در استقبال از دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی(10)
حاج قاسم سلیمانی میخواست رئیسجمهور شود؟
حاج قاسم حتی معروفیت بعد از مطرحشدن مسائل منطقهای و وضعیت سوریه و عراق و تلاشهای ایشان در مبارزه با تروریست و داعش را هم دوست نداشت.
مراسم دومین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی، فرمانده نیروهای قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی از ۱۰ دی تا ۱۷ دی در سراسر کشور برگزار میشود، در سلسله یادداشتهایی از چهرههای فرهنگی، اجتماعی و سیاسی به استقبال این رویداد مهم خواهیم رفت.
محمدصادق کوشکی، استاد دانشگاه و کارشناس سیاسی نوشت: سال ۹۱ بود و فضای کشور در بحبوحه انتخابات ریاست جمهوری سال ۹۲ بود؛ آن زمان سردار سلیمانی هنوز خیلی در فضای رسانهای مطرح نشده و خیلی مشهور نبود چراکه ایشان شخصاً از مطرح شدن در فضای رسانهای گریز داشتند؛ اوایل بحران سوریه هم بود و هنوز خیلی بحث مدافعین حرم و داعش و امثالهم مطرح نبود و به همین سبب ایشان خیلی کم مطرح و شناخته شده بودند.
اما اندیشکده ها، پژوهشکدهها و نشریات اروپایی خصوصاً آمریکایی ایشان را خیلی میشناختند و در موردشان مطلب زیاد منتشر میکردند.
غربیها در این مطالب منتشرشده در سایتها، نشریات و بولتنهایشان نقاط قوت سردار سلیمانی را برشمرده بودند و گفته بودند شخصیت و اقتدار این فرد به شکلی است که قدرتهای غربی به دنبال مذاکره با وی هستند ولی او نمیپذیرد، این فرد خیلی قاطع است و هیچ امتیازی به دشمن نمیدهد و مواردی از این قبیل.
بنده هم ویژگیهای بارز شخصیتی حاج قاسم را به روایت اندیشکده ها و پژوهشکدههای غربی و برخی از نشریات آمریکایی منسجم کرده و با این عنوان و محتوا مطلبی نوشتم که ما در سال آینده یعنی سال ۹۲ باید رئیسجمهوری داشته باشیم که چنین ویژگیهایی داشته باشد.
مطلب در یکی از سایتها منتشر و استقبال هم شد اما یکی دو روز بعد از دفتر آقای سلیمانی با من تماس گرفتند که نباید چنین مطلبی تهیه و منتشر میشد و من پاسخ دادم که در واقع شخصیت آقای سلیمانی دیگر شخصیت فردی نیست و از طرفی من بخش خیلی کوچکی از آنچه در اروپا و آمریکا منتشر شده را منتشر کردهام آن هم نه به این عنوان که مثلاً شخص آقای سلیمانی رئیسجمهور شود نه! ایشان هیچ تمایلی به این بحثها نداشت و بحث منم این نبود ولی منظور این بود که جامعه یک الگویی داشته باشد که اگر قرار است کسی را انتخاب کند چنین ویژگیهایی داشته باشد که دشمن ناگزیر از این باشد که از وی تعریف کند و جامعه با اقتدار از ایشان یاد کند.
با این حال دوستانی که از دفتر ایشان تماس گرفته بودند گفتند که سردار سلیمانی ترجیح میدهد که حتی این بحث هم در نشریات و رسانههای داخلی مطرح نشود.
بااینحال این از ویژگیهای بارز شخصیتی سردار سلیمانی بود که بهشدت از رسانهای شدن و معروفیت ابا داشتند مانند خصلت رزمندههای زمان جنگ دوست داشتند به تعبیر امام نام و نشان در گمنامی داشته باشند.
حتی معروفیت بعد از مطرحشدن مسائل منطقهای و وضعیت سوریه و عراق و تلاشهای ایشان در مبارزه با تروریست و داعش که جنبه رسانهای پیدا کرد و شخصیتشان در فضای رسانهای و نشریات مطرح شد و جامعه کمکم ایشان را شناختند هم خیلی مطلوب ایشان نبود.
چنانچه به سبب اقتضای موضوع کار در سوریه و عراق و بحث داعش به تدریج بخشی از شخصیت ایشان معرفی و همان بخش محدود که معرفی شد محبوب جامعه ایرانی شد ولی اگر اختیار با خود سردار سلیمانی بود لحظهای دوست نداشت کسی بشناسدش و میخواست بتواند در کمال گمنامی مثل گذشتههای دور و در زمانی که ایشان مسئول قرارگاه امنیت شرق کشور بودند و فرماندهی لشکر ثارالله در دهه ۷۰ شمسی یعنی سالهای ۷۰ تا ۷۶ را داشتند کلاً شناختهشده نباشند و بتوانند در گمنامی کارشان را پیش ببرند.
امید است که این ویژگیهای بارز سردار سلیمانی موردتوجه قرار گیرد و این ویژگیها مثل اقتدار در برابر دشمن، نفوذناپذیری، تهاجمی عمل کردن در برابر دشمن نه تدافعی و همان ویژگیهایی که نشریات آمریکایی و اندیشکده ها پیش از نشریات داخلی به آن پی برده و ایشان را توصیف کرده بودند که نیاز جامعه امروز است در انتخابات آتی مجلس موردتوجه بوده و افرادی با این ویژگیها توسط مردم انتخاب شوند.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.