تلاش دیرهنگام «بایدن» برای پاک‌کردن پرونده جنایت در غزه

بایدن در حالی از نقش خود در آتش‌بس غزه می‌گوید که بسیاری از منتقدان سیاست‌های دولت او را عامل تشدید تنش‌ها و حمایت‌های مالی و تسلیحاتی آمریکا از اسرائیل را در جنایات غزه موثر می‌دانند.

تلاش دیرهنگام «بایدن» برای پاک‌کردن پرونده جنایت در غزه
229249

«جو بایدن» در آخرین روز ریاست‌جمهوری‌اش و همزمان با آغاز آتش‌بس و روند تبادل اسرا اظهارات قالل تاملی را درباره تلاش برای ایجاد آتش‌بس، ساختن آینده بهتر برای منطقه و انتظار صدها کامیون‌ امدادرسانی برای ورود به غزه مطرح کرد. بایدن در حالی از نقش خود برای ایجاد آتش‌بس گفت که بعد از حملات اسرائیل به غزه بارها مانع برقراری آتش بس شد. او در حالی از ورود کامیون های کمک رسانی به غزه ابراز خوشحالی کرد که در یک سال و نیم گذشته با دلارها، سلاح‌ها و بمب‌هایی که به اسرائیل داد موجب شد که نزدیک به ۵۰ هزار کودک و زن و مرد بی گناه در غزه به خاک و خون کشیده شوند.

به گزارش جهت پرس؛ تلاش برای پاک کردن پرونده سیاهبسیاری از منتقدان، سیاست‌های چهار سال گذشته دولت بایدن را در تشدید تنش‌ها و بی‌ثباتی در منطقه موثر می‌دانند. دولت بایدن در یک سال و نیم گذشته نیز پرونده سیاه در جنایات مردم غزه دارد آمریکا با حمایت مالی و تسلیحاتی از رژیم صهیونیستی نقش اصلی را در مدیریت جنگ بر عهده داشت.بایدن در آخرین روز ریاست‌جمهوری خود در حالی از فرصت استثنائی در خاورمیانه و غزه سخن می‌گوید که طی دوران ریاست جمهوری‌اش، خاورمیانه شاهد تنش‌ها و درگیری‌های گسترده‌ای بوده است. بسیاری از منتقدان معتقدند اقدامات آمریکا در این منطقه بیشتر به تشدید بحران‌ها منجر شده تا ساختن آینده‌ای بهتر.اگرچه آتش‌بس در غزه گامی مثبت به شمار می‌آید، اما سوال اصلی این است که چرا چنین اقداماتی در طول یک سال و نیم گذشته و در دوران ریاست جمهوری بایدن محقق نشد؟ پاسخ این سوال را پیش از این بسیاری از تحلیلگران داده‌اند، آنها مواضع بایدن همزمان با مذاکرات و برقراری آتش بس را تلاشی برای بهبود چهره‌ آمریکا در پایان دوره بایدن می‌دانند.

تناقض‌گویی بایدنادعای بایدن بعد از آتش بس، مبنی بر ورود صدها کامیون کمک‌رسانی به غزه در حالی است که او بارها مانع رود کمک‌های انسان دوستانه به غزه شده و حتی از حق وتوی خود برای عدم آتش بس در غزه استفاده کرد.از سوی دیگر کارشناسان بر این باورند که ادعای بایدن برای فراهم شدن فرصت در لبنان، فلسطین و سوریه زمانی قابل باور است که سیاست‌های آمریکا در حمایت از اشغالگری و دخالت‌های مستقیم در این کشورها متوقف شود. در غیر این صورت، این سخنان چیزی جز شعار نخواهد بود.

ادعای مضحک بایدن بسیاری معتقدند که ادعای بایدن درباره نقش دیپلماسی آمریکا در آتش‌بس بسیار مضحک است. اما با توجه به تاریخچه روابط این کشور با اسرائیل، جای سوال دارد که آیا آمریکا واقعاً در پی صلح پایدار بوده یا حفظ منافع استراتژیک خود در منطقه؟ پاسخ به این سوال با توجه به سیاست‌های آمریکا در منطقه کاملا روشن است.اظهارات بایدن در آخرین روز ریاست جمهوری‌اش بیشتر شبیه به تلاشی برای بازسازی چهره‌اش در خاورمیانه است و آینده نشان خواهد داد که آیا این آتش‌بس و اقدامات اعلام‌شده پایه‌ای برای صلح پایدار خواهد بود یا صرفاً یک نمایش سیاسی.