تمهیدات بهداشتی و درمانی برای میزبانی شایسته از زائران رضوی

دانشگاه علوم پزشکی مشهد به عنوان متولی خدمات حوزه سلامت در پایتخت معنوی ایران، امسال نیز همچون سال‌های گذشته در دهه پایانی ماه صفر، تمهیدات لازم را برای میزبانی از زائران رضوی به ویژه در سه روز پایانی این ماه فراهم کرده است.

تمهیدات بهداشتی و درمانی برای میزبانی شایسته از زائران رضوی
190630

به گزارش جهت پرس؛ مشهدالرضا هر ساله در دهه پایانی ماه صفر و به ویژه در سه روز آخر این ماه به دلیل مناسبت‌های خاص از جمله رحلت پیامبر اکرم(ص)، شهادت امام حسن مجتبی(ع) و شهادت امام رضا(ع)، پذیرای خیل انبوهی از زائران ایرانی و خارجی است.

در این راستا متولیان حوزه سلامت در دانشگاه علوم پزشکی مشهد با فراهم نمودن تمهیدات بهداشتی و درمانی و ایجاد زمینه زیارتی ایمن همراه با سلامت، رسم میزبانی شایسته از زائران رضوی را ادا می‌کنند.

آمادگی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برای خدمت شایسته به زائران پایان صفر

رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: برای توسعه کمی و کیفی خدمات سلامت‌محور به عزاداران رضوی در روزهای پایانی صفر باید از ظرفیت همه مجموعه‌ها استفاده شود تا بتوان به بهترین شکل ممکن به زائران بارگاه منور رضوی خدمت‌رسانی کرد.

دکتر محمود شبستری با اشاره به شبانه‌روزی بودن این خدمات به‌ویژه در سه روز پایانی ماه صفر، افزود: در این ایام همه خدمات سلامت‌محور بهداشتی، درمانی، دارویی و اورژانس پیش‌بیمارستانی در بیمارستان‌ها برای زائران پیاده رضوی به صورت رایگان و با همکاری مشترک سه مجموعه دانشگاه علوم پزشکی مشهد، آستان قدس رضوی و بسیج جامعه پزشکی خراسان رضوی ارائه می‌شود.

همکاری بیش از ۲۰۰ نیروی درمانی دانشگاه‌های کشور در دهه پایانی ماه صفر

معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد، با تاکید بر آمادگی کامل این معاونت برای خدمت رسانی به زائران و مجاوران رضوی، گفت: در این ایام از ظرفیت بیش از ۲۰۰ نیروی درمانی از دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی سراسر کشور بهره‌مند هستیم.

دکتر محمد دهقانی فیروزآبادی افزود: همانند سال‌های گذشته، ستاد خدمات سفر برای دهه پایانی ماه صفر تشکیل شده است تا در خصوص مشارکت همه دستگاه های مرتبط برای سلامت زائران و مجاوران برنامه‌ریزی شود.

وی ادامه داد: برای خدمت‌رسانی مناسب به زائران بارگاه منور رضوی، پست‌های امدادی، موکب‌های بهداشتی و درمانی و کلیه مراکز درمانی و بیمارستان سیار شهر «مُلک آباد» آماده خدمت‌ به زائران است.

این مسوول با تاکید بر اینکه زائران در صورت داشتن بیماری‌های مزمن، حتما داروهای مصرفی خود را به همراه داشته باشند، گفت: موکب‌ها و پایگاه‌های اورژانس پیش بیمارستانی و بیمارستان سیار در ملک‌آباد مستقر هستند تا مشکلات احتمالی زائران را برطرف کنند.

وی با توصیه به زائران در خصوص استفاده از کلاه و ماسک، افزود: برای پیاده‌روی نیز ساعات مناسب و مسیرهای مطمئن را انتخاب کنند زیرا حرکت در کنار جاده‌ها احتمال بروز برخی حوادث را برای آنان در پی دارد.

