در گزارش جهت پرس بخوانید

دوباره مذاکره دوباره معطلی کشور/ آیا دولت پزشکیان از تجربیات گذشته درس می‌گیرد؟

همزمان با روی کار آمدن دولت منتسب به اصلاح‌طلبان ارتباط‌گیری صرف با غرب بدون توجه به سایر کشورها از سر گرفته شد.

دوباره مذاکره دوباره معطلی کشور/ آیا دولت پزشکیان از تجربیات گذشته درس می‌گیرد؟
211373

به گزارش جهت پرس؛ عطیه فکری _ یکی از معایب بزرگ اصلاح‌طلبان که از ابتدا به آن دچار بودند غرب‌زدگی است به طوری که ارتباط و تعامل با دنیا را محدود به کشورهای اروپایی و آمریکایی می‌بینند تا جایی که بسیاری از آن‌ها خودشان به همراه خانواده‌هایشان تابعیت کشورهای غربی را دارند یا تلاش می‌کنند تابعیت بگیرند که این مسئله از نگاه خودشان نقطه قوت است و نگاه ملی‌گرایانه نقطه ضعف بزرگی است که از عقده حقارت نشات می‌گیرد.

در طی 3 سالی که دولت شهید رئیسی پا برجا بود تعامل با دنیا رنگ و بوی واقعی به خودش گرفته بود در حدی که به صورت همزمان با شرق و غرب و حتی آمریکای لاتین هم ارتباط گرفته شده بود و از طریق سرمایه‌گذاری در کشورهای مختلف ارزآوری و سودآوری نسبتا خوبی نصیب ایران می‌شد ولی با روی کار آمدن پزشکیان باز هم مسئله اقتصاد و درآمدزایی کلان برای کشور به حاشیه رانده شد و مسائل کم اهمیت اولویت اصلی قرار گرفت.

اخیرا هم خبر مذاکره ایران با 3 کشور اروپایی تیتر اکثر خبرگزاری‌ها شده و طبق روال همیشه هیجان و ذوق‌زدگی از تک تک کلمات رسانه‌های اصلاح‌طلبان مشهود است و از طرفی رسانه‌های منتسب به اصولگرایان هم با انتقاد و اعتراض واکنش نشان دادند.

پزشکیان آمریکا

رسانه‌های خارجی پیشگام در اطلاع رسانی به مردم ایران

رسانه‌های خارجی در اطلاع رسانی به مردم ایران پیشگام هستند و رسانه‌های داخلی اخبار آن‌ها را نقل می‌کند، موضوع مذاکره ایران و اروپا مسئله بسیار مهمی است که توقع می‌رفت ابتدا از رسانه دولت به اطلاع مردم می‌رسید و بعد رسانه‌های خارجی خبر آن را رپورتاژ می‌کردند.

یک رسانه ژاپنی مدعی شده ایران در مرحله نهایی آمادگی برای برگزاری مذاکرات هسته‌ای با شرکای اروپایی توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ است. خبرگزاری ژاپنی کیودو با انتشار این مطلب نوشت: اتحادیه اروپا نیز به عنوان میانجی در این مذاکرات مشارکت خواهد کرد. این مذاکرات با هدف برطرف کردن بن‌بستی انجام خواهد شد که مذاکرات وین حدود ۲ سال پیش به آن منتهی شد.

این رسانه نوشته، این اقدام دیپلماتیک میان ایران و غرب پیش از تحلیف «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور منتخب آمریکا انجام می‌شود که در سال ۲۰۱۸ و پس از خروج از توافق هسته‌ای ایران با ادعای ناقص بودن آن و وجود اهداف نظامی در برنامه هسته‌ای ایران، سیاست فشارحداکثری را علیه ایران به کار گرفته و تحریم‌های متعددی را علیه ایران اعمال کرد.

کیودو همچنین نوشت: منابع مطلع گفته‌اند انتظار می‌رود که در این مذاکرات، برنامه هسته‌ای ایران و تحریم‌های کشورهای اروپایی علیه شرکت‌های هواپیمایی و کشتیرانی ایران نیز مورد بحث قرار بگیرد. مجید تخت روانچی، یکی از دیپلمات‌های ارشد ایرانی در جمعه آتی با نمایندگان اتحادیه اروپا، بریتانیا، آلمان و فرانسه در ژنو جهت از سر گیری مذاکرات هسته‌ای دیدار کنند. ایالات متحده، روسیه و چین در این دیدار حضور نخواهند داشت.

