در گزارش جهت پرس بخوانید

حماقت آمریکا،‌ جنگ اوکراین را تبدیل به جنگ جهانی می‌کند؟

آمریکا مصرانه در پی به وجود آوردن جنگ جهانی دیگری در نیاست و اینبار نوبت به اوکراین رسیده تا بازیچه دست آمریکا برای قدرت نمایی شود.

حماقت آمریکا،‌ جنگ اوکراین را تبدیل به جنگ جهانی می‌کند؟
211279

به گزارش جهت پرس؛ عطیه فکری _ در پی انتشار خبر صدور مجوز ارسال موشک‌های دوربرد به اوکراین برای مقابله با روسیه، اوکراین با تهدید جدی کرملین مواجه شد که اگر از آن موشک‌ها علیه روسیه استفاده کند از اوکراین جز تلی از خاک باقی نمی‌گذارد.

شبکه آمریکایی سی ان ان به نقل از رسانه‌های روسیه گزارش کرد که اوکراین پس از دریافت مجوز از سوی دولت جو بایدن، موشک‌های ATACMS آمریکایی را به منطقه روسی بریانسک شلیک کرده است. خبرگزاری تاس روسیه به نقل از وزارت دفاع روسیه گزارش کرد که پدافند هوایی روسیه، پنج موشک ATACMS را بر فراز منطقه بریانسک سرنگون کرده است. بر اساس این گزارش، تکه‌های موشک دوربرد آمریکایی در قلمرو یک تأسیسات نظامی سقوط کرده است و منجر به بروز آتش‌سوزی شده است که البته مهار شده است و تلفات یا خساراتی نداشته است.

نیویورک‌تایمز روز یکشنبه به نقل از مقام‌های دولت آمریکا که نامی از آنها نبرده بود گزارش کرد برای اولین بار دولت بایدن به اوکراین، مجوز استفاده از موشک‌های دوربرد آمریکا را داده است و این‌که اولین حمله اوکراین به خاک روسیه احتمالا با استفاده از موشک‌های ATACMS صورت خواهد گرفت. فرانسه و انگلیس نیز مجوز استفاده از تسلیحات دوربرد برای حمله به روسیه را صادر کرده‌اند. تصمیم جنجالی بایدن واکنش‌های منفی زیادی را به همراه داشته است به طوریکه بسیاری از تحلیلگران تاکید کرده‌اند که چنین اقدامی می‌تواند پایان دوران ولودیمیر زلنسکی را رقم بزند.

آمریکا مصرانه به دنبال جنگ جهانی!

آمریکا مصرانه به دنبال تضعیف و نابودی روسیه است و برای این هدف حتی راضی به راه انداختن جنگ جهانی و درگیر کردن کشورهای غربی و شرقی در این جنگ است. اوکراین ابلهانه افسار خود را به دست آمریکا داده و دلخوش به وعده وعیدهای این کشور در تامین مایحتاج نظامی است در صورتی که آمریکا هر جای این جنگ حس کند کوچکترین ضرری متوجه خودش می‌شود عقب نشینی می‌کند و اوکراین را به حال خودش رها می‌کند، اوکراین فقط یک بازیچه است تا آمریکا به اهدافش برسد.

مثال و مصداق بارز آن تعطیلی سفارت آمریکا در اوکراین است، صرفا به این دلیل که تصور می‌کند بعد از حمله موشکی اوکراین به روسیه قطعا مقامات کرملین بیکار نمی‌مانند و به اوکراین حمله می‌کنند در نتیجه آمریکا نیروهای خودش را از کی‌یف خارج کرد و سفارت‌خانه را هم تعطیل کرد.

آمریکا

روزنامه انگلیسی «تایمز» در تحلیلی درباره تحولات اخیر جنگ اوکراین نوشته است: «جنگ در اوکراین بعد از آنکه کی‌یف در پی یک انتظار طولانی موافقت جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا را دریافت و برای نخستین بار موشک‌های بالستیک آمریکایی اتکمز را تا مسافت ۷۰ مایل به داخل عمق خاک روسیه شلیک و به یک تاسیسات انبار سلاح در منطقه بریانسک حمله کرد وارد یک مرحله جدید شده است. مسکو ادعا کرده که پنج عدد از این موشک‌ها که هر کدام نزدیک به ۱۶۰ کیلو مواد منفجره دارند را سرنگون کرده و آخرین موشک از مجموع شش موشک نیز آسیب دیده است.»

تایمز ادعا می‌کند موشک‌های آمریکایی اتکمز به دلیل داشتن سرعتی بیش از سه برابر سرعت صوت، یعنی دست کم ۰.۶ مایل بر ثانیه به گونه‌ای طراحی شده‌اند تا بر سامانه‌های پدافند هوایی غلبه کنند «بنا بر این ادعای مسکو درخصوص اقدام پدافندی موفقیت آمیز ممکن است قابل تردید باشد.»