دکتر دهقانی فیروزآبادی با سفارش به زائران مبنی بر مصرف مایعات کافی به ویژه آب، ادامه داد: همراه داشتن وسایل پیاده‌روی طولانی و قرار گرفتن برای استراحت و تغذیه در موکب‌هایی که زیر نظر ناظران بهداشتی هستند از اهمیت بالایی برخوردار است

ارائه خدمات گردشگری سلامت در ۴۶ مرکز دارای مجوز IPD

مدیر گردشگری سلامت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: باتوجه به افزایش حضور زائران خارجی در دهه پایانی ماه صفر، ۴۶ مرکز درمانی دارای مجوز پذیرش بیماران خارجی(آی.پی.دی) به گردشگران سلامت، خدمات ارائه می‌دهند.

دکتر داوود خوش‌شکن افزود: این مراکز موظف هستند که حتی در روزهای تعطیل نیز به صورت آنکال فعال باشند تا در صورت حضور گردشگران خارجی، روند درمانی به سرعت برای آنان طی شود.

وی ادامه داد: علاوه بر این نشستی برای راهنماهای دارای کارت شناسایی برگزار می‌شود تا در فرایند خدمت‌رسانی به گردشگران خارجی به صورت فعال حضور یابند و این بیماران درگیر دلال‌ها و واسطه‌ها نشوند.

این مسوول بیان کرد: سامانه جامع گردشگری نیز به صورت پایلوت در پنج بیمارستان دولتی از جمله «قائم(عج)، امام رضا(ع)، خاتم الانبیا(ص)، منتصریه و اکبر» آغاز به کار خواهد کرد که تمام داده‌های مربوط به گردشگران سلامت در آن ثبت شده و مراکز درمانی و اقامتی مناسب به بیماران معرفی می‌شود.

فعالیت ۵۵ گروه واکنش سریع پرستاری

دکتر محمد صادقی، مدیر امور پرستاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در این ایام از ظرفیت نیروهای پرستاری در قالب ۵۵ گروه واکنش سریع استفاده خواهد شد و این گروه‌ها در محل‌های تعیین شده استقرار می‌یابند تا در صورت نیاز، خدمت‌رسانی به‌موقع را به عزاداران رضوی داشته باشند.

فعالیت ۲۴ ساعته داروخانه‌های پیرامونی حرم

معاون غذاوداروی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در دهه پایانی ماه صفر علاوه بر داروخانه‌های شبانه‌روزی،‌ داروخانه‌های روزانه پیرامون حرم مطهر رضوی نیز به صورت ۲۴ ساعته فعال خواهند بود.

دکتر علی روحبخش افزود: هفته اخیر در جلسه‌ حوزه مدیریت پدافند غیرعامل با رییس سازمان غذاودارو بر تامین به‌موقع داروهای پرمصرف موردنیاز تاکید شد تا در این ایام با مشکلی در این خصوص مواجه نباشیم.

برپایی ۶۷ ایستگاه سلامت در مسیرهای منتهی به حرم

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: ۶۷ ایستگاه سلامت در محورهای منتهی به مشهد مقدس و حرم مطهر رضوی برای خدمت‌رسانی به زائران برپا می شود که از مجموع این ایستگاه‌ها، هشت ایستگاه در خیابان‌های منتهی به حرم، ۱۶ ایستگاه در محور قوچان‏ – مشهد و ۱۷ ایستگاه در محور ملک آباد‏- مشهد مستقر هستند.

دکتر حمیدرضا قربان زاده افزود: علاوه بر آن در مسیر فریمان ۶ ایستگاه، سرخس ۹ ایستگاه، کلات چهار ایستگاه، طرقبه شاندیز ۲ ایستگاه، تایباد یک ایستگاه و خواف ۲ ایستگاه سلامت فعال خواهند بود.

وی ادامه داد: نیروهای بهداشتی و درمانی در قالب مراقب سلامت، پزشک و پرستار و کارشناس بهداشت محیط در این پایگاه‌ها ضمن خدمت‌رسانی به زائران و مجاوران، نظارت بهداشتی بر ۵۴ ایستگاه صلواتی دایر در خیابان های منتهی به حرم مطهر را انجام می‌دهند.

رییس مرکز بهداشت خراسان رضوی با اشاره به آمادگی این حوزه در تمام نقاط شهری و جاده‌ای و همچنین مرزی، با توجه خطرات ناشی از وجود پشه آئدس، ادامه داد: برنامه‌ریزی ویژه‌ای در جهت ارائه خدمات بهداشتی باکیفیت در سه حوزه مرزی، شهری و جاده‌ای شده است.