ساعاتی پس از انتشار این خبر، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در یادداشتی با تایید خبر کیودو از نشست معاونین وزارت امور خارجه ایران، فرانسه، آلمان و انگلیس عنوان داشت: در این دور از گفت‌وگوها که از همان نیویورک برنامه‌ریزی شده است، طیفی از مباحث و موضوعات منطقه‌ای و بین‌المللی از جمله موضوع فلسطین و لبنان، و نیز موضوع هسته‌ای مورد بحث و تبادل نظر قرار خواهد گرفت.

واکنش تحلیلگران مدافع ارتباط با غرب

اصلاح‌طلبان به همراه تئوریسین‌های خود شروع کردند و از مزایای مذاکره با اروپا یرای مردم صحبت می‌کنند تا افکار عمومی را آماده پذیرش این ماجرا کنند.

جلال خوشچهره از فعالان سیاسی اصلاح‌طلب در گفتگو با یکی از خبرگزاری‌ها گفت: کاهش تنش میان تهران با اروپا و ایالات متحده، نه تنها یک ضرورت برای همه طرف‌هاست؛ بلکه کلید برون رفت منطقه از بن‌بستی است که خسارت‌های آن همه‌گیر خواهد بود.

اگر ایران در حال حاضر دچار بن بست شده مذاکره چگونه می‌تواند او را از بن بست خارج کند؟ در دولت روحانی که فقط مسئله تحریم‌ها و هسته‌ای ایران مطرح بود نتوانستند با مذاکره کاری از پیش ببرند و فقط خسارتی بزرگ به این کشور و مردمش تحمیل کردند. اکنون که ایران برای حفظ تمامیت ارضی خود در مقابل زیاده‌خواهی رژیم صهیونیستی در تلاش است در عین حال می‌خواهد مطابق وظیفه انسانی خود از محور مقاومت هم در مقابل جنایتکارترین قوم دنیا در طول تاریخ بشریت حمایت کند، مذاکره چگونه می‌تواند از تنش‌ها جلوگیری کند و کاری کند که انرژی هسته‌ای ایران در این شرایط حفظ شود؟

اینکه نکات و دلایلشان کلیشه‌ایست و پاسخ آن بارها داده شده مهم نیست چراکه اصلاح‌طلبان در عوام فریبی سبقه درخشانی دارند اما نکته مهم اینست که همگان بی‌نتیجه بودن این راه و تلف شدن 8 سال از عمرشان را در دولت‌های یازدهم و دوازدهم دیده‌اند سوال اساسی اینجاست که چرا باید دوباره همین مسیر تکراری و بی‌نتیجه را طی شود؟ تا چه زمانی قرار است امتیاز داده شود بدون اینکه عایدی برای مردم داشته باشد؟

واکنش تحلیلگران اصولگرا نسبت به مذاکره با اروپا

روزنامه کیهان در پی انتشار خبر مذاکره ایران با 3 کشور اروپایی مطلبی برای نهی دولت از مذاکره منتشر کرده است که در اینجا به قسمت‌های از اشاره می‌شود.

کیهان نوشت: به نظر می‌رسد دستگاه‌های دخیل در امر موضوع هسته‌ای و سیاست خارجی کشور در دولت چهاردهم، با بستن چشمان خود به روی تمامی اقدامات خصمانه اروپایی‌ها در ماه‌های اخیر و در راس آن قطعنامه ضدایرانی شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که با تلاش سه کشور اروپایی و آمریکا آماده شده و به تصویب رسید، سعی در تکرار روندی دارد که پیشتر بارها و بارها در زمان مذاکرات 82 تا 84 و مذاکرات در دوران پس از خروج آمریکا از برجام مورد نقد رهبر معظم انقلاب قرار گرفته بود.
دستگاه سیاست خارجی و مسئولین عالی‌رتبه دولتی در شرایطی در صدد مذاکره با طرف‌های اروپایی هستند که رهبر انقلاب حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در سخنان خود در روز تنفیذ حکم مسعود پزشکیان صراحتا با انتقاد از بدرفتاری‌های اروپا در مسائل مختلف، بر بی‌اولویتی اروپا در سیاست خارجی ایران تاکید کردند.
ایشان در همین زمینه عنوان داشتند: «البتّه این‌جور نیست که ما بگوییم یک انگیزه‌ مخالفت و دشمنی‌ای با بعضی از کشورها، مثلاً کشورهای اروپایی ـ که حالا من جزو اولویّت‌ها آنها را ذکر نکردم ـ داریم؛ نه. علّت اینکه کشورهای اروپایی را بنده به عنوان اولویّت ذکر نمی‌کنم، این است که اینها با ما این چندساله خوب رفتار نکردند؛ با ما خوب برخورد نکردند. در قضیّه‌ تحریم‌ها، در قضیّه‌ نفت، در قضایای گوناگون، در عناوین جعلی مثل حقوق بشر و امثال اینها، با ما بد رفتار کردند؛ [اگر] این رفتار بد را نداشته باشند، البتّه آن [کشورها] هم جزو اولویّت‌های ما است، آن هم جزو مواردی است که ارتباط با آنها برای ما دارای اولویّت است. البتّه چند کشور هستند که ما اذیّت‌های آنها را، رفتار عنادآمیزشان را فراموش نمی‌کنیم. این هم راجع به این [قضیّه]. اینها توصیه‌های ما بود که عرض کردیم.»

