راه اندازی اینترنت5G به نفع چه کسانی است؟

به گزارش خبرنگار  جهت، نام فناوری 5G به گوش بسیاری از افراد تازه می‌نشیند و خیلی از کاربران گمان دارند این پیشرفت در توسعه اینترنت به تازگی صورت گرفته است. اما درباره  اینترنت نسل پنجم نکاتی وجود دارد که هرکسی باید آن را بداند. شرکت ITU R از سال ۲۰۱۲ پروژه‌ای را برای توسعه 5G […]

راه اندازی اینترنت5G به نفع چه کسانی است؟

به گزارش خبرنگار  جهت، نام فناوری 5G به گوش بسیاری از افراد تازه می‌نشیند و خیلی از کاربران گمان دارند این پیشرفت در توسعه اینترنت به تازگی صورت گرفته است. اما درباره  اینترنت نسل پنجم نکاتی وجود دارد که هرکسی باید آن را بداند.

شرکت ITU R از سال ۲۰۱۲ پروژه‌ای را برای توسعه 5G با عنوان IMT for 2020 and Beyond آغاز کرد. کشورهای ژاپن و کره جنوبی از سال ۲۰۱۳ در حال فراهم‌سازی زیرساخت‌های توسعه این فناوری بوده‌اند.

شرکت‌های سامسونگ، هوآوی و اریکسن از سال ۲۰۱۳ مدل‌های اولیه خود برای توسعه اینترنت نسل پنج را آغاز کردند و شرکت‌های اریکسن و تلیاسونرا از سال ۲۰۱۸ این فناوری را به استکهلم و تالین رساندند.

در حقیقت نسل پنجم اینترنت از اوایل ۲۰۱۹ در برخی مناطق آمریکای شمالی فراهم بود و شرکت مخابراتی Deutsche Telekom نیز از سال ۲۰۱۹ فناوری 5G را در برلین، دارشتاد، مونیخ و بون عرضه کرد.
در مجموع باید اظهار داشت که زمان عرضه نهایی و کامل فناوری 5G سال ۲۰۱۹ بود با این حال این اولین باری نبود که نام این سرویس به گوش مردم می‌رسید و نسل پنجم اینترنت‌ها از سال‌ها پیش در حال آماده‌سازی بود.

فناوری نسل پنجم اینترنت تنها به معنای سریع شدن اینترنت همراه کاربران نخواهد بود بلکه بیشتر به آن معنی است که افراد می‌توانند گجت‌ها و دستگاه‌های بیشتری را همواره به اینترنت متصل نگه دارند. یک خانه هوشمند و یک اتومبیل خودران از مواردی هستند که با استفاده از فناوری 5G می‌توانند به‌طور مدام به اینترنت وصل باشند.

کاربرد اصلی فناوری 5G چیست؟
هر نسل جدیدی از شبکه اینترنت‌های بی‌سیم به همراه مقدار زیادی قابلیت‌ها و کاربردها عرضه می‌شوند. فناوری 5G از این قاعده مستثنا نیست و تمرکز بسیاری را بر روی اینترنت اشیاء و توسعه هوش‌های مصنوعی قرار داده است. اگر بخواهیم برخی از پیشرفت‌های این فناوری را نام ببریم باید آن‌ها را به این گونه توصیف کنیم:

بهبود و توسعه پهنای باند از سال ۲۰۲۰
قدرت اتصال فوق‌العاده و ستودنی به سیستم اینترنت اشیاء
نرخ تأخیر بسیار پایین در اتصال به دستگاه‌ها و ارسال داده‌های مختلف

از آن‌ جایی که برخی دستورات اجرایی بر روی خودروهای هوشمند و خودران نیازمند سرعت بسیار بالا برای انجام صحیح عملیات هستند، می‌توان گفت از برترین کاربردهای نسل پنجم اینترنت هدایت این نوع اتومبیل‌ها است.

آیا فناوری 5G ایمن است؟

نسل چهارم اینترنت امروزه از فناوری USIM برای برقراری امنیت اطلاعات رد و بدل شده بین کاربر و شبکه اینترنتی استفاده می‌کند. وجود چنین سیستم امنیتی وابسته به سیم‌کارت‌ها و یا تراشه‌های UICC است.

چنین قابلیتی برای برقراری امنیت اطلاعات کاربران بسیار حیاتی و مهم است؛ بر طبق اطلاعاتی که تا به امروز منتشر شده نسل پنچم اینترنت‌ها نیز از سرویس مشابه‌ای استفاده می‌کند چرا که این قابلیت یک سرویس احراز هویت دو طرفه و مطمئن است.

البته باید اظهار داشت که استاندارد احراز هویت برای شبکه اینترنت نسل پنجم متفاوت است و در سال ۲۰۱۸ به صورتی متفاوت تنظیم شد. امنیت فناوری 5G به دلیل اتصال گسترده آن به اینترنت اشیاء اهمیت بسیار بالایی دارد و در نتیجه از سیستم اجرایی بر روی 4G توسعه‌یافته‌تر است.

چه کسانی از راه اندازی اینترنت5G بیشتر سود می‌برند؟

اینترنت5G بدون شک یکی از داغ ترین موضوعات بحث درزمینه شبکه های بی سیم است. بسیاری از برجسته ترین محققان این صنعت و پردرآمدترین مدیران می خواهند هر چه زودتر این شبکه اینترنتی فوق سریع و با پهنای باند بالا را ارائه دهند.

بسیاری از مشتاقان 5G می گویند این شبکه می تواند داده های موبایل را با سرعت برق آسا و ظرفیت نامحدود انتقال دهد و کل شهر را با اینترنت کیفیت بالا پوشش دهی کند.

علاوه براین، اتصالات اینترنت اشیاء را برای میلیاردها دستگاه فراهم کرده و حتی رانندگی خودکار را ممکن می سازد، اما این صنعت استانداردهایی را تعیین کرده که قابلیت های شبکه 5G را تعریف می کنند و در همان مراحل اولیه آن را آزمایش می کنند تا محدودیت های آن مشخص شود. اما عبارت 5G در میان مردم به عنوان نوش دارویی شناخته شده که هم اکنون وجود دارد.

شاید به همین دلیل است که «سیزو اونوئه»، مدیر ارشد تکنولوژیNTT DOCOMO، بزرگ ترین اپراتور موبایل ژاپن به نقاط مختلف جهان سفر کرده و کنفرانس هایی برگزار می کند تا با شفاف سازی در این زمینه، مانع افزایش توقعات مردم از این تکنولوژی شود. اونوئه اخیراً در کوالالامپور سخنرانی کرد و در جریان آن سعی داشت بعضی از باورهای اشتباه رایج درباره 5G را از بین ببرد.

در آخر باید اظهار داشت که این فناوری در کنار سرعت بخشیدن به زندگی روزمره انسان، آن را بیشتر به سمت فناوری می‌کشاند و اینترنت اشیاء موج جدیدی از توسعه را به خود خواهند دید. این فناوری به راحتی می‌تواند راه عرضه همگانی اتومبیل‌های خودران را باز کند و در نتیجه نیاز به رانندگان کاهش پیدا خواهد کرد.