در جهت پرس بخوانید

خیزش علیه صیهونیست‌ها در قلب اروپا

در بازی روز شنبه بین تیم‌های “مکابی تل‌آویو” با “آژاکس آمستردام”، هواداران مکابی شعری در حمایت نسل کشی در غزه خوانند و پرچم فلسطین را آتش زدند، همین امر باعث خشم حامیان مردم مظلوم فلسطین شد و در حاشیه بازی به شدت صهیونیست ها را مورد ضرب‌وشتم قرار دادند، آن هم در قلب اروپا!

خیزش علیه صیهونیست‌ها در قلب اروپا

به گزارش جهت پرس؛ زهرا لایق حقیقی؛ چرا هواداران تیم مکابی با خیال راحت با حمایت پلیس در روزهایی که میدانند جهان نسبت به مسئله فلسطین حساس شده است انقدر بی مهابا به فلسطینیان توهین کردند؟

دلیل این سوال به سالهای دور در زمانی که اسرائیلیان آواره قبل از مهاجرت به فلسطین به برخی از کشورهای غربی مهاجرت کردند. اکنون بعد از ماجرای 7 اکتبر ورق امنیت صهیونیست ها در سراسر دنیا تغییر کرده است.

یهودیان در هلند

حدود سال 1590 ميلادي تعداد كثيري از بازرگانان اهل پرتغال در قسمت شمالي هلند ساکن شدند. اين افراد به ظاهر مسيحي شده بودند ولي در حكومت جمهوري به آیین یهودیت خود بودند. در هلند هيچگاه قانون معتبر عمومي ويژه يهوديان وضع نشد بلكه هر ايالتي، خود مستقلا در مورد پذيرش يهوديان تصميم مي‏گرفت. به دنبال پذيرش يهوديان در هر ايالت، آنها مجاز به انجام فرائض مذهبي خود نيز بودند. هيچگاه در هلند محل خاصي براي يهوديان به نام «گتو» وجود نداشته و داشتن علائم خاص ظاهري براي مشخص بودن مذهب آنها صورت نگرفته است. انجمن‏هاي يهوديان در ايالات مختلف از استقلال زيادي برخوردار بودند. يهوديان فقط از عضويت و همكاري در اصناف منع شدند.

يهوديان اكثرا در غرب هلند يا به عبارتي آمستردام، لاهه، ميدلبورگ و روتردام و عده‏اي نيز بطور پراكنده در مناطق ديگر سكونت داشتند. تعداد يهوديان اشكنازي كه پس از سال 1620 ميلادي از لهستان و آلمان به هلند مهاجرت كردند، بيش از سفارادي‏ها بود. در سال 1635 انجمن مستقل يهوديان آلماني كه از فرهنگ بالايي برخوردار بودند تاسيس شد. تفاوت ميان اين دو گروه از يهوديان بسيار بارز بود: يهوديان اشكنازي به زبان ييديش تكلم مي كردند و يهوديان اسپانيايي – پرتغالـي در مكاتبات خود از زبان اسپانيايي اسـتفاده مي‏كردند.

انجمن پرتغالي‏‌ها هسته‌هاي قدرتمند و ثروتمند داشت. بازرگانان يهودي اهل پرتغال به سيستم بازرگاني بين المللي راه يافتند و سهم به سزايي در شكوفايي اقتصادي دوران طلايي هلند داشتند.

انجمن پرتغالي‏‌ها هسته‌هاي قدرتمند و ثروتمند داشت. بازرگانان يهودي اهل پرتغال به سيستم بازرگاني بين المللي راه يافتند و سهم به سزايي در شكوفايي اقتصادي دوران طلايي هلند داشتند. بازرگانان سفارادي در كارخانجات قند و شكر و در صنعت برش الماس ، توليد ابريشم و تنباكو نقش مهمي داشتند. اما همكيشان اشكنازي آنها عموما متمكن نبوده و در كارهايي چون خريد و فروش چارپايان و ذبح اشتغال داشتند. بعد از سال 1770 ميلادي در كشور هلند بر تعداد انجمن‏هاي كليميان افزوده شد. در سپتامبر 1796 به دستور حكومت فرانسه حقوق شهروندي يهوديان به رسميت شناخته شد. اما اين به رسميت شناختن به قيمت از دست رفتن زبان رايج ميان آنها تمام شد.

ماجرای فوتبال هلند

در حاشیه مسابقه تیم فوتبال اسرائیلی “مکابی تل‌آویو” با “آژاکس آمستردام”، هواداران مکابی، شروع به خواندن آواز نسل‌کشانه علیه کودکان غزه با حمایت از پلیس کردند و در شهر پرچم‌های فلسطین را از خانه‌ها پایین کشیدند و یک پرچم را آتش زدند و در زمان سکوت به احترام به قربانیان سیل والنسیا بی‌احترامی کردند، ولی بعد از بازی به شدت مورد ضرب‌وشتم قرار گرفتند.