همراهی ضدانقلاب با رسانه‌های اصلاح‌طلب

همراهی ضدانقلاب و رسانه‌های بی‌شمارشان با اقدامات اصلاح‌طلبان مسئله دیروز و امروز نیست و تبدیل به یک رویه دائمی شده است.

رهبر انقلاب به صراحت نظر خود را برای مذاکره با اروپا اعلام کردند و زمان زیادی هم از این اظهار نظر گذشته است با این وجود رسانه‌های ضدانقلاب و معاند که همواره تلاش می‌کنند پروژه‌های شکست خورده دولت‌های منتسب به اصلاح‌طلبان را به گردن رهبری بیندازند و تا این گروه در ایران رو سفید بمانند، اینبار هم با همین نقشه جلو آمدند و تصمیم مذاکره با اروپا را خواست رهبری اعلام کردند!

مذاکره

رهبر انقلاب در دیدار با بسیجیان در تاریخ 5 آذر هم نقش مهم بسیج و روحیه بسیجی در ایمن سازی کشور اشاره کردند مثال بارز آن را دانشمند شهید شهریاری زدند و گفتند: آن کسانی که توانستند توطئه‌ی خباثت‌آلود آمریکا را در قضیه‌ی اورانیوم غنی‌سازی شده ۲۰ درصد که مورد احتیاج کشور بود، توانستند آن توطئه را بشکنند، بسیجی بودند. شهید شهریاری بسیجی بود. شهدای هسته‌ای ما، اساتید بسیجی کشور بودند. یک داستانی دارد، داستان مفصلی دارد.

ما اورانیوم غنی‌سازی شده ۲۰ درصد را احتیاج داشتیم برای رادیوداروها، نیاز مبرم کشور بود، یک مقدار داشتیم، از سابق تهیه شده بود، داشت تمام می‌شد. باید می‌خریدیم، از کی؟ از آمریکا! آمریکایی‌ها گفتند که شما هر چی تولید سه و نیم درصد دارید به ما بدهید، ما در مقابل به شما ۲۰ درصد می‌دهیم. دو تا رئیس‌جمهور معروف آن روز دنیا را که من اسم نمی‌خواهم بیاورم که با ما هم روابط خوبی داشتند، واسطه قرار دادند که این اتفاق، این معامله انجام بگیرد. مسئولین کشور ما هم قبول کردند؛ این برای اواخر دهه ۸۰ است. دیده شد که آمریکایی‌ها دارند کلک می‌زنند، فهمیدیم که دارند آنها کلک می‌زنند. جلویش گرفته شد. در همان حین که این‌ها خیال می‌کردند به خاطر نیاز کشور به اورانیوم ۲۰درصد ایران تسلیم خواهد شد، در همان زمان اساتید بسیجی ما خودشان ۲۰ درصد را تولید کردند در داخل. آمریکایی‌ها باورشان نمی‌آمد که این اتفاق بیفتد. در این فرایند غنی‌سازی اورانیوم، آن بخش بسیار مشکل، رسیدن تا ۲۰ درصد است. از آن‌جا به بعد خیلی آسان است.

قطعا رهبری که تا این حد طرفدار و مدافع روحیات بسیجی و جهادی است و ماجرای فریب‌کاری غربی‌ها را بارها و بارها گوشزد کرده و بعد از سال‌ها از شهدای هسته‌ای با نیکی یاد می‌کند، پیام مذاکره و صلح یک جانبه نمی‌دهد.