمی برند.
در یک جمع‌بندی خلاصه، اگر چنین برنامه ای نخستین تجربه است، ستودنی و قابل تقدیر است و اگر تکراری از گذشته است، یک کار متوسط و نیازمند بازنگری است.
با وجود این نقاط ضعف، به هیچ عنوان نمی توان ارزش این برنامه فرهنگی را در دوران سخت فرهنگ و هنر نادیده گرفت.
به همه دوستان پیشنهاد و توصیه می کنم حتما از آن بازدید نمایند.

در پایان یاد و خاطره شهید #اسماعیل_هنیه که سه شنبه شب پیش از شهادت، از این نمایشگاه بازدید نمود و ردپایش بر این زمین هنوز تازه بود را گرامی می دارم.