این اهانت‌ها در پی حمایت پلیس آمستردام رخ داد. یهودیان مخفی در هلند، با تصور اینکه دیگر می‌توانند در دنیا حضور پیدا کنند و کار گروه های مقاومت تمام است و مثل قبل در امنیت کامل کشورهایی هستد که به آنها پناه داده‌اند شروع به خود نمایی کردند اما اثرات عملیات 7 اکتبر گروه های مقاومت فلسطین و جنایات رژیم صهیونیستی علیه مظلومان را نادیده گرفته بودند.

بعد از 7 اکتبر ورق در تمام دنیا برگشت. ندای آزادی خواهی و مظلومیت فلسطین علیرغم سانسورهای شدید، بیشتر از گذشته در دنیای غرب انعکاس یافت.

اتفاقی که در آمستردام رخ داده، پیش‌لرزه‌های خفیف اتفاقی است که قرار است در آینده رخ بدهد.
ترومایی که یکسال اخیر اسرائیل با نسل‌کشی، پاکسازی قومی و تحقیر فلسطین رقم زده و رفتار آمریکا، انگلیس و آلمان در حمایت از آن، تبدیل به موجهای خشونتی خواهد شد که مخصوصاً در اروپا و با حضور میلیونها مهاجر و پناهنده تحقیر شده، امکان بروز پیدا می‌کند.

ترس اسرائیلی‌ها برای جانشان

پلیس هلند به منظور حفاظت از جان اسرائیلی‌ها هرگونه تظاهرات و تجمع برای آن چه یادبود «قتل عام یهودیان توسط نازی ها در آلمان در سال ۱۹۳۸» می‌نامد را ممنوع کرد.

دیک شوف، نخست وزیر هلند تاکید کرده از این اتفاق در کشورش «وحشت زده» شده است.

اسحاق هرتزوگ رئیس رژیم صهیونیستی نیز در گفت و گو با ویلم الکساندر، پادشاه هلند از این حادثه به عنوان موضوعی هراس‌آور و شوکه‌کننده یاد کرده است.

روزنامه ایندیپندنت نیز نوشت، بنیامین نتانیاهو، ‌ نخست وزیر رژیم صهیونیستی به منظور حفظ جان اسرائیلی‌ها دستور ارسال دو هواپیمای نجات به هلند برای تخلیه آن‌ها از این کشور را صادر کرده است. نتانیاهو اعلام کرد که هواپیماهایی شامل تجهیزات پزشکی و امدادی را به هلند می فرستد.

آغاز دستگیری

بعد از ماجرای درگیری بین حامیان فلسطین و حامیان اسرائیل، دولت هلند در کاری نمایشی برای اعام ایجاد امنیت برای صهیونیست های ساکن هلند اقدام به دستگیری برخی افراد در آمستردام نمود.

چرا حمایت هلند از صهیونیستها و نگرانی نتانیاهو نمایشی است؟

این در حالی است که با گذشت بیش از یک سال از حمله رژیم صهیونیستی به غزه و اصرار نتانیاهو برای تداوم جنگ به رغم درخواست بسیاری از اسرائیلی‌ها برای آتش‌بس با حماس و بازگرداندن اسرای اسرائیلی، وی پس از حادثه آمستردام در نمایشی فریب‌کارانه خواستار افزایش امنیت برای جامعه یهودی در هلند و اقدام سریع این کشور اروپایی علیه عاملان آن شد. سرهنگ ناداو شوشانی، سخنگوی بین‌المللی ارتش اسرائیل، نیز در راستای فریب افکار عمومی داخل اسرائیل تصمیم این رژیم برای ارسال هواپیما به آمستردام را بخشی از “وظیفه تاریخی(رژیم) حفاظت از مردم اسرائیل” توصیف کرد.

برخی از یهودیان می‌گویند که نتانیاهو برای امنیت مردم در سرزمین اشغالی کاری انجام نداد و حتی برای آزادی اسرای اسرائیلی هیچ اقدامی نکرد. اکنون باور کنیم نگران یهودیان ساکن در هلند است؟

فردای اعتراضات

مردم هلند پس از درس فراموش نشدنی که به تماشاگران تیم اسرائیلی مکابی دادند، در حمایت از اقدام دیشب جوانان غیور هلندی و حمایت از فلسطین به خیابان ها آمدند.

در مجازی چه گذشت

اهالی مجازی نیز از این خیزش مردم هلند، در کشوری که تامین کننده آرامش برای یهودیان ساکن هلند هستند به این نکته اشاره کردند که دیگر زمان فراموشی ظلم فلسطین پایان یافته است و زمان بیداری کشور نسبت به فلسطین است. این بیداری را ثمر 7 اکتبر و عملیات طوفان الاقصی میدانند.