حواس‌مان باشد کجا را پاتوق می‌کنیم!

این روزها در مجاورت مترو تئاتر شهر پاتوقی به عنوان «قرار وسط شهر اینجاست» ایجاد شده؛ مکانی که گفته می‌شود برای گفتگوهای صمیمانه تعریف شده است.

حواس‌مان باشد کجا را پاتوق می‌کنیم!
230089

به گزارش جهت پرس؛ ایجاد فضاهایی برای گفتگو در چهارراه ولیعصر اتفاق تازه‌ای نیست. در بسیاری از رویدادهای مهم سیاسی و اجتماعی همچون انتخابات دوره‌های مختلف ریاست جمهوری، معمولا یکی از مکان‌هایی که در آن بحث و گفتگو انجام می‌شود، ضلع شمالی مجموعه تئاتر شهر و در مجاورت ایستگاه مترو است.

پیش از این هم ایستگاه‌هایی به صورت سرباز یا سرپوشیده برای انجام این گفتگوها ایجاد شده است.

این روزها نیز مکانی با تابلوی «قرار وسط شهر اینجاست» در مجاورت همین ایستگاه مترو ایجاد شده؛ مکانی سرپوشیده، با میز و صندلی‌های متعدد که در آن از شهروندان با چای به صورت رایگان پذیرایی می‌شود و فضا و تجهیزاتی هم برای اجرای موسیقی در آن به چشم می‌خورد.

بر اساس پرس و جوی خبرنگار ایسنا، این مکان از سوی شهرداری تهران و برای انجام گفتگوهای صمیمانه میان شهروندان و برخی از چهره‌های شناخته شده ایجاد شده است.

حواس‌مان باشد کجا را پاتوق می‌کنیم!

ایجاد چنین فضاهایی به ویزه در نقاط پرتردد شهر که شهروندان خسته از کار روزانه می‌توانند لحظاتی در آن استراحت کنند و گلویی تازه کنند و احیانا بتوانند گفتگو و مراوده‌ای هم با یکدیگر داشته باشند، اتفاقی مثبت است ولی در انتخاب مکان این گونه پاتوق‌ها باید دقت بیشتری داشت.

مجموعه تئاتر شهر به عنوان یکی از نمادهای مهم فرهنگ و هنر کشور و یکی از بناهای منحصر به فرد ملی کشورمان همچنان نیازمند معرفی به شهروندان است چراکه طی این سال‌ها نتوانسته‌ایم این مکان هنری را به شکل درستی به شهروندان معرفی کنیم.

استقرار چنین پاتوق‌هایی در ضلع شمالی این مجموعه و در کنار ایستگاه مترو سبب شده تا بنای زیبای تئاتر شهر بیش از گذشته از چشم رهگذران دور بماند. این موضوع به ویژه در شرایط فعلی که دور تا دور تئاترشهر به منظور ایجاد حریم، بسته و با ایرانیت پوشیده شده است، برای دلسوزان فرهنگ و هنر غم‌انگیز است.

پیش از این بارها نسبت به استقرار غرفه‌های فروش غذا و محصولات استان‌ها در اطراف این مجموعه انتقاد شده است چراکه این غرفه‌ها نه تنها ساختمان تئاتر شهر را از نظرها دور می‌کردند، بلکه از نظر زیبایی‌شناسی شهری نیز کوچک‌ترین تناسبی با تعریف فرهنگی و ملی این مجموعه نداشتند.

حواس‌مان باشد کجا را پاتوق می‌کنیم!

حالا استقرار این پاتوق جدید نیز در کنار تمام مزایای آن این ایراد را به عملکرد شهرداری وارد کرده که تئاتر شهر را بیش از گذشته از چشم رهگذران و شهروندان دور می‌کند.

این در حالی است که از فردا، سوم بهمن ماه، چهل و سومین جشنواره بین‌المللی تئاتر فجر آغاز به کار می‌کند؛ رویدادی که به عنوان یکی از جشن‌های پیروزی انقلاب اسلامی برپا می‌شود اما در اطراف مجموعه تئاتر شهر به عنوان اصلی‌ترین میزبان جشنواره فجر، نه تنها هیچ نماد و نشانی به عنوان تبلیغات شهری جشنواره دیده نمی‌شود، بلکه با ایجاد پاتوق یادشده، هم جشنواره و هم تئاتر شهر بیش‌تر به انزوا کشیده شده است.

بر اساس پرس و جوی ما استقرار این پاتوق تا شامگاه پنجشنبه، چهارم بهمن ماه ادامه دارد و بدین ترتیب برنامه‌های آن با دو روز جشنواره تئاتر فجر همزمان خواهد شد.

جامعه تئاتری بارها این مطالبه را گوشزد کرده که هر کشور دیگری مجموعه‌ای مانند تئاتر شهر ما می‌داشت، به جای اینکه مدام آن را از نظرها دور کند، در ویترینی قرارش می‌داد تا بیش‌تر به چشم مردم و رهگذران بیاید. حال که این مطالبه سال‌هاست بر زمین مانده، دست‌کم تئاتر شهر را بیش از این در حاشیه قرار ندهیم که انزوای آن، هم بی‌اعتنایی به تئاتر است و هم معماری و هم بی‌توجهی به بنایی که جزو فهرست میراث ملی به شمار می‌آید.

حواس‌مان باشد کجا را پاتوق می‌کنیم!