حتی اگر ادعای روسیه نیز بلوف و رجزخوانی جنگی باشد این واقعیت که توانایی نظامی بسیار بالاتری نسبت به اوکراین دارد غیر قابل انکار است و می‌تواند تلفات و خسارت‌های زیادی روی دست اوکراین بگذارد که این ماجرا برای سازمان ملل و حامیان حقوق بشر اهمیتی ندارد. سال‌هاست که این باور در اذهان عمومی تعمیق شده که جان و مال مردم دنیا اهمیتی برای سیاستمداران در کشورهای ابر قدرت ندارد و صرفا به دنبال سیر کردن شهوت قدرت و زیاده‌خواهی‌های خود هستند و شعار حقوق بشر در پی کشتارهای فجیع و وحشیانه‌ای که رخ می‌دهد فقط یک شوخی و سرگرمی است و کاربرد دیگری ندارد.

واکنش روسیه به شلیک موشک‌ها چه بود؟

پوتین در واکنش به تهدیدات و حملات موشکی پیشتر اعلام کرده بود که اگر آمریکا به این اقدامات خود ادامه دهد و بیش از این در جنگ بین اوکراین و روسیه دخالت کند، او هم ناچار به استفاده از سلاح‌ هسته‌ای می‌شود. استفاده از سلاح هسته‌ای یعنی نابودی چندین کشور و تاسیساتی که جبران آن‌ها دهه‌ها زمان می‌برد.

طبق اعلام وزارت دفاع روسیه، اوکراین شش موشک بالستیک به یک تأسیسات در بریانسک شلیک کرده است. وزارت دفاع روسیه همچنین اعلام کرد: «براساس اطلاعات تأیید شده در این حمله از موشک‌های اتکمز ساخت آمریکا، موشک‌های عملیاتی-تاکتیکی استفاده شده است.»

آمریکا

دفاع هوایی روسیه پنج موشک را منهدم کرد و یکی دیگر از موشک‌ها آسیب دید. قطعات موشک آسیب‌دیده بر روی زمین یک تأسیسات نظامی افتاد و باعث آتش‌سوزی شد. این آتش خاموش شده و هیچ گونه تلفات یا خسارت دیگری از این حمله گزارش نشده است. روسیه در جبهه‌های شرقی اوکراین در حال انجام عملیات است و همزمان با هدف آسیب زدن به شبکه برق اوکراین و بهره‌برداری از سرمای هوا در سومین زمستان پیاپی، با حملات موشکی و پهپادی به شهرهای اوکراین ضرباتی وارد می‌کند.

بی‌توجهی به هشدار روسیه در استفاده از سلاح‌های هسته‌ای

با وجود دست برتر مسکو در نبرد با اوکراین و پیروزی ترامپ در انتخابات، مجوز بایدن به کی‌یف برای استفاده از تسلیحات دوربرد با هدف حمله به عمق خاک روسیه جز ایجاد جنگ جهانی پیام دیگری ندارد. علاوه بر آمریکا متاسفانه کشورهای اروپایی هم نقش جدی و اساسی داشتند به طوری که انگلیس و فرانسه هم به نوبه خود پیشرفته موشک‌هایشان را در اختیار اوکراین قرار دادند.

موضوع مهم دیگر، تغییر دکترین هسته‌ای از سوی روسیه است که مقام‌های کرملین همواره به غرب در این زمینه هشدار می‌دادند.

پوتین گفت روسیه حق استفاده سلاح هسته‌ای در مواجهه با تهاجم خارجی را برای خود محفوظ می‌داند، از جمله در مواقعی که دشمنان حتی با استفاده از سلاح‌های متعارف و غیرهسته‌ای، یک تهدید حیاتی علیه روسیه ایجاد کنند.

حماقت آمریکا

در همین ارتباط «دیمیتری پسکوف» سخنگوی کرملین نیز اظهار داشت که تصمیم مسکو برای به‌روزرسانی دکترین هسته‌ای روسیه از مواضعی ناشی شده که کشورهای غربی علیه این کشور اتخاذ کرده‌اند.

این اتفاق اما در نهایت روز سه شنبه (۲۹ آبان) همزمان با هزارمین روز جنگ اوکراین و دقیقاً یک روز پس از چراغ سبز آمریکا به اوکراین برای استفاده از تسلیحات دوربرد رخ داد. پوتین فرمانی را به امضا رساند که به موجب آن، مسکو از این پس اجازه خواهد داشت تا علیه «یک کشور غیرهسته‌ای» به شرط اینکه آن کشور از حمایت قدرت‌های هسته‌ای برخوردار شده باشد، از تسلیحات هسته‌ای خود استفاده کند.

تحریک روسیه به اقدام شتابزده و نسنجیده و بهره‌گیری مسکو از تسلیحات نامتعارف و کشتار جمعی علیه اوکراین از دیگر اهداف غرب نسبت به اعطای این مجوز جنجالی است. آمریکای بایدن و متحدان اروپایی آن درصددند از این طریق به حمایت بی‌چون‌وچرای خود از کی‌یف مشروعیت ببخشند و ضمن ائتلاف‌سازی جهانی علیه مسکو، دست ترامپ را برای انعقاد پیمان صلح احتمالی ببندد. هدف فقط بر پایی جنگ جهانی است.