اظهارات تفرقه افکنانه وزیر سابق امور خارجه باعث واکنش افکار عمومی شد

سکوت مسعود پزشکیان درباره اظهارات عجیب ظریف

یکی از فرازهای جنجالی سخنان ظریف ایجاد تفرقه بین گروه‌های شیعه و سنی بود. وی با بیان اینکه برای انتخاب وزرا امتیازاتی را در نظر گرفته اند گفت: اگر وزیر پیشنهادی مرد باشد هیچ امتیازی نمی‌گیرد؛ نامزد‌های خانم ۱۰ امتیاز می‌گیرند؛ اگر از اکثریت (شیعه) باشند امتیاز ندارند، ولی اگر از مذاهب و ادیان رسمی باشند، امتیاز دارند، چون تلاش می‌کنیم از اقوام و گروه‌هایی که کمتر حضور داشتند، از جوانان و زنان استفاده کنیم. همین امر واکنش‌های بسیاری را برانگیخت، به ویژه آنکه که پزشکیان هیچ واکنشی به این تفکیک سنی و شیعه و مرد و زن نشان نداده است.

سکوت مسعود پزشکیان درباره اظهارات عجیب ظریف
179148

به گزارش جهت پرس؛ زهرا لایق حقیقی؛ در حالی که همه انتظار داشتند که با پیروزی مسعود پزشکیان در انتخابات، وی از لاک خود بیرون بیاید و درباره برنامه های دولت خودش سخن بگوید اما او ترجیح داد به جای پاسخگویی درباره حواشی اطرافیانش در هیئات مذهبی حاضر شود یا برای خرید مایحتاج روزانه به سوپرمارکت برود.

حضور ظریف در صداوسیما اوج حواشی تیم مسعود پزشکیان بود. وزیر امور خارجه دولت روحانی اظهاراتی را مطرح کرد که به نظر هیچ نسبتی با مواضع رئیس جمهور منتخب ندارد.

وی در صحبت‌های خود از پنج گروه در کارگروه‌های مختلف صحبت به میان آورد که تا سوم مرداد هر گروه سه نفر را به رئیس جمهور برای وزارت معرفی خواهد کرد.

سهم خواه علنی اصلاحات

ظریف در بیانات خود به صراحت از سهم خواهی اصلاحات برای منصب‌های وزارت اعلام شکایت کرد در صورتی که در مناظرات آقای پزشکیان خود را فردی کاملا مستقل و بدون  وابستگی حزبی معرفی کرده بود.

وزیران بی تجربه در دولت چهاردهم

نکته دیگر اظهارات مسئول شورای راهبردی آقای پزشکیان در مورد انتخابات وزرا بود. ظریف گفت: سعی می‌کنیم ۶۰ درصد وزرا زیر ۵۰ سال داشته باشند و نیز ۶۰ درصد وزرا سابقه وزارت و  افرادی که سابقه عضویت در دولت نداشته باشند.

نداشتن سابقه عضویت در دولت،‌ این نگرانی را برای مردم ایجاد کرده است که افراد غیرمتخصص و غیرکارشناس و بدون تجربه وارد دولت شوند.

دعوای شیعه و سنی

یکی از فرازهای جنجالی سخنان ظریف ایجاد تفرقه بین گروه‌های شیعه و سنی بود. وی با بیان اینکه برای انتخاب وزرا امتیازاتی را در نظر گرفته اند گفت: اگر وزیر پیشنهادی مرد باشد هیچ امتیازی نمی‌گیرد؛ نامزد‌های خانم ۱۰ امتیاز می‌گیرند؛ اگر از اکثریت (شیعه) باشند امتیاز ندارند، ولی اگر از مذاهب و ادیان رسمی باشند، امتیاز دارند، چون تلاش می‌کنیم از اقوام و گروه‌هایی که کمتر حضور داشتند، از جوانان و زنان استفاده کنیم.

همین امر واکنش‌های بسیاری را برانگیخت، به ویژه آنکه که پزشکیان هیچ واکنشی به این تفکیک سنی و شیعه و مرد و زن نشان نداده است.

سکوت پزشکیان این شائبه را مطرح کرده است که همه کار دولت چهاردهم جواد ظریف است.

در ادامه واکنش کاربران شبکه های اجتماعی را میخوانید.

این اختلاف افکنی و امتیاز بندی‌ها روشی جدید برای ایجاد ادامه تنش‌های دولت یازدهم و دوازدهم است؟ اگر آقای پزشکیان در اظهارات خود به دنبال وحدت و یک دستی جامعه است چرا در برابر سخنانی که نمره منفی برای دولت او محسوب می‌شود سکوت کرده است؟