حضوربازیگرمشهور هالیوود در عربستان بعد از سوختن خانه‌اش!

در سال‌های اخیر، عربستان سعودی در تلاش برای معرفی خود به‌عنوان یک مرکز جهانی فرهنگی و تفریحی پای تعداد زیادی از سلبریتی‌های بین‌المللی را به ریاض باز کرده است و بسیاری از قوانین و خطوط قرمزقبلی خود را نیز برای این منظور کنار گذاشته است. در جدیدترین این اتفاق، آنتونی هاپکینز که خانه خود را در آتش‌سوزی لس‌آنجلس از دست داد، به عنوان مجری و خواننده در یک برنامه سعودی حاضرشد.

حضوربازیگرمشهور هالیوود در عربستان بعد از سوختن خانه‌اش!
230305

به گزارش جهت پرس؛ آنتونی هاپکینز پس از از دست دادن خانه‌اش در آتش‌سوزی پاسیفیک پالیسید، برای اولین بار در یک رویداد عمومی شرکت کرد و به عربستان سعودی سفر کرد.هاپکینز در طول حضور خود در عربستان سعودی، در مراسم جوایز «جوی» (Joy Awards) شرکت کرد که برای تقدیر از دستاوردهای هنری جهان عرب برگزار می‌شود.

ستارگان هالیوود یکی پس از دیگری در جشنواره‌ها و رویدادهای پرزرق‌وبرق عربستان حاضر می‌شوند؛ حضوری که با دلارهای نفتی ریاض رقم می‌خورد. در حالی که عربستان تلاش می‌کند با جذب سلبریتی‌ها چهره‌ای مدرن از خود به نمایش بگذارد، این خوش‌رقصی هالیوودی‌ها زیر سایه اهداف تبلیغاتی و سیاسی سعودی، انتقادهای بسیاری را برانگیخته است.

آنتونی هاپکینز، بازیگر سرشانس هالیوود، در جریان جشنواره «جوی» ریاض با اجرای برنامه‌ای به نام «زندگی یک رویاست» در تئاتر بکر الشدی، نگاه‌ها را به خود جلب کرد. این هنرمند برجسته در این برنامه که توسط مورگان فریمن معرفی شد، سخنان خود را با عبارت عربی «السلام علیکم» آغاز کرد. این بازیگر که برنده جایزه اسکار و همچنین یک آهنگساز می‌باشد، کنسرت گالا را که آثارش توسط ارکستر فیلارمونیک سلطنتی بریتانیا اجرا شد، میزبانی کرد.

هاپکینز از ترکی آل‌شیخ، رئیس اداره کل سرگرمی عربستان، برای دعوتش به ریاض تشکر کرد و گفت: «از صمیم قلب بسیار سپاسگزارم که می‌توانم قطعه زندگی یک رویاست را برای اولین بار در مراسمی در ریاض اجرا کنم.»
در این رویدادها که در ریاض، پایتخت عربستان سعودی برگزار شد، گروهی از ستارگان هالیوود مانند متیو مک‌کانهی، مورگان فریمن و دیگر چهره های سرشناس دنیا نیز حضور داشتند. اما این تنها نمونه‌ای از موج جدید سلبریتی‌هایی است که در سال‌های اخیر به عربستان سعودی سفر می‌کنند. این کشور در تلاش است با بهره‌گیری از برنامه‌های چشم‌انداز ۲۰۳۰ خود، میلیون‌ها دلار برای جذب چهره‌های بین‌المللی و برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری هزینه کند تا از این طریق کسب ثروت کند.نکته جالب توجه در این زمینه زیرپا گذاشتن قواعد و قوانینی است که قبلا در این کشور به عنوان کشوری مسلمان و دارای یکی مهمترین شهر مذهبی دنیا یعنی مکه، خط قرمز محسوب می‌شود اما این روزها به خاطر جذب دلار و سرمایه بی حاشیه رفته است. حتی سلبریتی‌ها نیز به خاطر کسب بخشی از این درآمد هنگفت برخلاف آنچه از کشورهای مسلمان در دنیا تبلیغ می‌شود سفیر ری‌برندینگ عربستان می‌شوند.

در این راستا، چهره‌های بزرگ سینما و ورزش همچون ماریا کری، ویل اسمیت، نیمار، کریستیانو رونالدو و جانی دپ نیز تاکنون در جشنواره‌ها و رویدادهای این کشور حضور یافته‌اند. برای مثال ماریا کری در افتتاحیه استراحتگاه لوکس بانیان تری در العلا در یک رویداد به صورت وی آی پی اجرا کرد. ویل اسمیت، ستاره هالیوود، در اولین سفر خود به عربستان، در جام شتر العلا حضور یافت و از هگرا، یک سایت میراث جهانی یونسکو و نمایشگاه اندی وارهول بازدید کرد.

جانی دپ نیز به عربستان سفر کرد و از العلا بازدید کرد. این سفر پس از اعلام حمایت جشنواره فیلم دریای سرخ از فیلم جدید او انجام شد و وزیر فرهنگ عربستان به مناسبت این حضور، عکسی سلفی با این ستاره منتشر کرد.
نیمار، ستاره تیم الهلال، در تبلیغی برای برند عطر ابراهیم القرشی با لباس‌های سنتی سعودی ظاهر شد.کریستیانو رونالدو که پس از پیوستن به باشگاه النصر، حضور دائمی در رویدادهای ورزشی عربستان دارد، در مسابقات بوکس همراه با آنتونی جاشوا دیده شد. این چهره‌ها با حضور در چنین رویدادهایی، هم‌راستا با هدف عربستان برای تبدیل شدن به قطب فرهنگی و تفریحی منطقه، نقشی کلیدی در بازاریابی چهره‌ای مدرن از این کشور ایفا می‌کنند.

در کنار این چهره‌ها، باشگاه النصر ویدئویی به مناسبت روز ملی عربستان منتشر کرد که در آن کریستیانو رونالدو، سادیو مانه و دیگر ستارگان فوتبال در حال اجرای رقص سنتی سعودی (رقص عَرضَه)، دیده می‌شوند. این ویدئو نه‌تنها نشان‌دهنده ارتباط این ستارگان با فرهنگ سعودی است، بلکه بازتابی از تلا‌ش‌های عربستان برای جلب توجه جهانی به خود به شمار می‌رود.
تمامی این رویدادها و حضور سلبریتی‌ها در عربستان، که با هزینه‌های هنگفت از سوی دولت عربستان انجام می‌شود، به‌طور مستقیم به هدف این کشور برای بازتعریف هویت خود و تبدیل شدن به یک قدرت فرهنگی جهانی مرتبط است. اما این روند بدون انتقاد نبوده و برخی این اقدامات را به‌عنوان تلاش‌هایی برای پنهان کردن مشکلات داخلی و نقض حقوق بشر در این کشور می‌بینند.