توهم مقاومت
امروز مسعود پزشکیان به شکل رسمی با مشاور خود در حوزه سیاست خارجی در تلویزیون حاضر شد: محمد جواد ظریف! مهمترین عضو کابینه حسن روحانی.
به گزارش جهت پرس؛ اهمیت صحبتهای اخیر محمدجواد ظریف در این نیست که یک بار دیگر ما را به قمار از پیش باختهی برجام دعوت میکند. این سخن که حرف جدیدی نیست. خطر بزرگ حرفهای ظریف آن جایی مشخص میگردد که او به نحوی هنرمندانه و فنی تمام نسخههای تعامل و سازش و تسلیم را در صحنهی مقاومت ترسیم میکند.
او مثل روحانی به صراحت نمیگوید «کربلا درس مذاکره است» و اجازه نمیدهد آشکارگی تناقضش او را گیر بیندازد؛ جواد ظریف به زیبایی و با ادبیات تئوریهای سازهانگاری مبارزه را در قامت قدرت هنجاری و معنایی طرح میکند تا دست از تأکید بر قدرت نظامی برداریم و همچنان خیال کنیم در حال مبارزه هستیم.
طرح ایده قدرت هنجاری و معنایی در شرایط جنگی امروز دنیا، ناشی از همان جهانی است که ظریف قبلتر آن را به پیش کشیده بود: جهان پساقطبی. جهان پساقطبی جهانی است خالی از ابرقدرت که اجازهی نقشآفرینی کوچکترین بازیگران را دوشادوش مقامات سیاسی بلند دنیا میدهد.
در این جهان ذهنی ظریف، اروپا هر چقدر هم که در بند سلطهی نظامی آمریکا باشد و قرار باشد با جنگ اوکراین، بزرگترین هزینهها را در قبال روسیه بپردازد تا این سلطه تضعیف نشود، باز به عنوان بازیگری قدرتمند شناخته میشود؛ چرا که اروپا در توافقنامههای بینالمللی میتواند آمریکا را شکست دهد؛ اما گویا واقعیت در این جهان ظریف رقم نمیخورد. واقعیت در وسط جنگ نظامی روسیه و اوکراین رقم میخورد. واقعیت در میانهی مقاومت جانانهی فلسطین و یمن و لبنان رقم میخورد. واقعیت لابلای پهپادها و موشکهای عملیات بزرگ وعده صادق رخ میدهد.
ظریف در واقع با طرح مبارزه از طریق قدرت هنجاری و معنایی در جهان پساقطبی، عملاً ایرانِ قوی را از نزاع واقعی بیرون میکشد و دهها سال مقاومت و مبارزه را به مذبح توهم میآورد.
نظرات
لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
از ارسال نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بیاحترامی به اشخاص، قومیتها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزههای دین مبین اسلام باشد خودداری کنید.
لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگیلیش) خودداری نماييد.
نظرات پس از تایید مدیر بخش مربوطه منتشر میشود.